2010. január 16., szombat

Elég jó nap volt ez a mai! :)

Bár még nincs vége, a cím addig érvényes amíg fel nem ébrednek és altatni kell, vagy éjfél lesz, mert ugye onnantól kezdve új nap jön! :)

Ott tartottam, hogy a délelőtti alvásból hirtelen felébredt Livike, majd persze Levike is, így játszás következett, kis időhúzás, mert a mai ebédet Mama szerette volna elkészíteni a gyerkőcöknek, amihez a saját ebédünk alapanyagát használta fel. (nem volt még kész....)

14 órakor már eléggé éhesen bepakoltam a hordozóba a gyerekeket és bevittem Őket az étkezés helyszínére... :) (mindenki éhes volt, a gyerekek is és én is!:)  )

Az Ő ebédjük húsleves volt (még fűszerezés előtt, csak egy kis vegeta volt még benne), a másodikféle pedig zöldségek és csirkemáj összeturmixolva (a levesből szintén). Megették. Nem mindet, de nagyon jól ettek! :)
Desszert, egy egész Túrórudi! (csoki nélkül...)

Miután őket megetettük, vagyis Mama etette, - jó dolgom volt ma etetés szempontjából.:) de én közben csináltam mást...- mi is ettünk. (Húsleves, sült csirke, sült krumpli.. Mi lesz holnap a kaja, ha ma volt a "vasárnapi ebéd"? :))))
Ezután mivel Levike álmos volt kihozta Mama Őket, hogy aludjanak a helyükön, ne a kényelmetlen hordozóban. Én közben odabent elmosogattam meg pakoltam, utána jöttem én is kifelé. :)
Mindketten elaludtak, így gyorsan elszaladtam a boltba mert kellett egykét dolog, de fél óra alatt meg is jártam.
Mikor vissza értem már nem aludtak, de Mama itt volt, azt mondta előtte ébredtek fel ahogy jöttem....
Jókat játszottunk, nagyokat viháncolt mind a két gyerkőc, főleg Levike élvezte nagyon a dolgokat, persze ezt el tudná viselni egész nap, hogy a lábamon hintáztatom a levegőben, meg lóbálom, ilyenek. Livikének is tetszik az ilyen! :)

A porszívó pedig egy csoda, biztos mágnes van benne, mert a gyerekeket vonzza, ahogy meglátják. Egyből mind a kettő ott terem, és piszkálják a csövét, a zsinórját, az egész gépet... :)) Livike is élvezettel csinálja, de ha az Ő orra a cél akkor meg visít kegyetlenül!

A mai gyakori "rosszalkodásuk" is kb a szokásos, mint pl
1.) konvektor alá/mellé mászás, érzékelő piszkálása/húzgálása, akkor....
2.) Pelenkázó alatti fiók húzgálása, hiába a Nem szabad! bármennyiszeri mondogatása, nem használ semmi!
3.) Az ajtóban, hideg padlón fekvés, ajtó rugdosása, valamint minket kizárása, ha Ők bent, mi meg kint vagyunk,
4.) és ha a porszívó bent van akkor annak macerálása. Kb ennyi :)))

A "jóságok" listáján is vannak azért dolgok:)
1.)Rengeteg kacagás, visongás, örömködés, jókedv
2.)Levike már nem csak négykézlábra áll, hanem időnként elég sokat mászik is! :) Van amikor csak egy-két lépést tesz meg és utána hasra ereszkedik, de van, hogy szinte az egész habtapin végigmegy! :)
3.)Livike még csak négykézlábon áll, de "kutyázik" és ugyanúgy fekszik az oldalán is, mint Levi pár napja... Remélem követi a Tesót a KicsiLány. :)
4.) Negyediknek mi legyen... egyszerűen JÓ, hogy vannak! De tényleg.....
Tudom, sokszor nyavalygok, hogy csak a baj van velük, meg ilyenek, de amikor nem hisztiznek, nem sírnak, szóval úgy alapban jól elvagyunk, akkor nagyon jó érzés ez az egész..... Amikor "rosszak", tudom, hogy az is egyfajta jelzés részükről, mert másként még nem megy..... és itt nem is az itt felsorolt rosszaságokra gondolok, mert ez az összes egy csoportba sorolható, a felfedezés, a tanulás, a körülöttük lévő dolgok megismerése a cél mindezzel, bár attól még hallgathatnának ránk, ha azt mondjuk valamire hogy nem szabad. :))

Na jól van, azt hiszem mára ennyi, mert úgyse tudok most semmi értelmeset írni....
Sok új információ híján nehéz..... :) Ami van, az meg nagyjából mindig itt van.... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)