2010. január 5., kedd

Nehéz éjszaka....

Mindjárt írok arról is, de előbb pár szó még a tegnapról.
Az ebédet 13:30-kor ették meg. Livikének persze pont akkor kellett álmosnak lennie, amikor elkezdtük etetni. Ennek következtében az evés háromnegyedét végigsírta, törölgette a szemét, természetesen a pulcsija ujjával.... de valahogy csak megette a kaja nagy részét.
Utána aludtak egy keveset.

14 óra után elindultam intézni pár dolgot (utazási igazolvány, bank, bolt), 16 óra el is múlt mire vissza értem, pedig nagyon siettem. Csak ugye mindenhol várni kell, és gyalogolni sem lehet olyan tempóban a jeges utak miatt, mint egyébként, tehát lassabban haladtam.

Mama volt addig a gyerekekkel, mivel nem sokat aludtak, így az uzsonna időre is álmosak voltak... Vettünk múltkor valami grízpuding nevű dobozos kaját, az lett összekeverve egy régebbről még megmaradt (bontatlan!:) ) alma-őszibarack üveges hús nélküli kajával.
Magában nem ették a pudingot. Mondjuk én nem is nagyon szívesen adnám az ilyeneket, elég édességet ehetnek majd később.... ez valami vaníliás cucc, nem rossz, de szerintem nem annyira létszükséglet a gyerekeknek. Vagy mit tudom én. Azért amikor én eszem a csokit, - mostanában elég sokat, régen szinte semmi édességet nem ettem - mindig eszembe jut, hogy biztos a gyerekeknek is jól esne, de ugyanakkor az is, hogy Nekik még nem hiányozhat az ilyesmi, mert nem szoktattuk hozzá Őket. Még. Nekik még finom a natúr kaja is, mert azt ismerik. Nem értem én ezt az egész mit lehet enni dolgot.... :(
Na mindegy.
Az este további részében fürdés előtt sok játék, bevittem a laptopot, hallgattunk Micimackót meg Halász Juditot, persze ha letettem a földre a gépet, Livike ment szerelni. :))) Egyből sikerült neki kilépni a Youtube-ból :D

Levike egyre többet "kutyázik", már sokszor nem is kell támasz a lábához, ha úgy teszem le, akkor a lába maga alatt van (hason) egyből nyomja fel magát és csinálja. :)
Sokszor olyan, mint aki fel akar ülni, vagy állni.... Ki fogja hagyni a kúszást szerintem, egyből mászni fog. Olyan erő van benne, nem értem miért nem jön már rá, hogy mit hogyan kellene csinálni. :)



Fürdés után kaja és alvás. Meg tudtam nézni a Jóban rosszban-t is, most már két részt is adnak egy nap, eddig is örültem, ha az egy részt meg tudtam nézni, most rosszabb lesz. A filmnek örülök, abból megnéznék én tizet is egyszerre, nem az a baj. A gyerekek nem mindig akarják úgy,hogy én tévét nézzek. :)
Most aludtak.
Apa jött 22 óra előtt kicsivel, 23 órakor készültünk lefekvéshez, amikoris elkezdődött a HARC.
Mi azt szerettük volna, ha alszanak, hogy mi is azt tegyük, Ők viszont nem így gondolták.
Levike kezdte a sírást, félálomban volt, de sírt. Kivettem, magamra tettem, csukott szemmel félig alva sírdogált.. pukizgatott, egyre jobban nyűglődött, látszott, hogy fáj valami. Ez a valami ugye általában két dolog szokott lenni, vagy a hasa, vagy a foga.
Most valószínűleg mind a kettő egyszerre volt jelen.
Bekentem az ínyét Dologéllel, ahogy hozzáértem a felső, épp kibújt fogához (a második felül!) akkorát visított, hogy rendesen megijedtem.
Fájt biztos... :( Livike is felébredt erre persze, bár előtte sem aludt valami mélyen.
A továbbiakban Livike a hordozóban, Levike rajtam, mellettem, Apa ölében. Livit 1 órakor a helyére tettem, de újra felébredt, közben megevett mindkettő 2szer 90 ml kaját, nem egyszerre persze,(éjfélkor és 1 órakor) pedig a vacsorát is megették, és nap közben is jól ettek. Bár Livi nem nagyon evett az uzsiból, de azért nem lehetett ennyire éhes.
Livi 1:30-kor újra kikerült a hordozóba, mert Levi  - sírására ami szinte folyamatos volt addig - újra felébredt. Levi időközben kapott Infacolt is, ilyenkor már mást nem tudok kitalálni, valamitől majdcsak megnyugszik. Persze a fog- és hasfájás mellett a harmadik ok a sírásra már a fáradtság volt, hogy aludt volna, de nem tudott.
Végül 2 óra körül elaludtunk, így, mindannyian.
Livi a hordozóban, Levi rajtam, és én is aludtam végre. 2:15-kor arra ébredtem, hogy Livi sír a hordozóban.... Hirtelen meg is ijedtem, hogy Levi rajtam van, nem szeretek úgy aludni, hogy ott van, mindig félek, hogy leesik. Gyorsan betettem a helyükre Őket és végre alhattam "plusz súly" nélkül. :)

