2011. január 15., szombat

Elég jól folytatódott a nap.. :)

Úgy is mondhatnám, hogy normális keretek között, és eddig az este is úgy telik, de még korán van, nem kiabálok el semmit! De azért titkon reménykedem benne, hogy a mai éjszakánk jobb lesz, konkrétan abban, hogy mindenki a helyén alszik és nem lesz ébredés többször is. Egy már így is volt Levikének most 21 óra előtt, de szerencsére vissza tudtam simogatni. :)

Ott tartottam, hogy aludtak. Livike 13 órakor már fel is ébredt, így kb fél órát alhatott. Nem ártott volna, ha többet tud, de Nála ez nem meglepő, hogy keveset alszik, ennek is örültem! :)
Annak már kevésbé, hogy folyton Levikét akarta ébresztgetni, bár rögtön betettem az ágyába, amikor Livi felébredt, mert az első útja így is oda vezetett a Lánynak, hogy piszkálja Levit a mi ágyunkon.
Végül 14:15-ig tudtam "védeni" Levikét, mert folyton oda járkált Livike, csak sikerült felébresztenie. :(
Kicsit nyűglődött a Fiú, de még pihengetett a macin fekve, megette a maradék kajáját, majd jó kedvűen kezdett el járkálni, játszani. :)
Kijönni nem igazán tudtam, úgy veszem észre, hogy most hozzám is nagyon ragaszkodnak, leginkább Levike, de Livike is egyből kiabál, ha kiteszem a lábam a szobából. :(
Az, hogy Mama és Papa után hogy sírnak, már megszokott dolog. Most jönne elő a szeparációs szorongás? Kicsit késő már ahhoz szerintem. Vagy mittudomén.

A kekszet és a ropit továbbra is ették, Levike még mindig nem barátkozott meg a teával, még mindig ott tartottunk, hogy nem volt hajlandó meginni a vitaminos adagját sem, ami kb fél deci volt! Úgyhogy kb 17 óráig az addig elfogyasztott 360 ml tápszer, valamint a reggeli "feles" fele plusz kb 3 korty tea tette ki a folyadékbevitelét. :(
Ezután viszont beindult, szépen megitta a vitaminos teát is, még másik két kispohárral is, majd csináltam még egyszer 3 decit, abból is ivott, sőt ketten meg is itták mindet, kellett még egy adagot csinálni, annak kb a felét itták még meg fürdés előtt.

Apa 15:30 körül ért haza. Épp almát próbáltam adni a gyerekeknek, de nem nagyon kérték, pedig jó lédús alma, - a folyadék miatt jó - viszont savanykás is, ami nekem fel sem tűnt, Apa mondta, hogy lehet, hogy azért nem eszik. Lehet. :(

Mamáék 16:30 körül értek haza, valamiért nagyon nyűgösek voltak a gyerekek, főleg Levike sírt, visított folyamatosan, nem tudtam eldönteni, hogy fáj a hasa megint, vagy mi van, de hamar kiderült: felálltam Vele, egyből irányított oda a hifihez, hogy hadd érje el és nyomogathassa! Na persze! Én meg cipeljem.. :) Ez volt akkor kb az összes baja, meg talán álmos is volt...

17 óra körül bejött Mama, épp túl voltunk egy orrszíváson, akkor azért volt az ordítás, mert ugye először is nem szeretik a procedúrát, másodszor utána azt sem szeretik, hogy elteszem a porszívót meg az orrszívó csövét is, nem hagyom ott játszani Nekik. Én, a gonosz. :D

Uzsonna gyanánt ma először bent a szobában kaptak sonkás "papucs" vagy minek nevezett Szapáry pékséges péksütemény falatkákat, majd mégis kijöttünk szépen a székeikbe, hogy meglegyen a szokásos evési környezet, így is eléggé elszoktak már az evészettől. :( Teából szinte az első 3 decinyit akkor itták meg még bent a szobában, amikor még itt volt Mama. Rájöttek, hogy milyen jó buli, ha a takarító szettes "kocsi" tetejére ráteszik a kis pohárkákat - ami egyelőre két db Aventes cumisüveg műanyag teteje - és úgy isznak, hogy maguk veszik fel - kevés tea van benne, de azt is ki tudják borítani:D - és szépen egyedül isznak! Levikének így már rögtön kellett az innivaló, hogy nem én adtam, hanem egyedül ihatott. :)
Ma csak egy ampulla Normaflore-t kaptak, a második 3 decibe nem tettem, mert nem bíztam benne a tegnapi meg azelőtti tapasztalatok alapján, hogy meg is fogják inni...
Végülis szerintem nem sokáig kell már, talán kezd rendeződni a hasmenéses dolog, ma már egész normális állapotok voltak ezen a téren.

Levikének volt még egy kisebb adag közvetlen fürdés előtt, szintén félkeménynek mondható állaggal, viszont majdnem olyan szúrós szaggal járt, mint eleinte a nagyon híg. :(
A mai arány így 3:1 Levike javára.

Visszatérve az uzsonnára - mert ott tartottam, csak szokás szerint összevissza írok - idekint a székeikben is ettek, Livike pizzás péksütit kapott, amiről főként a feltétet ette le némi tészta kíséretében, Levike viszont elég sok sonkásat evett, persze nem rengeteget, de nem is baj, nehogy megint hasfájása legyen a hirtelen sokat evéstől.

Bent a szobában még szintén ittak teát, majd megint rájuk jött egy hisztizős pár perc, nem nagyon akartak vetkőzni, pedig már tudhatnák, hogy a fürdés idő közeledtével ezt szoktuk csinálni. :)

19:20-kor Livike már a kádban volt, mivel Levike épp akkor termelt, nem húztuk az időt, ne legyen alatta sokáig, kivenni már nem érte meg... (pelenkát cserélni 10 perc miatt), inkább igyekeztem a készülődéssel.
Levikét én fürdettem, a törölközésnél átvette Apa, bár nem volt gond, csak hogy haladjak az ágyazással is. Rendesen irigykedik, hogy Levike milyen ügyesen, nyugodtan tűri az öltözést, nem ugrál, nem fetreng, nem áll fel, segít, stb. Na mondom igen, ha Ő is úgy gondolja, de néha Ő is ficánkol. :) És Livikére is igaz, hogy néha szépen és ügyesen segít, állja a dolgokat, csak mivel Apa Őt fürdeti többször, több a negatív tapasztalat. :))

19:45 körül már kész is voltunk mindennel, mindketten szépen az ágyaikban feküdtek és ettek. Ez jelen pillanatban is így van, bár Levike egyszer már felsírt, mint már írtam az elején is, de eddig minden OK. Maradjon is így! Jó lenne egy nyugodt éjszaka az előző után! (ja, nem csak egy, hanem sok, ... vagy ha nem nagy kérés, akkor MIND!:D)

Szóval ez van, a kedvük alapvetően ma jó volt, leszámítva egy-két hisztizős időszakot, a hasmenés javulni látszik, holnap már illő lenne valami normálisabb ebédet enni, mert azért ma kekszen, ropin, pár falat sonkán, pirítós kenyéren és az esti péksütin kívül nem igazán ettek mást. (ja, pár kanál Aktiviát is ettek... )
Levike továbbra is köhécsel időközönként, 3-4-et köhög, ilyenkor mindig kínálom teával, de nem kéri, pedig én úgy érzem, jó lenne inni olyankor. Száraz köhögés ez... Nem folyamatos, mondjuk óránként egy alkalom átlagban.
Remélem nem lesz belőle komolyabb baj!

Mára ennyi, ha lesz még valami azt holnap majd megírom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)