2011. január 27., csütörtök

Hónapforduló - 23.

Már csak egy hónap, és két évesek lesznek a gyerekek! :)
Remélem akkor jobb dolgokat fogok tudni írni az összefoglalóban, mint most.
Egy nappal elcsúsztam az összefoglalóval, tegnap eszemben nem volt súlyt mérni, és a napi bejegyzést is már "ma" írtam. :( (Ezt is éjjel írtam meg, de megvártam a reggelt a súlymérés miatt... )
Nade azt hiszem egy nap ide vagy oda nem számít! :)

Lássuk a száraz tényeket:
Levike: 10240 gramm,
Livike: 10050 gramm volt ma reggel. Mindketten nagydolog előtt voltak.
Ahogy elnézem, a legutóbbi hónapfordulós és a köztes méréshez képest is kevesebb lett a súlyuk, még ha nem sokkal is, de én abban bíztam, hogy legalább a hasmenéses időszakban mérthez képest lesz gyarapodás. :(
Nem lett...
Nade mitől is lenne, hisz' alig esznek. :(
Már azt sem nagyon, amit eddig szívesen ettek...
A tegnapelőtti nap volt evés szinten nagyjából a "régi", de se előtte, se utána nem ettek jól. :((

Ez a hónap a betegségekről szólt... :(
Kezdődött a hányós-hasmenéses (Livikének hányás nem volt) vírussal, majd még ki sem lábaltak belőle már jött a nátha, köhögés... (ebből még mindig nem keveredtek ki teljesen), majd Livikének egy enyhe kötőhártya-gyulladás (még ez is tart) és a rejtélyes foltok és pöttyök, amit "hála" az Internetnek én rózsahimlőnek diagnosztizáltam, de a védőnő szerint pl nem lehetséges, hogy az, másrészt az nem olyan, hogy egyszer látszik, utána teljesen eltűnik, majd újra előjön enyhén.... Ez valami érdekes dolog, a védőnő szerint valami enyhe vírusfertőzés ami bőrkiütés tünetekkel is jár. Amikor el akartuk vinni Livikét orvoshoz, hogy megnézze (kedden) épp egy darab kiütés nem volt rajta...
(Egyébként a családban mindenki volt, vagy épp jelenleg is beteg. :( Kezdte Apa egy megfázással - hosszan tartó köhögéssel, majd Mama egy hányós-hasmenésessel, majd megfázással és megint az első variáció, majd én egy enyhe torokfájás-nátha-köhögéssel, végül Papa folytatta és remélhetőleg be is fejezi a sort egy náthával. Nem vagyunk többen, de nehogy elölről kezdődjön minden!
Elég volt ennyi egész évre! Most kitombolhatta magát minden kórság, köszönjük, 2011-re ennyi bőven elég. Biztos, hogy nem ennyi lesz. :(

Kategorizálni már fölösleges...
Az evés a betegségeknek köszönhetően még jobban megromlott, az eddig is kevés étvágyuk majdnem a nullával volt egyenlő, most kezd javulgatni. (?)

Az alvási "rend" - ha volt valaha normális.. :D - is felborult...
Sokszor már nem arra törekedtem, hogy az ágyában aludjon Levike, hanem, hogy egyáltalán aludjon! Ha közöttünk, akkor ott.
Livike is rosszabbul alszik, az elalvással általában nincs gond, de felébred, sír, nem mindig nyugszik meg egyből, volt, hogy éjjel Ő volt a hálótársunk, közben Levikét szuggeráltam, hogy nehogy felébredjen Ő is. :)

Fogak terén egyelőre úgy látom nincs változás, de az az utolsó négy őrlő fog már nagyon a kapuban lehet, mert rendesen megszenvednek velük!
Mindent rágnak, nyáladzanak, nyűgösek, hisztisek, főleg éjszakánkét sírnak mert fáj.... :(

Kommunikálnak, bár sajnos még nem több szavas "mondatokban", egy-egy szó van még mindig, de hihetetlen, hogy mennyi mindent megértenek! Épp ma (tegnap) este volt egy olyan, hogy Levike kifújta a nyálát, Mama kérdezte, hogy hol a kis törölközőjük... (tőlem). Én adtam egy papírzsepit, mert az kéznél volt. Erre Livike ment oda a fiókhoz ahol mindenféle játék van és kihalászott egy törölközőt - legalábbis Ő annak szánta, közben egy kis köntös volt. :D -, odahozta nagy lelkesen, hogy "te" (tessék) :)
Reggel hozzák a polcról a ruháikat, segítenek beágyazni, amikor megyünk ki és már fel vannak öltöztetve (mikor melyikőjük marad utoljára velem bent...) akkor hozzák oda a csizmámat, hogy vegyem fel, már nem is kell mondanom, hogy "várj egy kicsit, míg felveszem a csizmám és a kabátom!"
És még sorolhatnám....

Ha olyan a kedvük nagyon szépen esznek már kanállal és villával, isznak pohárból, de csak ha Ők is úgy akarják, egyébként vannak balesetek, pl a még nem üres pohárka fejreállítása...

A verekedésről és a dobálózásról kell nagyon sürgősen leszoktatni Őket!
Leginkább Levikére jellemző a dolog, de Livikét sem kell ám félteni!
Hisztizés, sértődés is van bőven, ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnék.
Persze vannak jó időszakok is, puszilkodás egymásnak és nekünk is, cuppanós, nem mindig nyálas puszikat kapunk és öleléseket is. :) Bújnak hozzánk és egymáshoz is, nem csak simán, hanem akkor is, ha rosszat csinálnak.

Nem tudom mit hagytam ki, biztos nagyon sok mindent, mint általában...
Most ennyi lett a hófordulós bejegyzésem, a következő már kerek lesz! Mármint a 24 az nem kerek szám, ezt tudom, viszont pontosan 2 év! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)