2011. január 27., csütörtök

Végre elaludtak...!

Nem akarom még elkiabálni, de jelenleg (23:50) mindketten a saját ágyaikban alszanak kb 23:30 óta. De addig...! Volt itt minden!
A délelőtt szépen eltelt, 12:10-kor kezdtem adni az ebédet, volt még tegnapról egy kis üveges kaja, több rizs, így ebből kijött majdnem egy teli tálka kaja. Azt Levinek adtam, kb a háromnegyedét meg is ette szépen.
Livikének bontottam egy másik üvegest, amit valamikor szeretett, de sejtettem, hogy most már nem fogja, mert már legutóbb sem ette meg: paradicsomos krumpli. Egy keveset azért evett belőle. Utána megette azt, amit Levi meghagyott, majd mindketten ettek még sült husit a tegnapi kacsából... Ez elég jó mennyiség volt, és bár uzsonnára szántam, így is jó volt, hogy megették ebédre. Egy óriás túrórudit is megettek ketten.
Ittak gyümölcslét, majd elpakoltam, megcsináltam a tápszert, de még nem akartak aludni. Nem erőltettem. Örültem, hogy nem balhéztak a levegőzés elmaradása miatt.

13:40-kor tettem le Őket aludni, mindketten az ágyaikban aludtak el, egy kicsit persze oda kellett feküdnöm a macira Livike mellé.
Ahogy kijöttem nem sok "szabadságom" volt, mert kimentem havat söpreni, majd bedugtam a bébiőrt és bementem Mamához. 1 perc múlva már jöhettem is ki, mert Livike felébredt, két perc múlva már Levike is fent volt, nem sikerült a visszaaltatás a földön/macin/ágyon/pléden/párnákon sem, így a délutáni alvás 14:15-ig tartott. Nem valami sok, de úgy gondoltam este majd így hamarabb elalszanak. Na igen. Volt már olyan, hogy egyáltalán semmit nem aludtak nap közben és akkor sem aludtak el este csak jóval éjfél után.

Játszottunk, elég jók voltak, leszámítva egy két dobálózást Levi részéről... Ettek ropit, kekszet, ittak gyümölcslét, majd 16 óra után megettek egy nagy mandarint, utána egy kevés almát is, de azt inkább Livike ette, Levike csak megrágta és kiköpte.
17 óra előtt nem sokkal Papa bejött, hogy el tudjak menni a postára.
Miután visszajöttem még itt volt Papa, nem akart/mert kimenni gondolom, mert balhé lett volna, megvárta a 18 órát, amíg adtam az uzsonnát. Azért olyan későn, mert előtte hiába kérdezgettem a gyerekeket, hogy éhesek-e már, csak rázták a fejüket. :)
Uzsonnára sonkát, sajtot és zsömlét ettek. Ez most elég jól ment.
Közben a YouTube-on néztünk Gyerekdalok-és mondókákat, na meg az elmaradhatatlan Gumimacit is meghallgattuk vagy háromszor. :)

18:30 körül mentünk be újra a szobába, úgy volt, hogy fürdésre is Papa jön vissza, meg is lepődtem, mikor Mama jött be 19:20 körül. Egyrészt ez jó, mert kicsit talán jobban van, legalábbis úgy tudom reggel óta már megmaradt benne minden, ami mondjuk nem sok volt, de ez is haladás már. Ma már ivott Smectát és Normaflore-t is. Hátha ez már segít. És hogy miért Ő jött? Mert most Papa érezte magát úgy, hogy jobb, ha nem jön, bujkált már benne a nátha, de miután bement ki is jött Rajta. :( Hát már mindenkit elér valami nyavalya? Mondjuk az lenne a csoda, ha pont Ő nem kapna el semmit, mivel be is jár ügyfelekhez dolgozni, biztos van egy-két beteg mindenhol mostanában. :(
Én jelenleg ott tartok megfázás ügyben, hogy tegnap óta már nem fáj a torkom, tudok rendesen nyelni, viszont köhögök és többet fújok orrot is. A köhögés nálam a végén szokott előjönni, de akkor van, hogy egy hétig is tart, majd úgy múlik el az egész nyavalya.

