2011. január 13., csütörtök

Csütörtök folytatás

A mai napot mindketten alvás nélkül csinálták végig.
Ahhoz képest, hogy folyton kínáltam Őket a teával, ma kb 4 decinyit ittak csak meg ketten! Ez nagyon kevés.... :( Ha beleszámítjuk a fejenként 450 ml tápszert, akkor is. :( (máskor 300-400 ml táp van egy nap, az esti kivételével. Ma a délutáni alváshoz kétszer is adtam, de hiába.)

Székletügyileg Levikének 3, Livikének 1 alkalommal volt ma nemjószagű/küllemű termése. :(
Levikének ma - eddig és remélhetőleg - utoljára 14:30-kor volt, hasonló a másodikhoz, csak kevesebb. Még azt hittem, hogy félbemaradt, mert ahogy tisztába tettem és letettem a szobába a földre, egyből mutogatta, hogy "kaka kaka"... na gondoltam megint betojt, de nem. Biztos csak emlegette, hogy ott VOLT a kaka.

Ahogy telt az idő egyre álmosabbak lettek, ezzel egyenes arányban nyűgösek, hisztisek is. Kb 17 órától pedig már akárhogyis, de ki kellett bírni, ha addig nem akartak aludni, már ne akarjanak, úgy voltam vele, mert akkor éjjel nagyon megkínlódtunk volna Velük. Játszottunk, kirakóztunk, rajzoltunk, néztünk mesét, énekeltem, mittudomén még mit csináltunk, de elég lassan akart telni az idő.

Nem volt még 15 óra, amikor főztem krumplit és tojást, kihoztam Őket a székeikbe, hogy hátha esznek. Sok értelme nem volt. :( Livike talán evett egy kicsit, de Levi semmit. Mindketten kiborították a tálcájukra az egészet, majd módszeresen szétdörzsölték a tenyerükkel a tojást... :( Csináltam pirítóst is, abból ettek valamennyit, de az is nagyon kevés volt. Egész nap elég sok kekszet és ropit ettek, de az akkor is kevés, meg csak nem elég... ! De ami rosszabb, hogy nem nagyon akarnak inni. Nagyon félek, hogy kórház lesz a vége, Levikének legalábbis. :((
Holnap meg kellene mérni már Őket, feltéve hogy nem lesznek nyakig betojva és eszemben lesz, hogy mennyit fogytak. Nem is nagyon merek rágondolni. :(

Az evési kísérlet után ettek almát, abból két részletben egy közepes méretűt megettek ketten.
Bepróbálkoztunk később még a krumplival, de nem kérték. Egy idő után a kekszet is csak széthajigálták, de azért ették is.

18 óra előtt nem sokkal jött Papa, én indultam a boltba, de közben Mama is jött, úgyhogy utána már nem voltam egyedül a gyerekekkel.

Fürdés előtt Mama még azt is megpróbálta, hogy kijött ide a gép elé Levikével és nézték/hallgatták a videókat, hogy hátha akkor jobban eszik, zsömle, krumpli, tojás... szerintem akkor sem evett, de nem igazán láttam, vagy csak pár falatot. :(
Hozott Mama kakaós győri kekszet, azt is ették, hogy ne csak a háztartási keksz legyen már. meg hátha fogja kicsit a kakaó a hasukat.

A fürdés előtti időszak már eléggé nehéz volt, konkrétan volt olyan pillanat, amikor azt hittem, hogy ma nem lesz fürdés, mert nem voltak hajlandóak levetkőzni! Tiltakoztak ellene ahogy csak bírtak, visítottak, hisztiztek, Levike szinte folyamatosan monotonon nyávogott - ez az a fajta sírása amikor már nagyon álmos... - Livike hisztizett, ha csak ránéztünk akkor is, hát ha még valamit akartunk is Tőle, pl levenni a nadrágot...
A fürdést 19:30 körül kezdtük, ahhoz képest jól ment, mint ahogy indult. Ma mindkettőjüket Mama fürdette és törölte. Levikét én akartam fürdetni, de egyszerűen nem volt hajlandó odajönni, nem tudtam megfogni, rohangált mint akit besóztak, de jó kedve volt, vidám lett a végére. Totál felpörgött. :) Nála volt egy kis nemtetszés a vízből történő kiszálláskor, mert még maradt volna vizet locsolgatni, csobogtatni a műanyag pohárkával. :)

20 óra után pár perccel már mindketten az ágyaikban voltak, mire Levike is a helyére került, Livike már aludt...
Most már mindketten alszanak.
Korán van még, bármi lehet, de remélem nem lesz, csak folyamatos alvás. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)