2011. január 16., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló

Tegnap 22:30-kor Levike felébredt, ki kellett venni, de kb fél óra alatt szépen el is aludt újra. Egy kicsit tekergett, sírt, nem tudom, hogy ilyenkor fáj-e a hasa, vagy csak rosszat álmodik, mindenesetre most viszonylag könnyen megúsztuk, pedig kezdtem beleélni magam, hogy a mai éjjel is az altatásról fog szólni.
23:30 körül letettem az ágyába, utána már nem volt gond, reggel 7:30-ig aludt Livikével együtt, tovább sajnos nem bírták. Így én sem alhattam. :(
Livike éjfélkor ébredt fel egymás után kétszer is, épp le akartam feküdni. Elég volt egy kicsit ott ülnöm és simogatni, visszaaludt Ő is szépen.

Reggel miután kivettem Őket, próbáltam még lustálkodni egy kicsit, de nem hagytak. :D
8:10-kor keltem fel...
Viszonylag hamar rendbe is tettük Őket.
Ma még leírom, hogy mi újság kaka-fronton, de úgy tűnik rendeződik a dolog, nem szükséges már dokumentálnom. :)
Livikénél már szinte átestünk a ló túlsó oldalára, mert ma kétszer volt bogyós széklete. :) Levikének egyszer volt olyan félkemény, ami máskor szóra sem érdemes.
Vagy a kakaós keksz segített, vagy a két adag smecta, vagy csak simán kiürült a kórság belőlük. :)
A kedvük is a régi, az étvágyuk még nem, a főtt kaja nem megy még. :( Pedig Mama főzött finom húslevest, sok zöldség, tészta, husi, minden volt benne, de nagyon rá sem néztek. :( Pedig bent ettünk együtt, mindannyian a nagy asztalnál, hátha jobban van kedvük enni, ha látják, hogy mi is eszünk. Hát nem volt. :( Még a rántott hús sem kellett, viszont a palacsinta az igen.. Hmm.. félek, hogy sok lesz már az édességből. Eddig szinte semmi nem volt a túrórudin meg néha a tejszeleten kívül, ami mondjuk nem is édes, most meg kakaós keksz, palacsinta.... Ma még nem mertem tejet adni, de holnaptól azt hiszem újra kapják a tápszerbe, és kicsit gyorsabban fogok haladni, ha bírják és szeretik, beadom a derekam kakaó ügyben. Mindenfelől hallom, hogy már egy évesen is, meg utána is, de ilyen korban már főleg simán adják reggel és/vagy este a kakaót a tápszer helyett. Azt még nem tudom, hogy a Nesquick vagy főzött kakaó lenne-e jobb, meg hogy egyáltalán fogják-e szeretni. :( Nyáron kóstoltattam, akkor nem ízlett. Most egyelőre úgy vagyok vele a Smecta* óta, hogy félre kell tenni az előítéleteimet, ki kell próbálni és majd akkor kiderül, hogy megy vagy sem.
(*A Rettegett Smecta :D szeretik, de remélem nem lesz rá szükség többé! )

Nade haladjuk sorban, mert már megint belekavarodok az írásba, én sem igazodom el rajta, nemhogy más. :)
Szóval... Reggel rendbe- és rendrakás, játék a szobában.
Megettek kb háromnegyed zacskónyi kakaós kekszet és valamennyi ropit is. Persze tudom, miért adom, de ha a Kedves Olvasók tudnák, sőt hallanák a Kisasszonyt ahogy visít, kiabál, ordít, hogy "NYAMNYAAAAA!" akkor szerintem adnának Neki, csak hogy csöndben legyen kicsit. :))) Ugyanis addig áll a rácsnál és kiabál, amíg nem kap.
Teát is ittak, először mindig a vitaminos kisadaggal kezdem, ma már egy kis mézet is kaptak a teájukba a Cebion meg a Béres csepp mellé. Az új módszerrel isznak: öntök a poharukba és Ők megisszák egyedül. Jó esetben, ha nem jön össze akkor kiborítják. A vitaminosnál szerencsére semmi nem veszett kárba. :)

Ma nagyon szép idő volt, sütött a nap, szinte meleg is volt, úgyhogy 11 órakor felöltöztettem Őket és irány az udvar! Apa Livikével az utcán is járt, de mire mi Levivel kimentünk már befelé jöttek, úgyhogy utána már itt az udvaron volt a levegőzés.
11:45-kor jöttünk be. Azt hiszem az éhségüket - ha volt - sikeresen csillapították pár db keksszel, pedig nem akartam adni, de muszáj volt, ha nem szerettem volna, hogy a környék azt higgye, hogy öljük a gyerekeket. (hangból ítélve)

12:30 körül mentünk be Mamáékhoz (vagy valahogy akörül járt az idő, nem néztem)
A gyerekek nem nagyon ettek, mi azért próbáltunk. :)
13:30 volt amikor kijöttünk, gyorsan csináltam tápszert és letettük Őket aludni.
14:25 körül Livike ébredt elsőnek, de közvetlen utána Levike is felkelt, úgyhogy a mai alvás ennyi volt. Na igen, két napja ennyinek is hogy örültem volna! :))

Játszottunk, jól elvoltunk, ma elég szófogadóak is voltak, bár a felvédő legelésről még mindig nem szoktak le, sőt! Felfedezték, hogy a mi ágyunk végén állva - Levi kiságyánál - be tudnak nyúlni a felső falvédő alá - pedig vagy 10 cm-rel rálóg a régire - és onnan szedik kifelé a szálakat. Már nemcsak megeszik, hanem Levike az orrába dugdossa! Most este láttam, hogy piszkálja az orrát, kértem, hogy jöjjön oda, hadd nézzem... Láttam benne a narancssárga szálat, fültisztítóval ki akartam venni, de inkább beljebb ment. Gyorsan hoztam a porszívót - az orrszívót is - és szerencsére kijött! Nem kis darab volt benne! :( Miért kell ezt csinálni, nem értem. :( Egyszer majd úgy járunk mint Ők a Tic-taccal és mehetünk az ügyeletre. :(

Játszottunk, telt az idő. Közben Apa gyúrt be tésztát tepertős pogácsának, abban most is annyit segédkeztem, mint legutóbb, hogy amikor kiszaggatta még megformázgattam a tenyeremmel őket és lekentem tojással. :)

18 óra körül volt uzsonna, a sonkás péksüteményt ették ma is, a sima sonka nem kellett.... Levike elég jól evett, Livike kevésbé. :( Kaptak egy túrórudit is csoki nélkül, az ebédnél elmaradt, pedig ma már szándékoztam adni, most viszont amikor kérdeztem Livikét, hogy mit kér, akkor mondta, hogy "túúú" Na mondom akkor legyen az, legalább már valamit akar enni. :)
Miután végeztek bent a szobában ittak teát, majd hamarosan lehetett is kezdeni a fürdetést.

Livikét Apa, Levikét én rendeztük... Minden OK volt.
20:20-kor lettünk készen, mindketten szépen az ágyaikban voltak és ettek.
De... Levike 21 óra előtt már kikéredzkedett, azóta már kétszer kellett Neki repeta! :( Még most sem alszik... nagyokat nyög, lehet, hogy kaka lesz még ma este... Nem bánom én azt sem, csak rendes legyen és utána aludjon!
Most be is fejezem, bemegyek, mert Apa hiába van bent, nem nagyon hallgat rá.
Mondjuk szerintem rám sem fog... Járkál, dumál, elhajigálja a kutyáját, utána meg kiabál hogy "A VAVA, A VAVA" amíg Apa vissza nem adja, Neki...:)

Holnap jövök valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)