2011. január 25., kedd

Eltűntek a pöttyök. (Ma déli állás szerint legalábbis) :)

Az éjjel 2 óra körül mentem be feküdni. Levike felébredt, rájött megint a vigasztalhatatlan, verekedős, semmi-sehogy-nemjó sírás, erre Livike is felébredt, kétfelé kellett szaladgálnom. :( Szerencsére Livike hamar vissza is aludt, de Levike szerintem csak 3 óra körül. Közöttünk volt végig, örültem, hogy egyáltalán elaludt valahogy.
Livike 4 órakor kezdett el nagyon sírni, nem sikerült már visszaaltatnom, úgyhogy jött Ő is ki közénk. Először Apa mellé feküdt kívülre, majd átmászott rajta, ráfeküdt Levire, egymás mellett nem maradhattak, mert marták egymást, így próbáltam én annyira behúzodni, hogy Levikét se nyomjuk agyon, de Livike még odaférjen mellém kívülre. Így még aludtunk valamennyit... A lány jött-ment, aludt itt is, ott is, mi is még időnként, azért 7:30-nál tovább nem tudtuk halasztani a végleges ébredést, mondjuk a nyomorgásból elég volt ennyi is azt hiszem. :(
Levikét nem érdekelte semmi, békésen aludt... Még akkor is, amikor Livike már felöltözve az ágyában volt és evett. Ma is úgy kelt fel, hogy puszilgattam, hogy öltözni kellene, stb.. Nyújtózkodott kettőt, majd felpattant és szaladt is Apához, hogy öltöztesse. :)

Livike kiütései olyan szinten voltak meg még reggel, hogy a foltok eltűntek, csak a kis rózsaszín szúnyogcsípés-szerű pöttyök maradtak meg, nagyjából mind megvolt, amik este is.
Felhívtam a védőnőt, hogy mondjon valamit... Miután elmondtam az előzményeket, a tüneteket, a "gyanúmat", közölte, hogy szerinte KIZÁRT, hogy rózsahimlő legyen. Az ellen kaptak védőoltást - ezt tudom, a 15 hós MMR-ben van ez is - és manapság szinte nem is fordul elő az országban ilyen betegség, főleg nem ilyen kicsiknél.
Szerinte inkább ez valami vírusos eredetű betegség, ami bőrkiütéssel jár. Mivel a hasmenéses dolog után jött a nátha, a szervezete eléggé le lehet gyengülve, simán összeszedhetett valami ilyet is még hozzá. De azt mondta, hogy azért délután vigyük el az orvoshoz, hadd nézze meg, de szerinte tuti nem himlő lesz.
Esetleg skarlát... de a nyelvén és a szájában sincs sem hólyag, se málnaszerű képződmény, semmi. Meg annak az egyéb tünetei sem ilyenek...

Vártam, hogy teljen az idő, legyen már dél, hogy készülődhessünk és lassan elindulhassunk, hogy a 12:30-kor kezdődő rendelésre odaérjünk...
Amikor tisztába tettem, akkor láttam, sőt Apa is látta, hogy minden pötty ELTŰNT!
Sehol semmi! Most akkor minek vigyem el? Mit lát rajta, ha egyszerűen egy db pötty nincsen?
Ha most estére esetleg megint előjönne, akkor leszek bajban, mert holnap délelőtt van következőleg rendelés, de Apa nem lesz itthon, hogy vigyázzon Levikére, és Mamát sem gondolom, hogy addigra annyira nagyon jól lenne, hogy még Levikét is pesztrálja. Sajnos még ma sem javult Mama, több, mint két napja szinte nem is tudott enni és inni sem nagyon.. megy minden rajta végig azonnal. :((((

Így, hogy az orvoshoz történő menetelt fölöslegesnek tartottuk tünetek hiányában, gyorsan felöltöztettük Őket a kinti játszós overáljaikba és kimentünk levegőzi az udvarra. Dél elmúlt, szerintem már éhesek is voltak, amúgy is nyűglődés volt délelőtt, leginkább Levike részéről, remélem, hogy nem rajta is kitörni készül valami újabb nyavalya! :(

13 órakor jöttünk be, sőt már el is múlt..
Ma azt hiszem elmondhatom, hogy elég jól ebédeltek, vagyis hozták a régi formájukat. Megettek egy üveges "kedvenc" kaját sok rizzsel feldúsítva, szinte tele volt mindkét tálka, amiből mindketten alig hagytak egy keveset! :)
A túrórudit viszont nem igazán ették, szerintem most megint eljött az idő, hogy megunták.
13:35-kor tettem le Őket aludni, szinte rögtön, a saját ágyaikban el is aludtak.
Most 15:50 van, még mindig, mindketten alszanak! Na igen.. be kell pótolni az éjszakát, ...és erőt gyűjteni a következőre!

Apával megebédeltünk, majd elszaladtam a Sparba, de már jóideje itthon vagyok.
Gondoltam leírom az eddigieket, hogy este/éjszaka amikor idejutok ne kelljen egyszerre olyan sokat írni.
Livikére nagyon kíváncsi leszek, ha felkel... Vajon vannak-e pöttyök és foltok?
Ha többé nem jönnek elő, akkor örök rejtély marad, hogy mi okozta....

Most ennyi, jövök, ahogy tudok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)