2011. január 11., kedd

Kedd

Levikét ki kellett vennem magunk közé 0:20 körül, elég nehezen aludt el, forgolódott, fészkelődött, szerintem fájt a hasa... Végül elaludt(unk) és 2 óra körül tettem le a helyére, ahol már végig is aludta az éjszakát.
Mindannyian 8:25-kor ébredtünk. :)
Gyorsított tempóban készülődtünk, mert Livike elég ismerős szagokat árasztott magából, csak remélhettük, hogy még nem kente ki magát nyakig. :(
Mégis Levike lett az első, mert Ő épp akkor termelt amikor Apa mellett állt, gyorsan rendbe is lett téve, hogy ne is üljön bele, na meg a hangok alapján nem kis mennyiség volt. Valóban nem. Úgyhogy a reggelt mindketten egy elég nagy adag még mindig nem jó állagú terméssel kezdték. :(
Öltözés, kaja, kiságy.
2 perc sem telt bele, Levike szólt, hogy kaka, sőt keservesen mondogatta, úgyhogy megnéztem. És tényleg. :( És nem kaka... :( Megint egy adag. Ezt nem tudom számolhatom-e egynek, hogy még a reggeli első "vége", vagy már új. Ezen kívül Neki még 11 óra körül és 12 óra után nem sokkal volt még ilyen jellegű széklete, utána már szerencsére nem. (eddig.. remélem nem is lesz már.)
Livikének 13:30 körül volt még egy adag, majd rá 10 percre a következő, de közben se inni se enni nem kapott, úgyhogy ezt is vehetjük úgy, hogy két részletben jött ki az adag. :( Szóval mára 3:2 (4:3) volt Levike javára a javulni nem nagyon akaró széklet :(
Na... letudtuk az egyik rosszat, mármint úgy értem, hogy leírtam.
Elnézést kérek mindenkitől, aki finnyás, vagy úgy gondolja nem kellene ennyire részleteznem, elismerem, igazuk van... csak mivel ez az egy naplóm van, valahova le kell írni, hogy tudjam mikor mi és hogy volt.

11:30-ig elvoltunk, eléggé nyűgöskék voltak, ráadásul ma nem mentünk ki levegőzni sem, mert ködös, párás idő volt... Szellőztettem, de az ugyebár nem ugyanolyan.
Hamarosan következett az ebéd, vagy az annak nevezett próbálkozás.
A tegnapi üveges kaja maradékát - kevés volt - kevertem össze több rizzsel, hátha ma is megeszik, mert csak simán, vagy répával rá sem néznek a rizsre. :( Főtt krumpli, főtt répa? Ááá..:( Könnyen mondja az orvos, hogy diétázni kell, de ha egyszer nem hajlandóak semmi olyat megenni.. :( Amúgy is válogatósak, amikor mindent ehetnek is nagyon nehéz eltalálni a kedvüket, de most meg főleg. :( Mindenütt olvasom és mondják is, hogy ilyenkor ez természetes, hogy nem nagyon esznek... De ennyire?
Még ebéd előtt adtam karikára vágott banánt, az egész nem volt nagy, a háromnegyedét adtam oda, annak kb a felét ették meg. :(
Szerintem nem jött be, hogy hasfogó hatású, mert ezután - meg az ebédkísérlet után - lett mindkettőjüknek megint híg széklet.
Az ebédből Levike evett többet, Livike talán két kanállal. :( A sima rizst sem ette... Na, akkor legyen túrórudi. Kivételesen csokival. Hátha megfogja a hasukat.. csak remélem nem csináltam rosszat vele, hogy majd nem eszik meg ezután csoki nélkül. Levike nem is kérte úgy, Ő leszedte magának a csokit, a túrót kiválogatta, a csokit pedig ott hagyta. :) Livike sajnos fordítva csinálta, Ő megette a csokit és a túrót hagyta ott. :(
Pár szem háztartási kekszet azért megettek a délelőtt folyamán, ittak teát is, de jobban Livike. Levike ellenkezett, rázta a fejét, hogy nem kell a tea. Hát mondom ez nem így van, inni kell, mert különben mehetünk a kórházba... (majd meg is érti mi az a kórház... remélem soha nem kell megtudnia!:(( )
Ma egész napra 9 deci tea fogyott, ebből 2x3-ban volt Normaflore.

