2010. január 13., szerda

Szerda röviden

Megint este van, nem rég jutottam a gép elé, és nem tudni meddig maradok - a gyerekektől függ minden - ezért igyekszem az írással.

Tegnap éjjel megint kétszer vagy háromszor keltem sírásra, ami vagy kis kajával vagy csupán kis simogatással megoldódott, de azért jó lenne már egy normálisat aludni!

Egészségileg, nem túl fényes a helyzet, de egyelőre a gyerekek jól vannak, lázuk legalábbis nincs. Egyébként meg látszik rajtuk, hogy valami nem oké, olyan kis sápadtak, nem nagyon akarnak enni, főleg Livike, de délután meg egész élénken játszottak, viháncoltak...

Reggel 7:40-kor keltünk, minden simán ment, a szokásos dolgok voltak.
A gyümölcs elkészítése után Apa megfőzött egy jódarab sütőtököt, lett 2 db három decis dobozkával, amit betettem a fagyóba későbbre. Főzött még vegyes zöldséget is (sárgarépa, zöldség, kicsi zeller, karalábé, azt hiszem ennyi) abból lett 3 doboznyi, plusz a mai ebédre való ami még holnapra is elég. Ami kint maradt abba főztünk krumplit is, - a többihez majd ha felhasználjuk akkor főzök - meg tettem bele húst is, összességében nem volt rossz íze...
Mégse volt sikere! :( Livike pár kanálnál többet nem volt hajlandó megenni, Levike is nagy kínok között evett valamennyit, mindenesetre egy gyerek adagját ették meg ketten. :(
Nem hiszem, hogy a kajával van a baj, inkább az étvágyukkal.

Délelőtt egyébként Levi fél órát aludt, Livi pedig semmit! Pedig a hordozóba is beletettük felöltöztetve, rányitottam az ablakot, utána kitettem ide az ajtóba a konyhába, hátha a levegő hiányzik Neki, de akkor se aludt, csak sírt és nyűgösködött.... (kint esett valami dara, meg a szomszéd tüzelt, nem lehetett kitenni őket a babakocsiba)
Kentem az ínyét Dologéllel, akkor egy ideig jobb volt, de utána megint kezdte a sírást. Nagyon készülődik a felső jobb első foga is, meg van duzzadva az ínye, a mellette levő már látszik, de még picike..
Levikének már nagyon szépen látszik mind a két felső foga is, mióta a képet csináltam, sokat nőttek. :)

Ebéd után szintén fél óra alvás volt csak.... Nem tudom miért nem alszanak pár napja nap közben. És ahhoz képest éjjel is sokszor fent vannak, azt gondolnám, hogy annyira elfáradnak, hogy úgy alszanak éjszaka mint akit agyonvertek, hát nem. Lassan én leszek olyan nap közben, meg megint idegbeteg is, mert nem tudom normálisan kipihenni magam.
Ilyenkor hiába feküdnék még le aludni, úgyse lenne sok értelme, mert valamelyikőjük mindig felébred. Levi pl most került ki a nagyágyra, remélem ott elalszik és hamarosan vissza tehetem, mert én nem férek a kiságyban, ha az Úr elfoglalja a helyem.... :)))

Délután 16 és 17 óra között voltam a postán, a boltban meg a gyógyszertárban, utána siettem is haza etetni. Kár volt, mert még a délutáni szokásos tejpép se kellett Livikének! :( Alig evett belőle.... Persze a palacsinta az ízlett volna a Kisasszonynak! :) (Apa adott egy picit a tésztából, pedig mondtam, hogy azt azért még nem kellene.. igaz nyáron fagyit is kaptak kanálhegynyit, meg somlóit..:)))  )
Levi megette a saját részét a tejpépből. Úgyhogy Livikénél számíthatok az éjjeli sokszori ébredésre, mert biztos éhes lesz... Reggel megette a tápszert, a gyümölcsöt is csak félig ette, pedig az is ugyanúgy volt elkészítve mint máskor. Az ebéd gyakorlatilag nulla, kb 80 ml tápszert evett meg utána egy órával, uzsonna szintén nem sok, és a vacsora is háromnegyedig ment csak le.....
Remélem, hogy tényleg csak a foga kínozza a KicsiLányt, és nem ezután akar kijönni rajta valami nyavalya :((
Levi se az igazi, de azért Ő legalább eszik, ha nem is annyit, mint máskor.....

Levike egyébként egyre többször mutatja jelét a mászásnak! Ugyebár pár napja kúszik, már nagyon ügyesen, de azért Livike még gyorsabb, főleg ha mondjuk ki akar jönni a konyhába, akkor nincs akadály számára!
Levi pedig többször is feláll négykézlábra, egy-két lépést meg is tesz térden-kézen, utána leereszkedik.... :)
Livike ritkán nyomja még fel magát térdre, ha direkt le akarjuk tenni, akkor nem is lehet, mert állni akar. :))) Leültetni se nagyon lehet, akkor is állni akar. :) Levi pedig hanyatt dől folyamatosan, ha azt akarjuk, hogy üljön... :) (kivéve ha meg van támasztva a háta pl az ágyhoz ültetjük...)

Azt hiszem mára ennyi, holnap remélem tudok jönni korábban is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)