2010. január 30., szombat

Újabb "kreatív" cím: Szombat :)

Ilyenkor, amikor csak este jutok el addig, hogy írjak, mindig eszembe jut, hogy eleinte havonta egyszer tudtam csak jelentkezni, arról nem is beszélve, hogy fél évig meg egyáltalán nem. Szerintem rendesen függőséget tud okozni a blogolás... :)

A tegnap éjszakáról csak annyit, hogy nem ébredtek fel Apa hazaérkezésére meg a járkálásunkra, sőt arra se nagyon, hogy ez a járkálás szinte egész éjjel megmaradt Apa jóvoltából. Ugyanis nem tudott aludni. Nem igazán tudta megmondani miért, lehetett oka a túlzott fáradtság, az időjárás, vagy a jó ég tudja mi. Mindenesetre én mindig arra ébredtem, hogy már megint fent van, jön-megy enni, inni, cigizni, vagy csak simán feküdt mellettem és nem aludt...
5 órakor Livike ébredt elég érdekes hangokat hallatva: olyan volt mintha sírna, de nem úgy, ahogy szokott.. olyan panaszosan, furán.. Gyorsan kivettem, ekkor éreztem, hogy remeg az egész Lány. Fázott a drága! :( Este megint lentebb vettem a fűtést, és ezek szerint ekkorra hűlt le annyira a szoba, hogy az már hideg volt Neki. :( Persze kitakarózva..... Gyorsan betettem az ágyba a helyemre, betakartam nyakig, ami ellen nem is tiltakozott! Ott beszélgetett Apának amikor visszajöttem a kajával. Letettem a helyére, jól betakargattam, így szépen megette a kaját és aludt reggelig.
5:30-kor Levinél ugyanez, csak Ő nem remegett és nem kellett kivennem. Ő is aludt utána már 7:30-ig.
Persze azért Apa is csak el tudott aludni, kb akkor ahogy Livit visszatettem a helyére, viszont onnantól kezdve 9-ig fel se ébredt. Akkor meg már muszáj volt kelnie mert menni kellett dolgoznia 10-re.
Én persze a gyerekeket rendbe tettem addigra, sőt még a havat is elsöpörtem, mert "szerencsére" megint esett. Sőt, egész nap abba se akarta hagyni! :(

Tízóraira szépen megették az almát piskótával, nem is maradt belőle uzsonnára, úgyhogy akkor virslit kaptak meg teát.

11 és 12 óra között kint voltak a babakocsiban, akkor épp nem esett a hó.
Közben a Papa szerelt fel jó erős mágneseket a pelenkázó alatti szekrény ajtajára meg az alsó fiókra amit előszeretettel húzgáltak eddig, az éjjeli szekrény ajtajára is tett, megcsinálta a két ajtós szekrényünk zsanérját (amiben az ágyneműt tartjuk) és a konvektoron is állított valamit, mármint a felfogatásán mert ferde volt. Jó, hogy nem esett rá a gyerekekre... ennyi erővel. De nem esett volna le, csak esztétikai dolog volt Papa szerint. Úgyhogy ezeket mind megcsinálta amíg kint aludtak a gyerkőcök, utána gyorsan porszívóztam még egyet, mert hiába nem jár kosszal ez a munka, azért csak lett egy-két szemét. :)

13:30-kor megebédeltettük Őket, mármint most csak Mama ebédeltette egyedül, mert Papa is éhes volt és mondták, hogy egyek Vele legalább én. Hát Mama meg ügyes, megy az egyedül etetés is. A tegnapi zöldséges cuccot ették, kicsi maradt, de eleve sok volt az egész. A túrórudi se maradt el természetesen és a tea sem. :)

14 óra után elindultam - a legnagyobb szakadó hóesésben - hogy nézek a gyerekeknek valami blúzt vagy pulcsit, mert amik vannak azok már annyira bolyhosak a sok mosástól, az orvoshoz meg azért szép ruhában kellene vinni Őket.
Találtam is a buszpályán a Kik-ben, volt olyan akció, hogy egyet fizet kettőt kap, bár így is 1990 ft volt két darab blúz, ami ráadásul nem is vastag, de talán nem lesz kint Livike egész mellkasa mint sok mostani blúzából. Természetesen Levike is kapott egy párost. :)
Addig nézelődtem, meg ugye az útidő gyalog is közrejátszik, hogy 16:10-re értem haza.
Ekkor meg már lehetett lassan uzsonnáztatni a gyerekeket. Ez meg is történt, a már említett virsli volt az "áldozat" plusz tea.

Sajnos ma nem sokat aludtak. A babakocsiban kb 20 percet, akkor amíg odavoltam is kb 20 percet, és mikor aludtak el? Na mikor? Hát 18 órakor, itt kint mellettem a konyhában a hordozóban. :(
Úgy gondoltam max 18:30-ig hagyom őket, azután nem tudom mi lesz, de ha most hagyom addig aludni amíg akarnak, akkor este kínlódhatok Velük. :(

Nagyjából ennyi volt a mai nap, elvileg sok említésre méltó dolog már nem történhet, bár a többi se volt nagyon az. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)