2010. január 5., kedd

4:3

Mármint a fogak aránya. Ami igazából 3 és fél, valamint 2 és fél. Na hagyjuk ezt a sok számot, a lényeg, hogy Levikének ugye van alul kettő és felül kettő foga, amiből a második tegnapra lett látható.
Livikének szintén megvan alul a kettő, és ma már érezhető a felső bal első foga is. Érezhető. Látni nem engedi. Na meg szerintem még nem is látszik, talán át se tört még rendesen, de kézzel érzem. Már nem csinálok akkora ügyet egy fog kibújásából, mint a legelsőnél, hogy jajj, mikormár, kintvanemár, stb.. :) De ez, hogy ma hagyta bekenni az ínyét és ezáltal éreztem a fogat, ad némi magyarázatot a KicsiLány extra nyűgösségére.

Ma egyébként hiába akartam elkerülni, adnom kellett délután tápszert, 15 órakor csináltam 90 és 120 ml-t, hogy aludjanak egy kicsit, mert álmosak voltak, de egyszerűen nem aludtak el kaja nélkül.
Nem is tartott sokáig az alvás, 16 órakor Livike éktelen visítással ébredt, kintről hallottam, ugyanis én kihasználva az alvásidőt végigsöpörtem a havat az udvaron. Az utcára nem mertem kimenni, mert ott tényleg nem hallom meg, ha sírnak.
Szóval épp végeztem, jöhettem is befelé Livike miatt. Mondjuk amúgy se maradtam volna a mínusz akárhány fokban kint. :)

Kivettem a Lányt az ágyából, hüppögve, könnyekkel sírt, annyira sajnáltam. :( Mindig sajnálom, de van mikor csak könny nélkül, hisztivel, magát földhöz verdesve sír, az más, mint most amikor látszott, hogy FÁJ! Megint ugye a két esélyes dolog, has vagy fog. Utóbbi tűnt nyerőnek, mert nemcsak hogy engedte a Dologéles kenegetést, hanem szinte kérte: tátotta a kicsi száját, cuppogta a gélt, na meg jól meg is harapta az ujjam, még most is érzem... :)
Utána egy kicsit elvolt, nekifogtam egy neten talált kukoricakása elkészítésének uzsonnára, tejpép helyett. Kell bele egy fél banán, majd mikor megfőtt és lehűlt akkor két kanál tápszer... Na most az előírt víz kb háromszorosa kellett bele, még úgy is sűrű volt. Mondjuk az, hogy 3 evőkanál dara kell bele, elég relatív, mert kinek mekkora az evőkanala.. Pedig nem is a legnagyobbat vettem elő :))
A lényeg, hogy nem hozott sikert. Nem ették. Levi öklendezett, pedig hígítottam még rajta kész tápszerrel is, a banántól finom édes volt alapban, szóval nem volt rossz. Livike alapból szerintem épp nem evett volna meg semmit, a kekszes tejpépet sem, amit egyébként szeret. De a főztöm legalább Bercikének ízlett. (Berci a kutyánk:) )

Így jobb híján, már megint a tápszerhez folyamodtunk 17:30-kor, nem kaptak sokat, meg végülis valamennyit megettek a pépemből is, úgyhogy nem kell már feltétlen tele enniük magukat, nemsoká - még egy óra - újra ehetnek. :)

Hát, kíváncsi leszek a mai éjjelre. Remélem többet alszunk, mint múlt éjszaka.
Livike mai "állapotát" nézve nem sok jó reményem van.
Tegnap Levike volt a nyűgösebb, ma Ő viszonylag jól elvolt.
Meglátjuk. :)

Nna... megyek és kezdődik az esti kifárasztás pancsi előtt, mert a végén még elalszanak most... :) Bár játszanak úgy hallom, Levi épp a kiságyat próbálja szétrugdosni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)