2011. január 10., hétfő

Gyors hétfői összefoglaló

Csak eljutottam már addig, hogy írjak...
A betegésg a mai napon 3:1 arányban bekövetkezett még mindig elég híg székletben jelentkezett. Levikének volt reggelre, megint olyan, hogy az alvós cucca mehetett a mosásba. Következőleg dél körül volt egy adag, amikor indultunk volna levegőzni, majd most este 22 óra körül még egy kevesebb adag. :(
Livikének "csak" egy volt 19 óra körül, de sajnos még az sem rendes állagú. :(

A mai evészetük ebédnél egy fél üveg gyári kaja volt rizzsel, valamint másfél túrórudi. Teát is ma csak 3 decit sikerült megitatni (Normaflore-os), egyszerűen nem kértek többet. Pedig attól, hogy hányás nincs még pótolni kell a folyadékot.
16 óra körül ettek almát, először simán felvágtam, majd összeturmixoltam piskótatallérral, Mamától ették meg végül.
Uzsonnára (17:45) megsütöttem két tojást rántottának, csak úgy simán, még olajat sem használtam, jó kis teflon serpenyőm van. :))
Livike abból szinte semmit nem evett, Levike kb a felét, majd még evett sonkát, sajtot és kenyeret is, Livike pedig csak sajtot és kenyeret.
Este a szokásos 210 ml tápszer után (még mindig tisztán, tej nélkül) Levike kapott egyszer 150-et, egyszer 120-at és egyszer 60-at. Livike kétszer 120-at.
Jó lenne már, ha ennének normálisan, mert ezzel a tápszerrel már nem hiszem, hogy jól laknak, de legalább a folyadékbevitelt kicsit megnyomta mára.

Ha már ilyen rendhagyóan írom a mai nap eseményeit, most jöjjön az, hogy mi volt amikor épp nem enni próbálkoztunk. :)
Éjjel minden OK volt, aludtunk.
(Volt egy kis közjáték: 3:30-kor ki kellett jönnöm, mert egyébként úgy jártam volna, mint Levike az első este: ágyneműt kellett volna húzni. :( Mivel Apa is kijött, de Ő csak simán folyó ügyeit intézni, én jobb híján a vödröt kaptam magam elé... :( Kész, elkaptam, ennyi... Mi lesz így "ma", ha én is leamortizálódok?:( Megijedtem nagyon. Amúgysem egy kellemes élmény hányni, a terhesség alatt egyszer sem kellett, erre most itt van. :(
Szerencsére azóta nem kellett, és igyekszem nem belelovalni magam, nehogy megint kelljen éjjel.)
Utána aludtunk reggel 7:30-ig, Livike akkor ébredt, kivettem, mellém feküdt, járkált, elvolt... Levike 8 óra körül csatlakozott hozzánk, majd hamarosan fel is keltünk és készülődtünk a nap indításához. :)

9 óra után már mindketten a szobában játszottak, ki is takarítottam, elvoltunk.
Apa ma is 11-re ment dolgozni (holnap és vasárnap lesz szabadnapos), a gyerekeket nem nagyon lehetett most egymásra hagyni, mert mindig ütötték egymást valamivel. :(

11:30 körül mentünk ki Mamával levegőzni, vagyis vittük a gyerekeket. :)
Jó fél órát kint voltunk, majd dél is elmúlt már, amikor bejöttünk, hogy egyenek és aludjanak.
Kevés rizst főztem, bezzeg, amikor sok van akkor nem eszik! Most ették volna még, legalábbis Livike, de a túrórudiból mégsem ette meg azt a mennyiséget, amit máskor meg szokott.

13 órakor tettem le Őket aludni 120 ml tápszerrel.
15:20 körül ébredtek mindketten. Először Livike, de mire kiértem már Levike is ébredezett, nyújtózkodott. :) (Alvásidőben bent voltam Mamával.:) )

Miután felkeltek, már minden ment a szokásos módon, játszottunk, ettek almát, majd én elmentem a kisboltba friss kenyérért meg apróságokért, miután visszajöttem hamarosan ehettek is, majd újabb játék, 19:30 körül pedig már fürdettünk is.
Ma is a fürdetést én csináltam a törlést és öltöztetést pedig Mama. :)

20 órakor már mindketten az ágyaikban voltak. Sőt, még korábban, de akkor néztem rá az órára.
Livike mellé odafeküdtem, Levikét kitettem a mi ágyunkra. Úgy tűnt Livike hamar el fog aludni, de nem tudott, mert Levike piszkálta, majd a film zenéjére mindig felkelt táncikálni, úgyhogy szépen telt az idő, de alvás nuku. :( Levike sem maradt nyugton, jöttek a repeták, a 22 óra előtti tisztába tevés, majd 22:30 körül Apa is haza ért, akkor még mindketten fent voltak, nem akartak az ágyon maradni, járkáltak. :(
Végül 23:15-körül aludt el Levike, Livike kicsit korábban, Őt le tudtam tenni a helyére, hogy ott aludjon el kb 23 órakor.

Ennyi lenne a mai nap nagyjából. Még éppen beleférek és visszadátumozni sem kellett. :)
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)