2011. január 22., szombat

Extra nyűgösség éjjel és nappal....

Az éjjel a változatosság kedvéért Levikével semmi baj nem volt, szépen aludt a helyén reggel 7-ig. Livike volt az ügyeletes, egyszerűen nem akart, vagy nem tudott elaludni! Kivettem, kitettem a mi ágyunkra, csak fetrengett, dobálta magát, de nem úgy, mint mikor a hasa fáj, akkor.. ült egy kicsit, vagy feküdt, csendben volt fél percig, majd újra szörnyű visítás, semmi nem jó, ne is érjünk hozzá...!
Levike nem ébredt fel, még jó, mert akkor nem tudom én hova feküdtem volna.
3 órakor még fent volt, járkált, nem akart feküdni. 5 óra körül tettem le a helyére, mert közben elaludtunk, akkor ébredtem fel és letettem.
Ő csak úgy nem szokott éjjel fent lenni, tuti volt valami baja. Én azt hittem a hasa fáj, de inkább a foga kínozhatta, mint ahogy már pár napja állandóan. Nem csak az enyhe megfázás miatt lehet ennyire nyűgös és érzékeny. :( Akkor nem jutott eszembe, hogy adjak Nurofent, vagy valamit, most már időben észbe kaptam, mert még 22 óra sem volt, de már kezdte a tegnapi műsort: felébredt, visított, nem maradt, szóval adtam egy adag Nurofent nagy nehezen. Máskor úgy szereti, szinte követeli, finom, stb. Most meg..! Nem akarta elfogadni, kb 5 percig tartott míg apránként, sírás és tiltakozás közben beadtam. :( Álmos volt amúgy, mert már a karomban majdnem elaludt.... Közben Levike köhögni kezdett... Azt hittem hányni fog, ott sóhajtozott, én meg simogattam a hátát, gyorsan odakaptam egy törölközőt és amikor úgy láttam elvan pár mp-ig kiszaladtam a kis tálért amivel a vizet szoktam vinni a kádba... szóval hogy legyen készenlétben valami, ha hányna. De szerencsére jobban lett, vigyorgott, bújt hozzám, hogy "aja..." olyan édesen tudja néha mondani. :)) A hálózsákot levettem Róla, mert melege volt, meg ugye mentsem ami menthető hányás esetén. :) Visszaadni viszont nem tudtam, nem engedte. Kínáltam teával, de nem kérte... Van ám itt akarat! :)
Szépen lefeküdt, oldalra fordult és azóta alszik. Egyelőre a mi ágyunkon.
Livike is alszik, remélem nyugodt éjszakánk lesz, mert közben én sem vagyok már a topon... Kezd fájni a torkom, nehéz nyelni, stb. :( Inni kellene egy Neocitrant, hogy ne is jöjjön jobban elő, de azt éjszakázás mellett nem lehet.. azzal aludni kell.
Mondjuk azon csodálkoznék, ha én kimaradnék a szórásból, csoda, hogy eddig is megúsztam. Biztos nem használt az sem, hogy valamelyik este csomószor kiszaladgáltam a Bercit keresni, még esőben is. :( Ennyit akkor is megér, hogy meg van a kutya, még ha nem is én találtam meg!
Ma is eléggé fáztam délelőtt, amikor kimentünk a gyerekekkel, pedig akkor volt rajtam kabát is. Na mindegy, túlélem. :))

Jól megírtam eddig a mai napot, megvan az éjszaka meg a ma este... :D
Sőt, ez már "tegnap", mert mindjárt éjfél, át fogunk lépni a szombatba, nem baj.

Tehát... reggel 7:30-kor keltünk, tovább nem tudtam húzni-halasztani, mert már a tévét hangolgatták el a gyerekek....
Rendben ment minden, takarítás, játék, de 11 óra körül már nagyon nyűglődtek. :(
Gondolom mentek volna kifelé, meg éhesek is voltak, pedig pár db háztartási kekszet adtam, hogy a reggeli gyógyszert bevegyék, mert a tápszerre nem esik jól a kubu vagy a tea, főleg ha még olyan hülye keserű íze is van a csepptől. :(

Apa ma 11-re ment dolgozni, 23 óra előtt kevéssel ért haza.
Ma Papával vittük ki a gyerekeket levegőzni 11:25 körül. De lehet, hogy később volt már, nem tudom. :( Majdnem dél volt amikor bejöttünk, persze Livike nem akart még jönni, pedig már tiszta hideg volt keze-arca mindkettőjüknek. Hisztizett, majd Levi is, úgyhogy megint tudták az utcában, hogy kint vagyunk. :(

Ebédre ma vettem ki csirkemellből készült pörköltet a fagyóból, amit még akkor főztem meg, amikor kijött rajtuk a hasmenéses nyavalya. Főztem hozzá tésztát.
Levike elég sokat megevett, jobban a húst, Livike inkább a tésztát ette, miután előtte megevett egy közepes méretű savanyú uborkát. :D

12:45 körül vonultunk be, hogy majd alszanak. Mama is bent maradt, mert egyszerűen nem tudott kimenni, annyira sírtak utána a gyerekek!
Livike az ágyában feküdt, én a macin, mellettem Levike, majd úgy Mama. :)
Levike örült ám nagyon, felváltva nézett bennünket és mondogatta, hogy "Aja, Mama. Aja, Mama". De aludni nem akart...
Mamával felköltöztek a mi ágyunkra, én maradtam Livi mellett. A lány hamar elaludt, de kb negyed órát alhatott csupán, utána Levike felébresztette. :( Mama kiment, eltereltem a figyelmét a hifi nyomogatással, másképp nem tudott kimenni. Jóval később jutott eszébe, hogy hol van... vagyis az, hogy nincs bent Mama.

