2010. január 23., szombat

Egy fokkal jobb...

...napunk volt.
Sőt az elmúlt éjszaka meg egész jó volt, nem kellett egyszer sem felkelni hozzájuk, csak a fél 1-es elalvásom meg a 7 órási ébredésem közötti idő kicsit kevésnek tűnt. Tudom, mit panaszkodom, 6,5 óra alvás két gyerek mellett nagyon is jónak kell, hogy legyen. Bár a kezdet kezdetén is megvolt mindig a minimum 4 óra, igaz, több részletben. :)

Reggel Livikét rendbe tettem, Levit pedig csak 7:45-kor, ugyanis az Uraság akkor ébredt fel! :))
Bár kicsit betegecske szegénykém, ma elég sokszor kellett orrot szívatni Nála, volt hogy szabályosan folyt az orra! :( Meg mindig olyan, mintha mennyire tele lenne, közben pl most este fürdés után szinte semmi nem jött ki belőle....
Láza nincs, meg a kedve is jó volt, csak ez az orrfolyás meg szörcsögés van meg...
Livikének egyelőre nincs semmi baja, de azért Neki is kiszívattam az orrát vagy kétszer.... még mindig nem nagyon hagyja, pedig mindig van mit kiszívatni..

Apa ma is 10-re ment dolgozni, és azt mondta éjfél után végez, mert éjfélkor még van egy kajaosztásuk, mert mérnökbál vagy mittudomén mi van ma......

10:20-kor megvolt a gyümölcsevés is Mamával. Livike nem akart enni. Levi már szinte kész is volt - most én etettem (volna) Livit - mikor Livike végre elkezdett enni, úgy, hogy feküdt a földön, és az ujjammal adtam a kaját... pár falatkát, utána a kiskanállal... másképp nem ette. Viszont Papa épp akkor jött be, amikor már belejött az evésbe a Lány, onnantól kezdve nem volt hajlandó enni. El volt foglalva Papával, na meg a melegítőfelsőjének a madzagjával. Az egy megunhatatlan kedvenc! :) Bármilyen megkötő, pulcsiban és nadrágokban az összehúzó madzag, főleg ha még a végén van ilyen műanyag kis bigyó, akár 10 percre is le tudja Őket kötni! :) Nem szó szerint, csak a figyelmüket. :)

11 óra körül kis tápszer kíséretében elaludtak, most idebent, mert nagyon hideg volt ma kint. (tegnap is, lehet, hogy Levikének pont az tett be. :( )

11:30-kor Mamával kimentünk a Familybe, azon belül is a bababoltba, hogy megnézzük milyen etetőszékek vannak forgalomban, mert ugye szorgalmasan nézzük a különböző típusúakat Teszveszen, újak is, használtak is vannak, de mégiscsak jobb "élőben" látni, hogy melyik mennyire masszív, nagy, miket tud (háttámla dönthetőség, tálca magasság állítás, stb...)
Addig Papa maradt itthon a gyerekekkel, gondoltuk majd jó nagyot alszanak! :)
Gondoltuk. Livike 11:45-kor felébredt, és onnantól kezdve semmit nem aludt....
Mi a Family után még a Brendonba is bementünk, ott is szétnéztünk, készségfejlesztő játékokat is néztünk, hogy nagyjából azon a téren is képben legyünk már. Meg az árak terén is.
13:20-ra értünk haza. Mi lett volna, ha úgy igazán szétnézünk mindenhol, meg még máshova is elmegyünk?:)

Gyorsan megetettük Őket, most megették a tegnapi ebéd második felét, utána Túró rudit és teát is kaptak, majd megint egy kis tápszert, hogy aludjanak végre kicsit többet is, meg mi is tudjunk ebédelni.
Tudtunk is enni, bár a gyerekek nem aludtak, Livike kb 10 percet aludt, utána már semmit. Levi meg egyáltalán semmit.... Amíg ettünk jól elbeszélgettek, nevetgéltek egymással, játszottak. :)

16:30-kor újabb evés következett, ezúttal kekszes tejpép volt a reggeli gyümölcs maradékkal.... szépen megették mind a ketten.

17órakor elindultam a Sparba, hogy hozok almát a gyerekeknek meg még egy-két dolgot, erre mikor odaérek akkor látom, hogy hétvégén 17 óráig van nyitva. Na mondom ez szép! Más is szeretett volna menni, álltak ott vagy öten... Eddig 18 óráig volt nyitva hétvégén, most már legalább tudom, hogy ilyenkor már ne menjek. Egyébként amíg Plus volt ez az üzlet (A Spar megvette az összes Plus-t) akkor hétköznap 21-ig, hétvégén pedig 20 óráig volt nyitva. Mennyivel jobb volt akkor! :)
Na mindegy, így jártam, mentem egy kicsit messzebb, a CBA-ba.. Alma sajnos csak elég kevés volt, az se tökéletes, de annyit hoztam ami holnapra kell, majd hozunk a szokásos helyről holnap vagy hétfőn. A CBA egyébként 18 óráig van nyitva, tehát ott se volt túl sok időm nézelődni. Nem is nagyon akartam mondjuk. :)
18 órára haza is értem.

Mama azt mondta, Livike nagyon nyűgöske volt, Levi aludt volna, de Livi felsikítozta, utána fordított helyzet volt, mikor jöttem akkor épp a hordozóba tette bele Őket, és itt hintáztak a konyhában vagy 10 percet, majd megcsináltam bent az ágyat, és oda költözködtünk fel gyerekestől. :)
Azt a hancúrt amit ez a két poronty levágott! :) Főleg Levi! Már nem csak vigyorog, de szinte mondja és mondja, olyan kifejezően, hogy meg kell zabálni! :)
Livike is sikongatott, most már örömében, hát hogyne tetszett volna, hogy kézben, ölben, nagy ágyon lehetnek, átmászhatnak rajtunk, bizony, egy ember már nehezen tartaná kordában ott Őket, mert ketten három felé kúsznak-másznak. :) És ugye leesni meg nem kellene az ágyról, a félelemérzetet meg hírből sem ismerik....

19:20-kor be lettek téve a kiságyba, hogy a fürdős cuccokat elő tudjuk készíteni, 20 órára mindketten kész voltak és ettek. :)

Egyelőre nyugi van, Levikéhez mentem be kb 5 perce mert sírt, de csak kiesett a cumisüvegje.
Meglátjuk hogy lesz-e folytatása a napnak... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)