2010. január 14., csütörtök

Alvás a jó levegőn

Végre ma délelőtt hosszabb időre ki tudtam tenni a gyerekeket a babakocsiba levegőzni - és aludni - mert elég jó idő volt, sütött a napocska és nem is volt túl hideg.
Persze nem volt szándékomban egy óránál tovább kint altatni Őket, nehogy még jobban megfázzanak, de így is lett két órahossza pihi... :)
Levike mondjuk kb fél órát volt a babakocsiban, utána a hordozóba tettem át, és abban aludt az ajtóban jól betakargatva.
De aminek örülök, az az, hogy aludtak, nem úgy mint az elmúlt két napban, amikor összesen aludtak 1 órát egész nap!

Az este és az éjszaka viszonylag jól telt. 23 órakor azért volt egy ébredés, amikor csináltam mindkettőjüknek kaját, utána 1 óra előtt kicsivel megint egy keveset. 2 óra előtt csak Levike ébredt fel, ezután viszont aludtak és így mi is reggel 7:40-ig! :)

A betegség, - vagy ki tudja mi van velük - annyiban nyilvánul meg továbbra is, hogy néha kell orrot szívatni, nyűgösebbek a szokásosnál, többet kell a közelükben lenni és pl kézben tartani, meg hogy nem nagyon akarnak enni. :(
Livike ma is a gyümölcsből csak a felét ette meg, hiába vetettünk be Apával mindketten bármi cselt és módszert (ölben, karban, pelenkázó tetején a hordozóban, fémkanál műanyag helyett, mert van mikor az is beválik, sehogy nem akart enni a Lány:(
Ezután csináltam egy kevés tápszert, hogy majd azzal alszanak - ami az elmúlt két napban nem vált be - és kitettem a babakocsiba Őket. Innentől már leírtam, hogy mi volt.

13:30-kor felébredt a KicsiLány is, - Levi már korábban be lett hozva, de aludt attól függetlenül - és így meg tudtuk Őket etetni. (Mamával)
Livike most elég jól evett, a tegnapi zöldséges kaját kapták ma is, csak még pluszba beletettem Livike reggeli gyümölcsös-babapiskótás maradékát is, így szépen megette. (viszonylag...)
Azóta eljátszogatnak, csak folyton a konvektor alól szedem ki hol az egyiket, hol a másikat, az a fránya termosztát érzékelő annyira érdekes, hogy zörög és nyúlik a dróton, hogy mindig azt húzogatják..... :( Nem tudom eléggé eldugni meg összetekerni, hogy ne találják meg.
Nézegettem már Vaterán meg Teszveszen ezt az összerakható járókát vagy mit, mint amit pl Hanna és Dominik blogjában is láthatunk, szerintem megfelelő lenne elkeríteni vele pl a   konvektor előtti részt, meg a tévé állványnál, meg a pelenkázó előtt pl.. csak ha azt körbetennénk, még kevesebb hely lenne a szobában. bár ha jól tudom van rajta kis ajtó. Na meg kérdés, hogy mennyire tűrnék, nem ordítanának-e, hogy nem tudnak tőle garázdálkodni. :)

Közben Papa is haza ért és kicsit itt volt velünk, adott egy kis narancsot a gyerekeknek, Livike szépen ette, persze lehártyázva pici részekre szedve szoktunk adni egy kicsit Nekik. :) Levike is ette, csak azután félrenyelte és majdnem kitette az ebéddel együtt, de szerencsére bent maradt minden. :)

Apa dolgozik, délre ment, gondolom este 10-ig lesz, vagy lehet, hogy előbb jön, sose lehet tudni előre, mikor mennyi munka van. Gondolom örülne, ha előbb végezne, mert bár már kicsit javult az állapota, még ma se volt igazán jól.
A tegnap hozott AspirinPlusC úgy tűnik jobb Neki, mint a Neocitran, de ami határozottan bevált az a Nasivin orrspray (felnőtteknek). :) A gyerekeknek is azt szoktuk éjszakára használni. (természetesen a nekik való változatát.)

Annyi játékot kiraktam már Nekik hogy szinte mozdulni nem lehet a szobában, de mégse elég, mindig tilosban kell járni... :(
A habtapit is átrendezgettem kicsit, mert pl egy 6-ost majdnem széttörtek már, (ha kivesszük a számot belőle és marad a keret, ott van egy vékonyka rész, azt sikerült majdnem kitörni...) így igyekeztem a szélére, - meg az olyan részekre ahol tudom, hogy szét szokták szedni - nullást, nyolcast, hetest meg egyest rakni, azok kerete viszonylag "stabil" marad ha szétszedik, na meg a belseje is nagyjából egyben van. :))
Egyébként volt már rá példa, hogy Livike derekán meg a lábán volt a hatos kerete, csoda, ha szétszakad... :)

Egyre gyakrabban KELL mind a kettőjüknek UGYANAZ a játék, vagy akármi..... Bár ezt már írtam korábban, is, de most már szinte CSAK ez megy.... meg a sírás, ha elveszik egymástól....

Na megyek, mert nyígás van, nem aludtak ebéd után - nem csináltam tápszert! - és most szerintem már álmosak lesznek. 17 órakor kellene legközelebb enni, addig igazán alhatnának egyet, hogy ne evésre legyenek totál KO.....

Jövök, ha tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)