2011. január 22., szombat

Ha még lehet fokozni...

... a nyűgösséget, akkor ma ez megtörtént. Bárcsak helyre jönnének már, múlna el a nátha, meg még ki tudja mi van.... bújjanak ki azok az utolsó fogak is, és legyen minden rendben már! Túl sokat kérek biztos. :(
Nna...
Éjjel viszonylag nyugalom volt, Livike 3 óra körül ébredt sírva, kapott egy kis kaját, mert az estit nem ette meg, gondoltam éhes.. Azzal szépen vissza is aludt. Közöttünk. 5 óra körül tettem a helyére. Nem tudom mikor aludt el, szerintem én hamarabb. :D
Egyszer még volt fent, de akkor melléfeküdtem kicsit és aludt is tovább, majd következőleg 7:30-kor már állt az ágyában, gyorsan ki is kapcsoltam a hálózsákja patentjait, hogy le tudja venni, ne legyen rajta ha kiveszem közénk, túl melege lenne. Erre szinte rögtön vissza is feküdt és aludt még. :) Na akkor a hálózsákot visszahajtottam Rá és én is visszafeküdtem. :)
Nem sokat aludtunk utána már, 8 órakor arra lettem figyelmes, hogy Apa kitette mellém mindkettőjüket.. :)
Kicsit még lustálkodtunk, jó kedvük volt, majd hamarosan rendbe is tettük Őket.
Ma is 11-re ment Apa dolgozni, holnaptól megint lesz egy csomó szabadnapja, elvileg pénteken kell következőleg mennie, ha közben jön megint helyettesítéses vagy beugrós munka akkor jó lesz.

A délelőtt hamar eltelt, akkor még viszonylag jók voltak a gyerekek is, délután kezdték a megahisztit...
11:30 körül mentünk ki az udvarra levegőzni, ma is Papa jött ki velünk.
Hideg volt, fújt a szél, én legalábbis nagyon fáztam, de egész nap ez ment, fájt mindenem, na igen, a tegnap esti egy Neocitrantól ne várjak csodát. :(
Eszem a mézet, pedig fujj... nemszeretem. (Biztos én vagyok az egyetlen, de ez van, én nagyon válogatós vagyok sajnos, többek között a mézet sem szeretem, de megeszem, ha muszáj, és rá is jöttem, hogy ez nem olyan marha édes, mint némely másik méz...)

A gyerekek segítettek a Papának az udvaron a zúzott követ lehengerelni, mert a sok esőtől teljesen felázott, nem tegnap került lerakásra azt sem. :)
(Van ilyen... nagy hordó, aminek a belseje ki van öntve betonnal, ez el van fektetve és van nyele is, azzal kell húzni, görgetni, hogy lenyomja a lenyomni valót) Levike nagyon lelkesen, teljesen belefeszülve húzta, Livike is, de Ő hamarabb megunta. :) Egyedül persze nem ment, tényleg marha nehéz. :) Mama csinált képeket, még nem is láttam, sikerült-e egyáltalán belőle valami, majd teszek fel, ha igen.

12:20 körül kezdtük az ebédet, ami ma nagyon finom, Mama által főzött almafőzelék volt. Én nem szeretem, (azt sem:D) de megkóstoltam és ízlett. Nekem. A gyerekeknek nem igazán kellett, Livike anélkül, hogy megkóstolta volna hárított, Levike evett valamennyit, de Ő sem sokat. :( Ettek üres tésztát.... nagy ebéd. :(((
Livike nagyon nyűglődött, a fülét fájlalta, odanyúlkált és mondta, hogy "jujjj jujjj" :(( Nagyon remélem, hogy "csak" a foga miatt fáj, mert ugye az idegpályák összeköttetésben vannak, és nincs Neki fülgyulladása..! :( Időszakosan jött rá, de az evés ideje alatt végig megvolt ez a dolog. :(
Este amikor fürdettem, simán engedte kimosni a fülét, egyedül a jobb fülénél húzódozott kicsit, de utána meg simán ráfeküdt az ágyában. (azt olvastam, hogy ha fáj a gyerek füle, egyáltalán nem lehet hozzá sem érni és nem fekszik rá...)
Mivel ilyenre nincs gyógyszerünk - nem kellett még soha szerencsére - viszont nekem - vagy inkább Mamának - van negatív tapasztalatunk fülfájás ügyben, (nekem szúrták sokat kicsi koromban....) nagyon bízom benne, hogy pont a hétvégére nem jön elő jobban a fájdalom. Fenistil csepp meg Nurofen van itthon csupán, ebből az utóbbit ma is megkapta, még fürdés előtt beadtam.. Most a régi, vigyorgós, nyammogós, követelős lányka volt Livikém, aki kérte és szívesen ette meg az adagolóból a gyógyit, nem úgy, mint az este...!

