2010. január 26., kedd

11. - Hónapforduló

A gyerekek ma tizenegy hónaposak. :)
Már csak egy hónap és 1 évesek lesznek! :)

Gyorsan egy kis összegzés, hogy az előző hónaphoz képest mi minden változott.

Reggel súlyméréssel kezdtük, ami most pozitívan alakult, mind az előző hónapfordulós, mind a legutóbbi méréshez képest, szerencsére. :)
Livi 7530 gramm, Levi 8380 gramm volt, mindketten nagydolog előtt lettek mérve.
(rá fél órára persze megvolt a termés is...:) )
Mindketten gyarapodtak, ha nem is sokat, legalább nem fogytak! :)

Mozgás:
Livike továbbra is kúszik, már teljesen szabályosan, mint a jó katona.. :) A mászás se lehet túl messze, mert sokat "kutyázik", oldalra fekszik és szinte ül, amit Levi már rég csinál..
Szeret táncikálni, hason van, könyököl és jobbra-balra billeg ha zenét hall, vagy ha énekelünk. :)Hóna alatt tartva lépeget, szinte szalad! Ülni támasztékkal tud, a hordozót nem igazán szereti már, evésre legalábbis nem, hintázni igen. :)
Levike mozgásában több fejlődés történt, nem csak hogy kúszik, de mászik is! :) Néha szinte felül, úgy tűnik mindjárt fel is áll, úgy neki indul. Állni nem szeret, inkább összerogy a lába még mindig, de erős, ruganyos. :) Ülés megtámasztva is megy, és támaszték nélkül is, de egyedül még nem ül fel (éppen) viszont megül magában is elég sokáig a placcon... :) A hordozót Ő se mindig szereti evésre, a hinta viszont Neki is nagyon megy! :)
Nagyon intenzíven mozog, sokszor mint egy sajtkukac, annyi energia van benne! Erős gyerek ez a Levibaba! :)

Alvás:
Nagyon változó. Kb úgy alszanak mint a múlt hónapban is, nap közben már ritka az egyszerre 2 óra alvás, inkább fél-egy óra, egyszer vagy kétszer. Éjszaka 1-2 alkalommal ébrednek, nem mindig kell kaja, van, hogy elég a simogatás.
Levikét 70%-ban altatni kell este, Livit nagyon ritkán, és Livi mostanában már a helyén alszik el, nem kell a hinta-palinta a hordozóban.

Fogak: Livinek alul kettő, felül másfél... :) Levinek alul-felül 2-2, jóval nagyobb fogai vannak már, mint Livinek. :)

"Beszéd": A napokban Livike nevetése olyan igazi gyerekes lett, kacag, meg mondja a szokásosat, Mammamamama, Nnna,Nnna, tetete, deddedede, ejjjte, (ez nagyon rég megvan, ez az ejjte) :) Levike főlg tátátát, dededede, tetetete, pápápá, stb....
Sokat beszélgetnek egymásnak is, nekünk is, ja a köhögés még a sláger mostanában.
Ha mondja Mama, hogy "jajj, de betegek ezek a gyerekek", egyből köhögnek, főleg Levi, persze akkor mondja ezt viccből, amikor köhögnek. A köhögés pedig legtöbbször utánzáson alapul, pl mi köhögünk, vagy kifújjuk az orrunkat, akkor csinálják. :)
Levi köpköd mostanában, fújja a nyálát ezerrel. Ezt mondjuk kb 3 hónaposan kellett volna csinálni, amit csináltak is akkor, most nem tudom hogy jutott megint eszükbe :)
Szerencsére a nyáluk még nem folyik annyira, hogy előke kelljen állandóan, ami jó, mert még evéshez se tűrik az előkét... se nejlont, semmit....