12:10-kor már le is tettem Őket aludni egy kis tápszerrel. Livike hamar elaludt, de Levike nem, Ő folyton mondogatta, hogy kaka, kaka.. Megnéztem és tényleg :( Alig egy órája volt az előző. Szerencsére ez volt mára az utolsó.

Livike 12:55-ig aludt (Levike felpiszkálta:( ), neki 13:20 körül volt a mai utolsó széklete, Levike persze nem aludt vissza, pedig odafeküdtem vele a macira a mi ágyunkra, adtam még egy kis tápszert, de nem volt jó úgy sem. El nem tudtam képzelni, hogy egy perc alvás nélkül hogy fogja kibírni a délutánt és az estét.... Kibírta. :)

Ették a kekszet, itták a teát...
Közben elszaladtam a Sparba meg a gyógyszertárba.
Vettem még Normaflore-t és Cebion cseppeket is, hogy hátha csinál egy kis étvágyat, meg amúgy sem árt egy kis C-vitamin plusszban, főleg most, hogy nem is eszik normálisan a gyümölcsöt.
A boltból hoztam krumplis rudat, olyan, mint a ropi, csak nem sós... Kekszet is hoztam mert már fogyóban volt, valamint egy jó minőségű étcsokit is, de azt még nem adtuk... pedig lehet, hogy segítene, de mégiscsak csoki....bár a túrórudi csokijánál biztos jobb. :) Pont nevettük is Apával, hogy ez is ritka, hogy "a gyerek nem eszi meg a csokit" :D De tényleg vicces látvány volt Levike, ahogy szedegette le a túróról a csokidarabokat és tette félre.
Hoztam még Actimelt is, de egyelőre nem mertem adni, mert több helyen olvasom, hogy hasmenés alatt semmi tejterméket nem kaphatnak. (mondjuk a túrórudi is az...)

Az utánaolvasásokon kívül telefonos segítséget is kaptunk Anditól, mégiscsak 3 gyermekes Anyuka, aki tapasztalt már ilyet, Ő javasolta a krumplis ropit, az Actimelt, a banánt is, bár azt már Mama is mondta, a Cebion cseppeket is...
Rizses tejpépet is mondott, de az nem volt a Sparban, a dm-be meg már nem volt időm elmenni. :( A Smectát szerinte se adjam, amíg nagyon nem muszáj, na igen, az egy mumus gyógyszer, 10-ből 9 gyerek nem hajlandó semmilyen formában meginni. (a gyakori-n írt kérdések és válaszok és egyéb fórumok alapján...)

A gyógyszerész csajt is megkérdeztem bár Ő még nem tapasztalt anyuka, de szakmájából adódóan lehet már tapasztalt.
Ő azt mondta, hogy nem kell megijedni, ha fogynak is, gyorsan visszaszedik.
(Ezt mondjuk nem hiszem, ezek a gyerekek soha nem voltak arról híresek, hogy hamar hízzanak..:( )
Azt kell enni adni, amit szívesen esznek. (Na igen, és ami nem hajtja Őket...)
A Normaflore elég, szerinte sem kell a Smecta, mert ha vírus, akkor annak ki kell tisztulnia a szervezetből, azzal csak még jobban elnyújtanánk a betegség hosszát.
Étvágygerjesztő vitamin valami szirup-féleség létezik, de nem is vette elő, ekkor tért ki arra, hogy rendbe jönnek majd amúgy is, elég a Cebion meg a Normaflore...
Ja és hogy természetes, hogy nincs étvágyuk ilyenkor. (Máskor sem...)

