2010. január 28., csütörtök

Nyugodt éjjel, hó és hideg.. és eddig nyugalom :)

Nagyjából ez jellemzi az elmúlt időszakot mióta utoljára írtam ide. :)
Tegnap természetesen már nem aludtak, játszottunk. Levi megint rossz volt mint az ördög, Mama szokta mondani, hogy ha járni tudna, már a szekrény tetején lenne :))
19:40-kor fürdés, majd kaja. Kivételesen most Livike nem akart aludni. Beszélgetett, nevetgélt, kukucskált, egyáltalán nem úgy tűnt, mint aki hamarosan elalszik.
A film második részét már úgy néztük, hogy az ölemben volt. Meg a karomban, mint "régen" mikor még a kispárnán elfértek, és úgy kellett altatni Őket.... :) Most már persze jóval nagyobb, és nem is szerette azt a pózt. Inkább ült az ölemben, és nézte a tévét, meg magyarázott folyamatosan. :)A vége felé már nagyon nem akart tűrni, de csak kibírtuk. :)
Megmelegítettem a maradékát, bekentem az ínyét és letettem a helyére....
Hamarosan el is aludt. :)
Levike végig aludt, és innentől kezdve Livike is. Reggel 7-kor volt az ébresztő. :)

Reggeli szokásos dolgok, Apa 10-re ment dolgozni, de ma épp jött a Dédi mama (általában hetente egyszer jön, mert vidéken lakik és bejár Szolnokra vásárolni, akkor meg már eljön hozzánk is:) )így Vele etettük a tízórait.
Vagyis etettük volna, mert Livike két kanálnyinál többet nem volt hajlandó megenni! :( Levi meg addig amíg bementem szólni, hogy tud-e jönni valaki segíteni az etetésben szépen elaludt a habtapin.....
Miután Livikével nem boldogultunk, gondoltam leteszem az ágyába, de akkor már Levit is hogy ne fázzon, ha kinyitom az ablakot. Természetesen erre felébredt a Legény, így Őt meg tudtam etetni, szépen el is fogyott az alma-banán az utolsó falatig. :)
Miután Dédi vitte a hírt Mamának, hogy nem evett a Lány, Mama kijött, hogy majd akkor Ő megeteti. És úgy is lett! :)) Igaz, hogy kézben fogva, mindenféle trükkel, mint kicsi mikulás meg ilyen kis bigyók mutogatásával, de megette. A kis rafkós csajszi! :)))Mi Dédivel kipróbáltunk pedig mindent, hogy én fogtam és Ő etette, fordítva ugyanez, ült az ölemben, ült a földön, álltam vele, táncikáltam, de semmi! A fejét rögtön elfordította és fintorgott is hozzá! De a lényeg, hogy Mamánál megette végül... bár maradt valamennyi, de annyi máskor is szokott... :)

A tízórai után odaraktam főni a tegnap vett csirkemellet, hogy legyen a fagyasztóban husi a gyerekeknek.
Közben már meg is főtt, össze is daraboltam majdnem olyan picikre mint az aprítógép, fáj is a kezem rendesen. :) (végülis csak szálával ellentétesen kell vékonyan vágni és akkor szétpotyog apróra...a többit majd szétviszi a botmixer mindig amikor épp kell:) )

Szerencsére alszanak, viszont nem soká jön az ebédidő, össze is rakom a mai kaját, ami most a Mama-féle zöldséges keverék lesz a friss husival. :) A napokban főznöm kell le zöldségeket is, mert még egy adagnyi van. Na meg valamit újítani is kellene, ahhoz viszont több idő kellene itt a gép előtt, hogy nézzek recepteket....

Ma 12:30-tól 15:30-ig rendel a gyerekorvos. Oda is el kellene jutnom, legalább megnézni, hogy mennyien vannak, és inkább most várni, mint holnap délelőtt, amikor Mama nem tud a gyerekekkel itt lenni, délután már csak jobban le tud jönni, bár Neki is mindig van (lenne) mit csinálni délután is, mert ugye a munka után még ott van a háztartás meg egyéb munkák is...

Na megyek is, a hó még mindig esik, azt is söpörni kell...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)