Apa ma nem jött haza. Elintézte egy részét a hivatalos ügyeinek, de holnap is mennie kell, amit nem tudott előre. Jó, hogy az Anyukája Miskolcon lakik, így felment Hozzá aludni, ne kelljen Mezőkövesdre megint innen Szolnokról visszamenni holnap reggel 8-ra. Úgyhogy holnap gondolom valamikor délután fog haza érni.

A gyerekek nem tudtak Mamával betelni, hát igen.. pár napja nem igazán látták.
19:40 körük kezdtük a fürdést, mindkettőjüket én fürdettem, de Mama törölte és öltöztette Őket.
Livikének most estére a szeme csúnyább lett, pedig nap közben egyáltalán nem volt csipás, max a könny látszott néha, hogy folyik, de az is enyhén. Estére elég sok trutyi volt benne. :( Törölgetni nem nagyon hagyja. Kamillateával próbáltuk, meg már tegnap is kentük egy krémmel, amit a gyógyszertárban lehet venni recept nélkül kötőhártya-gyulladásra.
A pöttyei szinte teljesen eltűntek, 2-3 van már csak összesen, az is kicsi és halvány... és nehéz megkülönböztetni a "fogdosós" nyomoktól.

20:15 körül már készen is voltunk, sőt szerintem már előbb is, de nem nagyon néztem az órát...
Mama nem mehetett ki, mert ha csak megemlítette, hogy megy, már másztak Rá, szinte lefogták, hogy nehogy ki merjen menni! :)
Livike először a helyén volt, Levike be se ment...
Pár perc után Livikét is ki kellett venni, nem tűrte a dolgot most, látta, hogy Mama itt van, Levi is kint van, hiába feküdtem mellette a macin, pedig álmos volt.
Karban altattam, kétszer is próbálkoztam, de mindig felébredt, ahogy letettem. Levike is álmos volt, de közben nagyon játszhatnéka is volt...
Amíg Mama bent volt, nem nagyon mászkáltak le az ágyról, mondjuk nem is aludtak... ugráltak, forgolódtak, semmi nem volt jó, főleg ha én akartam, hogy feküdjön valamelyikőjük oda mellém, mindketten Mamához akartak feküdni, ebből kifolyólag egymásra is, Livike pedig aludt volna nagyon.... :(
22 óra körül Mama végül csak kiment, lesz ami lesz, már nem bírta, sok volt ez így is Neki...
Levike kicsit sírt, de szerencsére elég hamar megnyugodott, bár az ára az volt, hogy levetkőztek mindketten, háromszor adtam vissza Livikére az alvós rugdalózót, Levikére csak a hálózsákot kellett kétszer...
Úgy tűnt elalszanak a nagy ágyon, de ezzel én tisztában voltam, hogy ha mindketten kint vannak, akkor nem lesz alvás. Egy kicsit ültek az ágy szélén mint a széken és nézték a tévét... Kérdeztem Livikét, hogy megyünk-e az ágyába aludni, bólogatott! Felvettem, ráadtam a hálózsákot, szépen tűrte, majd betettem az ágyába, meg sem nyikkant, lefeküdtem mellé és fogtam a kezét. Hamarosan jött Levike is, kérdeztem, hogy belemegy-e Ő is az ágyába, mert az, hogy odafeküdjön a macira én meg mellé, Livikének egyáltalán nem tetszett, lökdöste el onnan Levit. :)
Betettem Levikét is az ágyába, gondoltam, hogy mindjárt feláll és ordít, de nem! Ott maradt, ette a kajáját ami már repeta volt persze... és még talán hamarabb elaludt, mint Livike! :)
23:30-kor tudtam kijönni....
Már elmúlt éjfél, úgyhogy ez a bejegyzés már csütörtökre megy át, mint ahogy a hónapfordulós is, mert ma az is van!
Még meg sem írtam.. :(( Reggel súlyt is elfelejtettem mérni, egyáltalán nem volt eszemben sem, hogy milyen nap is van ma... :(

Ha minden így marad, akkor ma enyém az egész nagy ágy, ami mondjuk nem hiszem, hogy sokáig így lesz. :) Levike biztos ki fog kéredzkedni, de most jobban fogunk férni, ha úgy is lesz... (egyébként nem használnám ki a nagy területet, kis helyen szoktam aludni, általában összekucorodva, vagy "élére", mikor mennyien vagyunk, hogy férek el. :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)