Reggel 7:50-kor már Livike kukorékolt, Levi még aludt volna, de így muszáj volt felkelni.
Szokásos dolgok, 10:40-kor gyümölcs evés Apával, majd Apa elment dolgozni, én pedig hozzáfogtam az ebédjük készítéséhez. Kihasználva az alvásukat, ami kb addig ki is tartott amíg végeztem. (Másfél óra! tudnám mi a fenével telt el az idő.... Ennyi idő alatt "rendes" ebédet kellene tudni főzni, nem bébikaját!) Bent aludtak a szobában résnyire nyitott ablak mellett, mert megint esik a hó.

A kaja egyébként nem volt bonyolult, csak elpepecskedtem az időt, meg ugye kis lángon kevés vízben főztem, hogy ne menjenek ki a vitaminok, szerintem az tartott sokáig.
Sárgarépa, zöldség, kis karalábé, egy kiporciózott adag husi a fagyóból, később krumpli majd a vége felé egy fél alma édesítésnek. Bár a répa magában is elég édes volt. Mikor leturmixoltam tettem mindkettő tálkájába egy-egy kanál Aktiviát. Nem mondom hogy finom volt, mert nekem nem ízlett... de Levike SZÉPEN ette! Ha Ő megeszi akkor biztos nem annyira rossz! :)
Livikével akartam kezdeni az evést, de még megkóstolni se volt hajlandó:(
Csak rázta a fejét, dörzsölte a szemét - előtte kelt fel! álmos nem lehetett!! - kapkodott, sírt.
Ráhagytam, adtam Levinek a kaját, aki bár kicsit fintorogva az elején, azért szépen ette, ügyes volt. Közben kaptak teát is, persze azt is kanállal.....
13:30-kor jött Mama, hogy rohan ugyan - edzésre ment - de azért jön segíteni... Livikével először kicsit erőltetve, de meg tudta kóstoltatni a kaját, utána meg már rendesen tátotta a száját a Lány! Nálam miért nem volt hajlandó megkóstolni, nem tudom. Pedig nem kiabáltam rá! :(
Na mindegy, Mamával megette Livi is, Levi meg még nálam (a végét Mamával Ő is) és azóta elvannak.
Alvás nem hiszem, hogy lesz mostanában, de nem is kell mindig aludni, csak legyenek jól el... megyek mindjárt be hozzájuk, csak ezt már be akartam fejezni...
(elkezdtem írni még délelőtt, de nem jutottam sokra, amíg főtt a kaja addig írogattam)

Livike ma megint a kiságy alatt volt, pontosabban most a két kiságy találkozásánál bent a sarokban, Levi pedig szintén bent, csak Ő hosszában a fürdőkád előtt, mintha nem akarta volna Livit kiengedni... :))) Kép nem készült, mert siettem Livit kiszedni, akkor etettük őket a gyümivel. :)

Nna, egyelőre ennyi... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)