2011. január 20., csütörtök

Berci eltűnt... :(((

Mindig is szökős volt, de pár perc terület megjelölés esetleg futkározás után mindig vissza szokott jönni.
Pár napja hosszabb időkre elcsavarog, valamelyik este Mama ment keresni, elég messze, olyan helyen talált rá, ameddig nem nagyon szokott máskor elmenni, hazazavarta, gondoltuk tanult az esetből a kutya.
Tegnap is hosszabb időre ment el, de eddig a leghosszabbra ma. :(( Nagyon remélem, hogy nem örökre! :(((

Úgy szokott lenni a dolog, hogy amikor nyílik a nagykapu, Ő kislisszol, hiába szólunk, hívjuk, füle botját sem mozdítja, megy mint a hülye, rohan, sajnos az úton is átmegy, nem néz szét.. a kocsik meg ugye nem arról híresek, hogy lassan mennek. :((
Úgy félek, hogy elütötték, megsérült, vagy talán már nem is él! :((
Egyébként Mamánál már nem mer kimenni, ha Ő rászól jön is egyből vissza, de Papánál és nálam simán kimegy. Ma is úgy volt, hogy 17 órakor ahogy jöttünk haza, én direkt küldtem hátra, hogy ki ne szaladjon, persze kirohant. Papa kiáltott utána többször is, de mintha semmit nem csinált volna. Na majd visszajön... Mikor egy óra múlva sem volt sehol, már kezdtünk aggódni.
19 óra körül az eső is elkezdett esni, én akkor kb negyedjére voltam már kint szétnézni, de nem láttam sehol. Kutyaugatás volt a környéken több felől is, de Őt sehol nem láttam és nem is hallottam a hangját. :(

Papa elment kocsival keresni, körbejárta a környéket, sőt messzebbre is elment, de sehol nem találta. :(
Apa is elment biciklivel, hátha úgy könnyebben meglátja, észreveszi, de semmi. Ő később ment, 22 óra körül ért haza.
Azóta is többször kinéztünk...
Ha jól hallottam az előbb, akkor most meg Mama indult el kocsival még egy körre....
(A nagykapu legalábbis nyílt, azt hallottam csak. )

Mama bemondatta a taxisokkal az urh-n, hogy ha valaki esetleg látná akkor hívja Őt telefonon.... Ez jó ötlet volt, ha messzebb merészkedett akkor nagyobb az esély rá, hogy látja valaki.
Ha holnapig nem kerül elő akkor bemondatjuk a rádióban is. A helyiben persze...

Lehet, hogy sokaknak furcsa ez a ragaszkodás, de a Berci nálunk szinte családtagnak számít, nem csak egy sima kutya, akit időnként lecserélnek, mert mondjuk nem válik be, vagy ha elpusztul, hát egye-fene, majd lesz másik! Nem! Nálunk ez nem így megy. :(
Eddig egy kutyánk volt, a Buksi. Ő 2006-ban, ugyanígy januárban ment el... Beteg volt - szopornyicás lett -, nem látott már egy ideje, szaglás és megszokás alapján tájékozódott már. Délelőtt kiment, - Ő is kijárt, de sokkal kevesebb ideig, mint a Berci - közben esett a hó, elvesztette a szagokat, nem is jött többé haza. :( Többen mondják, hogy szándékosan ment el, hogy ne itthon haljon meg. :( Nem tudom, de megszenvedtük, nagyon hiányzott.
10 év telt el a következő kutyánk, Berci megérkezéséig, addig nem tudtuk magunkat rávenni, hogy másik kutyánk legyen.
Szerintem most sem lesz minimum eddig! :(

A gyerekek, főleg Livike pedig nagyon szeretik, és ez kölcsönös szerintem. Nekik biztos hogy jó lenne játszópajtás, de most biztos nem, az tuti...!
Nade ne temessük még szegénykémet, nagyon bízunk benne, hogy elő fog kerülni!

Itt egy kép Róla, még nyáron készült, amikor a gyerekek a medencében fürödtek.
Jobbat hirtelen nem találtam. :(


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)