Az "ebéd" után, ami jórészt túrórudiból állt, mert azt legalább evett Livike is... megpróbálkoztunk az alvással. Megint négyen..
Livike a helyén, Levike a mi ágyunkon, majd mindketten kint, utána mindenki a földön. Később mindenki a nagy ágyon... Mindenki mindenhol, össze-vissza, de mikor valamelyikőjük elaludt volna, a másik tuti felköltötte...
14:15-kor bementem, hogy együnk Papával...
14:45-kor jött Mama is utánunk, hogy végre elaludtak. Levike a földön a nagy macin, Livike a mi ágyunkon...

15:55-kor jöttem ki, addig inkább be sem mertem jönni, nehogy arra ébredjenek fel, hogy nyílik az ajtó. Egy ideje már hallottuk a bébiőrben, hogy mozgás van, de nem volt sírás...
Livike volt csak fent, Levike 16:15-ig tudott aludni, de még vagy 10 percig csak feküdt és nézelődött, azt hittem valami baja van, de szerintem csak álmos volt még. :)

Rajzoltunk, kirakóztunk, zenét hallgattunk. Ja, erről jut eszembe: szinte full hangerőn volt a hifi, úgy aludtak el. Hogy lehet ilyen zajban aludni?:D
A tévét később kapcsoltam csak be, szigorúan tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem szabad közvetlen a tévé elé állni, hátrébb kell jönni. Ezt vagy megértik, vagy nem. Ha nem, akkor kikapcsolom, következőleg hátrébb jönnek, vagy leülnek. Jó esetben. :)

17 óra előtt kaptak egy almát, kb háromnegyedét ették csak meg.
18 óra után kevéssel pedig már az uzsonna jött, ami ma melegszendvics volt. Elég jól ettek, bár többet is el tudnék képzelni két ekkora gyerektől, mint fél szelet kenyér megevése, még ha sok sonka és sajt van rajta, akkor is! A lényeg, hogy végre ettek valamit! :)
Sütöttem virslit is, azt jobban Livike ette, Levike is megevett pár falatkát, de ez nem számottevő mennyiség.

Elvoltunk, kijönni nem lehetett, mert akkor ment a balhé, de viszonylag jók voltak fürdésig, egyszer emeltem fel a hangom, amikor Livike egy laza mozdulattal kiborított kb fél deci kubut, csak úgy, hogy simán fejjel lefelé fordította a poharat.. :((

Ma is Papa jött segíteni fürdetni. 19 óra is elmúlt már, készítettem a kajájukat, majd a vizet is meg a cuccokat...

19:40 körül fogtunk hozzá. Livikét ma én fürdettem és én is töröltem meg. Kicsit jobban ellenkezett a törölközésnél, mint tegnap, de azért sikerült boldogulnom Vele. :)
Levikét Papa fürdette és öltöztette is a body-ig, az utolsó két ruhaneműt, a cseppet, az arckrémezést, fültisztítást már én csináltam. :) Papa elrendezte a vizet és a konyhát, én előtte megágyaztam, minden OK volt, simán ki tudott menni, visítás, ordítás nélkül!
Levike a mi ágyunkra kérte magát egyből. Livike a saját ágyában van, feküdtem mellette egy ideig, majd közölte, hogy elfogyott a kajája. Bólogatott, hogy kér még, úgyhogy kapott még 90 ml-t, azzal azóta már alszik. Már régen.
21 óra után aludt el kb, úgyhogy még nem könyvelem el az éjszakát "JÓ"-nak, még bármi lehet.
Mára egyelőre ennyi, holnap úgyis megírom, hogy volt-e folytatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)