Kísérletezgettünk az alvással... én beültem középre az ágyunkra, a gyerekek két oldalon feküdtek lábbal egymásnak, Majdnem aludtak is, de mégsem. Aztán jött Levike a dobálózásával, Livike félt. bújt hozzám... :(
14:45-kor Levire rájött a köhögés, de nem gyengén! Kínáltam teával, semmi nem kellett, köhögött... Utána pedig kiadta a kajája egy részét, vagy valamit... mert nem sokat bár, de hányt. :( Jó, hogy volt egy törölköző az ágyon, mert azon akartam altatni, így oda ment a cucc... Próbáltam nem pánikba esni, szerencsére se magát, se engem, se az ágyat nem koszolta össze. Csupán a mellényére ment valamennyi, gyorsan le is vettem Róla, kijöttünk, megmostam az arcát, akkor már vigyorgott és ment volna pakolni mindenfelé...
Nem tudom, hogy a köhögés irritálta-e ennyire, hogy feljött a lerakódás - ami elvileg nincsen - vagy az ebéd.. Hamar lett volna még a pörkölt? Mama szerint túl hagymás volt, pedig alig tettem bele hagymát, de Levike ezek szerint még annyira sem bírja most már a hagymás ételeket, mint eddig. :(
Vagy gyorsan evett, vagy csak elszokott a gyomra az ilyenféle kajáktól, ki tudja. :(
Mindenesetre figyeltem, ha köhögött ugrottam, este is azért készültem rögtön, hogy ha esetleg megint jönne a dolog ne érjen váratlanul. :(

Mivel alig aludtak, extra nyűgösek voltak egész délután és este. Erre gondolom rájön a betegség, ami bár enyhe fokú és egy-két orrszívással elvagyunk, adom a 3X10 csepp Sinupretet, Livikének sem árt, ha elfogadja Neki is adom. :) A reggel-este két kávéskanál köptetőt is adom, szoktak is fintorogni rajta, de azért vigyorogva megeszik, majd isszák a másikat, utána kapnak sima kubut vagy teát is, hogy legyen "finom" innivaló is a végére. :)

17 óra után bejött Papa, hogy ha kell mennem valahová, akkor menjek. Nem kellett, mert edzésről hazafelé hoztak kenyeret meg még ami kellett...
Kimenni viszont Neki sem egyszerű, így maradt fürdésig. :))Mama ma nem is jött be, pihent, gondolom sok volt Neki az utóbbi pár nap, mert Ő is megfázott, eleve nem volt jól, aztán jött a Berci eltűnése, ami fizikailag is, de főleg lelkileg megviselt mindenkit. Utána a megkerülése is járt némi stresszel... Mindeközben dolgozzon is, itt is legyen...:) Tegnap is és ma is bowling edzés... szóval elég lehetett..
Papa párszor elindult, hogy kijön, ha nm hagyja abba a visítozást, mert elvileg semmi oka nem volt rá... egyből abba is hagyta, csak hogy ne menjen ki Papa!
Pár percig persze. :))

17:25 körül már nagyon kifelé mutogattak, nem kellett se ropi, se keksz, előtte mondjuk egy nagy szem almát megettek, de úgy tűnt éhesek. Vagy csak megszokták, hogy ilyentájt van uzsonna.
Kihoztuk Őket, de Livike nem akart beleülni a székébe. Nem is ült! Hát akkor álljon... csak egyen. Levike eleinte szépen evett, majd Ő is kikéredzkedett. Ettek, de nem úgy, mint szoktak.

18 óra körül mentünk vissza a szobába, Livike akkor azért hisztizett egy sort, mert le mertem venni a lábáról a szandálját!
Hamarosan megettek egy epres joghurtot, ennek nagy részét most Levike ette meg.
Ittak kubut és teát is, rajzoltak, telt az idő...

19:35-kor kezdtük a fürdést. Livikét én fürdettem és töröltem is, ügyes volt, nem nagyon hisztizett, szerintem már annyira álmos volt, hogy arra sem volt energiája. :)
Levikét Papa fürdette, meg is törölte, majd átadta, hogy fejezzem be, de utána mégis Ő öltöztette, mert én megágyaztam, meg kihoztam Papa telefonját is, ami a tévé fölötti polcon maradt... nem egyszerű átlépkedni a karám elemet amivel el van zárva a kifelé vezető út... Nem tudom mikor lehet végleg felszámolni, amíg ennyire pakolnak, addig tuti nem. :(
Levike egyből a mi ágyunkra kérte magát letenni, Livike szépen elvolt a helyén, de kérte, hogy feküdjek oda mellé... legyen, csak nyugalom legyen hamarosan, nem bántam. :)
Livike el is aludt már a film közben... Levike is, úgyhogy teljes volt a nyugalom egészen 21:50-ig, vagy valahogy úgy mentem be a nagy visításra, majd innentől már írtam, hogy Levike köhögött, Livike sírt, stb.
Azóta nyugi van....
Megyek én is, Levikét valahogy leteszem a helyére, jó lenne, ha nem ébredne fel rá, ha a hálózsákot ráadom... :( Ha mégis közöttünk marad, akkor meg nem kell a hálózsák, mert beleizzad.
Majd meglátjuk hogy alakul az éjszakánk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)