Evés: Reggel tápszer, tízórai gyümölcs, ha alszanak akkor kicsi tápszer, ebéd főzelék plusz nasinak túrórudi, délután uzsonnára tejpép gyümölccsel, vagy anélkül, virsli, puding... valamelyik ezek közül. Vacsora tápszer. Néha nasinak kölesgolyó, és persze a tea az ebédnél, uzsonnánál. Néha gyümölcslé, de azt nem szeretik.
Főleg kanálból isznak. Livik megissza a szelepes üvegből is, Levi nem igazán.
A főzelék házi és üveges, mikor melyik, van, hogy keverve kapják.
A gyümölcs mindig házi. A tejpép gyári, próbáltam már házit is, de azt a kutya ette meg. :)
Majd ha kaphatnak tejet akkor biztos finomabb lesz a tejbegríz mint így vízben és tápszerrel keverve.

Nagyjából ennyi most. Majd még jövök az éjszakával és a nappali eseményekkel. :)

4 megjegyzés:

  1. Szia! Jó olvasni, hogy már ilyen sokmindent csináltok! Látom, Te is bátran eteted őket minden finomsággal. Jól bírja a kicsi pocijuk? Mert nálunk is nagyon éhenkórászok lettek az utóbbi pár hétben (a karácsonyi zabálást nem hagyták abba tulajdonképpen azóta se, hiába múlt el karácsony), de Dominak ki is jött valami allergiája. Mondjuk amikor kijött, akkor pont nem vezettünk be semmi új kaját, de most próbálok ezt-azt elhagyni... de nagyon nehéz, annyira kérnek mindent.
    Minden jót Nektek, készüljetek lassan a nagy eseményre, az első szülinapra!!
    Puszi!

    www.hannadominik.blog.hu

    VálaszTörlés
  2. Szia Dóri!
    Sokmindent, hát ahogy vesszük. Persze én ezeknek is nagyon örülök, de pl látom, hogy Náltok már állnak a gyerekek, és mennyivel fiatalabbak a mieinknél... Na persze, biztos fognak Ők is, csak győzzem kivárni. :))
    Az ételekkel kapcsolatban allergiát még nem vettem észre, még annakidején amikor elkezdtük adni a házi sütőtököt, akkor Levinek piros volt a feneke, máig nem tudjuk, hogy attól, vagy a pelenkakiütéstől volt ez. Azóta hogy megint kapják azt a kaját nem jelentkezett a dolog. Más ilyen gond nem volt. Olyan van, hogy van amit egyszerűen nem hajlandóak megenni. De nem adom fel, próbálkozuk időnként, hátha már ízlik. :) A jóval több mindenféle kaját mostanában adjuk, elvégre tényleg nemsoká 1 évesek, amikor majdnem mindent enni kellene már. :)
    Tegnap olvastam valahol, hogy a nem-evés nem mindig az étvágy csökkenéssel van összefüggésben, hanem a mozgásfejlődéssel. Nem tudom ebből mi igaz, bár tény, hogy nem akarnak a fenekükön megmaradni evés idejére sem. :)Én is minden jót kívánok Nektek, és olvasom szorgalmasan, hogy mi történik Veletek! :)
    Puszi
    Betty

    VálaszTörlés
  3. Szia Betty!
    Örömmel olvaslak én is néha, ha sikerül idekerülnöm! Nagyon örülök, hogy ilyen ügyik már a manók és jól alakulnak a dolgok. Nálunk is van mindig valami ami miatt aggódnini kell, de látom nállatok is így van! Azt hiszem ez mindig így marad!
    Puszi Nektek!
    Rita, Gréti és Roli

    VálaszTörlés
  4. Szia Rita! És persze Gréti és Roli! :)
    Örülök, hogy idetaláltál... :)
    Remélem, hogy jól vagytok! :)
    Gréti már biztos jóval több mindent "csinál" mint mi, hisz' Ő már az ősszel ült amikor a börze volt... mi meg hát.. az van amit olvasol :)
    Levike az előbb kapaszkodott épp fel a kanapéra, aztán jól hanyatt is esett:((( De a telefonommal meg tudtam vígasztalni, utána már azért sírt mert elvettem tőle :)

    Te esetleg nem írsz blogot? Blogspotosat biztos nem mert akkor látszódna a profilodban...
    Puszi Nektek! :)
    Betty

    VálaszTörlés

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)