Ahogy hazaértem már adtam is a krumplis ropit, Livike szinte egész délután azt ette, Levike is evett, de nem annyit.. Kekszet is kaptak még, ment a tea továbbra is, volt nyűglődés, veszekedés, Levike pedig egyre többet verekszik. :( Gondol egyet és odamegy Livihez és rácsap, vagy épp aki ott van arra. :(

17:20 körül volt még egy futásom a postára meg a kisboltba, addig Apa meg is uzsonnáztatta gyerekeket. Amikor hazaértem épp a nyomokat próbálta vagyis csak kezdte volna eltakarítani. Ahova csak léptem kenyér és sajtdarabkákat láttam, a székekben, azok alatt, mindenhol... Kérdeztem, hogy ettek egyáltalán valamit, vagy csak szétdobálták? Azt mondta Apa, hogy kb a felét megették. Nem tudom mennyit adott, de ha ez a mennyiség a fele volt.... :D

Összetakarítottam, majd játszottunk, közben Apa kiment hogy megcsinálja nekünk is a kaját, ami ma bolognai volt, nem üveges, hanem Ő csinálta hozzá a ragut is sonkából, gombából meg paradicsompüréből, na és persze fűszerekből.
Amikor kész lett bejött vele a szobába. Hogy miért, nem tudom. A gyerekek elkezdték kunyizni a kaját, pedig mondtam, hogy nem kellene, mert a paradicsom eddig sem volt Levike barátja.... (féltem, hogy kijön majd belőle...) Persze csak a tésztát ették, azt is jobban Livike.
18:45 körül bejött Mama, Tőle még ettek sima tésztát, - amin nem volt semmi - majd itták továbbra is a teát, ették a ropit is. :)

Délután ahogy meghoztam a Cebion cseppeket is, gondoltam adok is rögtön.
A leírásban nem találtam arra infót, hogy evés előtt vagy után kell-e adni, csak annyit, hogy 14 éves kor alatt 10 cseppet lehet, csecsemőknél bele kell keverni teába, gyümölcslébe, tápszerbe, stb., de később már direktbe is adható. Hát legyen, nem csecsemők már. Kiskanál elő, 10 csepp bele. Livike várta, tátotta a kis száját, na azt a fintorgást amit levágott utána.. :D Hát igen, elég savanyú, mit várhattunk, igazság szerint én sem kóstoltam meg... Mivel nem ette meg mindet, a többit beletettem egy kis teába, úgy simán megitta. :) Levike fél órával később volt csak hajlandó egyáltalán teát inni, ott kergettem vele, hogy végre megigya, és Ő igya meg, nehogy Livi, mert a 20 csepp már felnőtteknek való adag a leírás szerint.

Este azt hittem korábban kell majd fürdeni, de mégis 20 óra lett mikor hozzáfogtunk. Álmosak voltak mindketten, főleg Levike! Csetlett-botlott, sírt is, mint mikor nagyon álmos már. :(( Mégis elhúztuk, mert mi is ettünk, majd mosogattam, pakoltam, készítettem a kajájukat, a fürdős cuccokat, stb. Játszottunk is még egy kicsit közösen is...
Egy pofont kaptam én is még a végére, egyszerűen állt velem szemben Levike és félig arcon, félig szembe csapott a kezével. Utána meg jött oda puszit adni meg bújt belém. :(( Mama is megkapta a sajátját. Miért van ez a verekedéses dolga?? Mondjuk, hogy nem szabad, néha kap is a kezére egy kicsit, bár azzal szerintem nem teszünk jót, mert akkor azt hiszi ez a megoldás és azért is verekszik. A szép szó pedig nem hat. :( Elmondjuk, hogy ez fáj, nem szabad verekedni, stb...
Beküldjük a sarokba, de azt meg játéknak veszi, mert bemegy szó nélkül, el is fordul, de huncutkodik és hamarosan kijön, hogy visszamehessen még párszor....

Ma Apa volt a fürdés-felelős. Livikével kezdte, majd Mama akkor ment ki, amikor már megtörölköztek és már vittem volna Levikét. Végül Apa vitte Őt is fürdeni, én letettem Livikét az ágyába, megágyaztam magunknak, elpakoltam a cuccokat.

20:30 körül mindennel készen voltunk, azóta alszanak, csend van és nyugalom.
De jó is már! Ma annyit nyekeregtek, sírtak, hisztiztek....
Remélem ma már nem lesz ébredés "kaka" vagy más miatt.. Próbálok én is éjfél előtt ágyba kerülni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)