2011. január 4., kedd

Fényevők...

Valamiből táplálkozni kell, és mivel normális kaját ma se nagyon vettek magukhoz, marad a címben írt elképzelés...
Nade haladjunk sorban.

Hajnalig minden rendben volt, 4 óra körül Levike sírva ébredt, kivettem, de nem nagyon akart nyugton lenni, tekergett, sírt, valami nagyon nem volt jó. :( Nagynehezen csak elaludt kb 20 perc múlva.

Apa 8 óra előtt kelt, mi 8:30-kor. Mindkét gyerkőc kb egyszerre ébredt fel, a kedvük jó volt, jól indult a reggel.
9 órakor már rendbe voltak téve, hamarosan ki is takarítottam és mehettek játszani.
Apa elindult dolgozni, mert 10-re ment, én pedig elkezdtem gondolkodni, hogy mit is kellene ebédre főzni a gyerekeknek, amit meg is ennének... Mivel a főzőtudományom nem valami kiterjedt, amit ebből meg is esznek az még szűkebb kör, úgy gondoltam főzök normális adag öregtarhonyát és majd abból ehetnek, hátha megeszik. Igenám, csak épp a legfontosabb alapanyag hiányzott a dolog megvalósításához: a tarhonya. Elfogyott, amit én nem tudtam... Mamának sem volt, így erről a tervemről le kellett tegyek.
A paprikás krumpli ötletet rögtön elvetettem, mert már legutóbb sem ették meg.. rizseshúsnak való hús nincs itthon, így a pörköltös variációk is kiestek. Az alma-répa-krumpli "főzeléket" sem eszik meg mostanában, mint ahogy a sima almafőzeléket sem. A paradicsomos kaják szintén kizárva, nagyjából ki is lőttem minden szóbajöhető ebédnek valót. :( Két dolog miatt kínlódok mindig ennyit az ebéd kérdéssel. 1. Nem nagyon tudok főzni, amit igen, azt is kevesebb fűszerrel kell csinálni, ha azt akarom, hogy a gyerekek is ehessék, úgy meg már semmi íze... 2. Új kajákkal nem szeretek kísérletezni, mert ha nem ízlik Nekik akkor az nagyon rosszul tud esni. :( Mivel alapban nem nagyon szeretem ezt a tevékenységet mert macerás/időigényes/türelmet igényel/finom legyen és eltaláljam vele a család és a gyerekek ízlését is... így mindig szenvedek egy sort, akár már előző nap is, hogy "mit kellene Nekik főzni amit meg is ennének".
Mára Mamának volt egy ötlete, mégpedig kelkáposzta főzelék. Meg is csinálta, délben jött is vele, tényleg finom volt, pedig én nem szeretem a főzelékeket úgy egyáltalán, de ennek jó íze volt. Sárgarépa is volt benne, meg még biztos más is.
Nade hiába ízlik nekünk, ha a gyerekek rá se néztek! Levike egy az egyben nyomta ki a szájából, Livike talán egy kanállal megnyalt, de kb ennyi is volt.
Bementünk a szobába, hogy hátha ott megeszik "odaszaladgálós" módszerrel. Nem jött be ez az ötlet sem. :( Ettek volna, de nem ezt. Persze, tudtuk mi nagyon jól, hogy mit ettek volna! Túrórudit és tejszeletet! Persze...
Mivel nem ettek, Mama itthagyott bennünket, én pedig kemény voltam és nem adtam oda a desszertet. :(( Alváshoz tápszert 120 ml helyett 150 ml-t adtam, bár gondoltam, hogy kevés lesz, nem fognak elaludni, sírás lesz meg minden baj, de megpróbáltam így, hogy inkább majd alvás után egyenek...

13:00 körül tettem le Őket aludni.
14:30 körül ébredtek, Livike kicsit előbb.
15 órakor megmelegítettem a főzeléket és bevittem. Várták, hogy mi lesz a "nyammnyamm".. Livike megevett egy kanállal, Levike pedig újra megismételte az ebédnél történteket: kiköpte a falatot.
Persze éhesek voltak..
15:30 körül megcsináltam a gyümölcspépet, amit már Papa adott oda, mert bejött, hogy majd itt lesz amíg elmegyek a boltba.
Levike ette jobban, Livike csak pár kanállal, vagyis annyit sem. :(
Vágtam fel sima almát, azt megették...
A tea ivás jól ment, de az csak tea.

17 órakor jött Mama, csinált fasírtot, abból egyet megettek ketten, de inkább Levike ette, Livike a zsömlét kérte csak....
Ezután megkaphatták az ebédhez előkészített desszertet is: túrórudi+tejszelet falatkák. Azzal semmi gond nem volt, mindketten tömték befelé!

Vasaltam, közben Mama itt volt, de a végén már nem, a gyerekek mindenen összevesztek, verekedtek, egyszer én is kaptam egy elég kemény ütést egy műanyag tolltartóval amit valahogy megszereztek délelőtt, amikor lerántották újfent az egyik szekrénypolcot. :( (a régi fiókos komód feletti polcot rántják le időnként... szerencsére még soha nem magukra, a tartalma sem sok, de az jól szét tud szóródni.)

19 óra körül kaptak még egy joghurtot is, azt is jól megették, majd 19:50-kor elkezdtük a fürdetést. A Mamával szokásos módon zajlottak a dolgok.
A gyerekek 20:20-kor már ágyban voltak, még vannak is, de szerintem mindent kipakoltak, sőt Livike már lázad is, megyek és megnézem a "csatateret". :(
Gondolom, hogy az ágynemű ki van pakolva, le is vetkőztek, ha be is tojtak az még bónusz... :D

Holnap jövök valamikor...

Ui: Ha valaki tud valami jó ebédnek való receptet kérem dobjon már meg egy emaillel! :)(komment is jöhet, sima email, vagy a kapcsolat űrlapon is lehet emailt küldeni)
Csirkemell, rizs, tészta, répa, alma, krumpli, sajt, sonka, zöldségköret, néha brokkoli, karfiol de nem fő alapanyagnak, csak van benne.. szóval kb ezeket szokták megenni, de lehet teljesen más alapanyagokból is.
Tudom van a neten, de én jobb' szeretem az igaz, bevált recepteket, ami már úgy jó, ahogy le van írva, nem kell kísérletezgetni...
Gondolom olvasnak hasonló korú gyermekes anyukák... :) Mármint a gyermekek hasonló korúak, de ha idősebbek az sem baj, hiszen Ők is voltak 22 hónaposak. :))
Köszönöm előre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)