2011. január 17., hétfő

Most meg náthás lesz? :(

... vagy valami olyasmi van Levikénél kilátásban. :( Ma kétszer kellett orrot szívatni, elég sűrű váladék jött belőle, egyelőre "szép" fehér... Na meg a másik oka az esti orrszívásnak az volt, hogy megint beledugott valamit, nem igazán ismertem fel, amikor kijött, de akkora valami volt, hogy nem is ment bele a szívófejbe... :(
Arra lettem figyelmes, hogy nagyon piszkálja az orrát, belenéztem, láttam, hogy totál el van dugulva. Na miután kijött az a nagy cucc, megindult a váladék is. :( Szombat óta megy a köhécselés, a kedve jó, ma délután elég jót aludt, szóval ezen kívül nem utal semmi nyavalyára, de valami szerintem lesz. Ez most vagy szövődmény, vagy épp most jött, nem tudom. :( Ha nem javulna vagy rosszabb lenne, csak el kell menni az orvoshoz, mert nem tudom erre milyen köptetőt lehetne adni. :( Száraz, vagy hurutos, szerintem már kezd az utóbbiba átmenni. Olvastam a Stodal szirupról elég sokat, dicsérik, meg hogy az jó mindenfajta köhögésre. Nem tudom, én fenntartással vagyok az olyan szerekkel szemben, amik mindenre jók. Ez meg ráadásul homeos, tehát igazából a szervezet öngyógyító hatását erősítik. (vagy valami ilyesmi...) Na nem találgatok, majd megnézi az orvos ha továbbra is így állunk.
Hogy letudjuk az elején a finnyás részeket, a mai kaka arány úgy alakult, hogy 3:1, Levikének még délelőtt volt két félkemény, majd most este 22 óra körül egy normális (!) állagú, Livikének pedig 14 órakor egy félkemény, de inkább lágyabb széklete.

Szóval ott tartottam, hogy Livike már fent volt délután. 14 óra körül jött Mama, hogy el tudjak menni a postára meg a boltba, Levike még aludt. Livikének olyan jó kedve volt, hogy nem tudott csendben lenni, visongott, nevetgélt... Na még mindig jobb, mintha sírt volna. :)
14:20 körül indultam, 15 órakor értem haza, Levike még akkor is aludt. Mama tartotta a frontot. :) Pár perc múlva viszont mégis sikerült felébresztenie Livikének, úgyhogy ennyi volt, de ez is jónak számító alvásmennyiség. :)

16 óra körül ettek almát, igaz csak egy felet, de az is több, mint a semmi. :)
Pár szem keksz, ropi is elfogyott, ittak teát is, majd Mama kiment, játszottunk, elvoltunk. A Sesame street idejére szokott egy kis nyugtom lenni, mert azt nagyon nézik mindig. :)) Olyankor nem számít semmi. :) (bár nem mindig van bekapcsolva a tévé)

17:40 körül adtam Nekik az uzsonnát. Sonka, sajt, friss kifli. Livike a sajtot, Levike a sonkát ette most is jobban, a kiflit ketten szinte majdnem megették.
Az utóbbi napokhoz képest ekkor is elég jól ettek! Jó lenne, ha visszatérne az étvágyuk! Vagyis ha megjönne, mert igazán soha nem volt, de legalább annyira kellene, mint a betegség előtt. Na, ezt jól leírtam, de remélem érthető. :)

19 óra körül jött vissza Mama, épp akkor szívattam Levike orrát.
Játszottunk, megittak még egy három decis kubut ketten! Éjjelre nem tudom ez mennyire jó, almás-répás-őszibarackos. Majd meglátjuk. :)

19:45 körül kezdtünk fürdetni, Apa épp haza ért, de Mama nem tudott már kimenni, mert akkor óriási balhé lett volna a gyerekek részéről. Így Livikét Apa "készen" kapta, mármint levetkőzve, csak bele kellett tennie a vízbe. :D Levikét Mama fürdette, mert akkor mégúgysem lehetett kimennie. Nekem maradt az ágyazás ma...

Livike rendesen megszokta már, hogy odafekszem mellé a macira. Szerencsére általában hamar elalszik, most is így volt ez, de akkor Levike kelt fel, ki kellett vennem, úgyhogy Ő még most is a mi ágyunkon van.
Nem akart aludni, felváltva feküdtünk mellette Apával, majd 22 óra körül megnyertem egy tisztába tevést is, mert bár mondogatta Ő, hogy "kaka", én benéztem de nem láttam, hogy lenne. Gondoltam a pisit akkor is kiveszem, ne maradjon alatta éjjelre annyi. Na, akkor láttam, hogy tényleg van kaka is, csak szerencsére nem híg, így elbújt a bekukucskálásnál. :D
22:30 körül alhatott el, legalábbis azóta csend van, majd hamarosan leteszem a helyére. Ma az esti 210 ml tápszer után már kapott egyszer 150 ml-t és egyszer 120-at is. Remélem több már nem kell, ma még nem "mertem" vegyíteni tejjel. :(

A végére egy "szó" Levikétől: "kapuka" Mi lehet ez? Annyit gondolkodtunk már rajta, mert mondja egy ideje... jó gyorsan, szóval olyan furán hangzik, azon túl, hogy értelmetlen, mire igazán a napokban tudatosult, de most jutott eszembe, hogy leírjam: kupak. :))

Ennyi mára, holnap jövök valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)