2011. január 2., vasárnap

Végre csend van és nyugalom...

Nagyon nehezen aludtak el ma este a gyerekek. 22:40 körül lett végre nyugi, de majd írom sorban...

Délután Levike 16 órakor ébredt fel, pedig nem voltunk csendben, égett a villany is, csak most Livike nem dobált be hozzá semmit, így alhatott. :)
Hamarosan kaptak szőlőt, ittak teát, majd 17:20 körül megkapták az uzsonnát is, amit alig bírtak már kivárni, kb úgy ment a "nyammnyamm" folyamatosan Livike részéről, mint akit felhúztak. Főtt a virsli, készítettem a székeiket, persze Ő mindezt a szobából nézhette és ez nem nagyon tetszett. :( Levike jobban elvolt, de azért a kajaillatra Ő is odacövekelt a rácshoz és várta, hogy mikor jöhet ki végre. :)
Most Livike evett többet, Levike inkább csak a kenyeret ette, meg kb 1 virslit is megehetett talán, de ezt csak nagyon jóindulattal mondom... Nem tudom mennyit evett, de nem sokat. :(
Evés közben - és után - zenéket, videókat néztünk a Youtube-on, kipróbáltuk az új hangfalakat a géphez... :))

18 óra után mentünk be a szobába, ittak teát, majd 19:20 körül joghurtot is kaptak, épp akkor jöttek be Mamáék is kicsit játszani, amikor készültem, hogy hozom a joghurtot. :)
Megvolt a fürdés előtti hajrá, birkózás, majd 20 óra körül Mama "szökött" meg elsőnek, majd Papa is kiment, akkor már Livike épp fürdött. :)
Apa fürdette, csak a szokásos hisztizés ment, amikor ki kellett jönni, de csak Ő volt az erősebb.... Öltözködésnél már semmi baja nem volt Livikének, szépen lenyugodott és hagyta hogy minden menjen a szokásos módon.
Levikét én fürdettem, a törölközésnél Apa átvette, bár oka nem volt rá, mert szépen tűrt mindent a legény... Azt mondta, megtörli, hogy haladjak a pakolással, ágyazással. Nekem jó volt így is. :)

20:30 körül készen is voltunk, mindenki a helyén feküdt és evett.
Kb negyed óra múlva Levikét ki kellett venni és repetát is kapott...
Egy darabig feküdt a mi ágyunkon, majd járkálni, pakolni kezdett, majd sorozatosan kikapcsolgatta a tévét, amit Apa előbb-utóbb megunt, majd sokadik figyelmeztetés után fogta Levikét és betette a kiságyba.
Erre először nem is a "sértett", hanem Livike kezdett el keservesen sírni, persze csatlakozott Levike is, úgyhogy kórusban nyomták...
Livike egyébként le is vetkőzött kétszer is, visszaöltöztetni nem hagyta magát, csak nagy könyörgésre, folyton hasravágta magát és kinevetett.... Én nem voltam annyira vicces kedvemben ma valahogy... :((
Miután visszaöltöztettem a lányt és Levikére is visszaadtam a hálózsákot - Ő csak azt vette le -, Livike is kapott még repetát és azzal amilyen hirtelen jött a sírása, olyan gyorsan meg is nyugodott és lefeküdt...
Előtte is odafeküdtem, simogattam, nem volt elég. Nem kellett a kaja sem, csak sírt, de ha közeledtem akkor meg kinevetett... szóval csak játszott, pedig olyan keservesen adta elő magát! :(
A végén amikor odafeküdtem mellé, egy darabig ette a kajáját, majd odaadta nekem, mosolygott egy hatalmasat, oldalra fordult és szerintem rögtön el is aludt. :))
Levike is alszik kb azóta... a saját helyén!
Nekem is menni kellene... a saját helyemre. :)

Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)