2010. október 24., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló

Az éjszakánk elég jól telt. Levike 23 óra körül aludt el, 23:30-kor tettem a helyére, felébredt, de nem balhézott, aludt tovább. Nem értem, miért van az, hogy néha simán le lehet tenni, máskor meg nem. :(
Livike 3 órakor ébredt, keservesen nyammnyammolt, de úgy, mint aki egy hete nem evett legalább. Nagyon régen kellett Neki utoljára éjszaka kaját adni, és ezt az esetet főleg azért nem értem, mert tegnap elég sokat evett egész nap, miért lett hirtelen éhes, ki tudja. A lényeg, hogy csináltam egy kis tápszert amivel szépen vissza is aludt, következőleg csak reggel 9:05-kor ébredt, vidáman, jó kedvűen! :)
Levike 3:40-kor ébredt sírva, kéredzkedve, úgyhogy kivettem és magam mellé fektettem, ahol Ő is aludt tovább, amíg Livike hagyta, bár még bírta volna szerintem, csak ugye úgy nehéz aludni, hogy közben ugrálnak az emberen.. :) Az ébresztő azért megint édes volt, Livike két cuppanós puszival tudatta Levivel, hogy reggel van, ébredjen, hancúrozzanak együtt még egy kicsit! :)

Apa 5-kor kelt, a gyerekek észre se vették, én is aludtam tovább, amíg Ők is. :)

A délelőtt gyorsan eltelt, tettem a szokásos dolgokat, majdnem dél volt, amikor kimentünk sétálni az utcára is és itt az udvaron is eltöltöttünk egy kis időt.
13 óra körül jöttünk be, megvolt az ebéd, ami a tegnapi kelkáposzta főzelék volt, de kaptak gulyáslevest is, vagyis inkább a kettő keverékét ették. :)
Eléggé nyűgösek voltak már mindketten, elfáradtak, elálmosodtak, úgyhogy hamarosan mehettek is az ágyaikba egy kis tápszerrel. Livike most pár percig hisztizett, mert Ő inkább játszani akart a kirakóval, hiába mondtuk Neki, hogy majd játszik, ha felébredt.. Levike úgyis tovább alszik, akkor nyugodtan tud kirakózni. Amíg várakozott, hogy Levikét is felöltöztessem a levegőzéshez, felfedezte a formabedobós vödröt ami itt szokott lenni a konyhában - mert nem adom oda, ha mindketten a szobában vannak, abból csak vita van meg dobálózás, meg nem is nagyon érdekelte Őket eddig a dolog érdemi része - , egyből neki is állt, hogy bedobálja a megfelelő lyukakba az odaillő formákat, nagyon ügyesen csinálta! :)
Többek között ezért is nyekergett alvásidőben, meg a fa puzzle-ért is, de azért kb 2 perc alatt belenyugodott, hogy most alvás van és nem játék, 13:55 körül szépen el is aludt Ő is.

Gyorsan megebédeltünk Mamáékkal, ma Papa sütött palacsintát a gulyás leves mellé, amíg kint voltunk Mamával a gyerekeket levegőztetni, addig megsütötte és meg is töltötte a palacsintákat. :)
14:15-kor jöttem ki, nem telt bele 5 perc sem, Livike már fent is volt. :( Most eléggé alulmúlta önmagát alvásügyileg, ennél azért többet szokott aludni. Ugyanolyan nyűgösen is ébredt, mint ahogy elaludt, de végre megkaphatta az összes kirakót és formabedobót, úgyhogy hamar jó kedve lett! Már elég gyorsan kirakja mind a két puzzlet, a formabedobót is ügyesen pakolgatja, elvolt vele majdnem 15 óráig, akkor unta meg. Végig ott voltam én is, mert ha ki akartam jönni akkor nyekergett, biztos igényelte a nézőközönséget. :) Ja és persze a dicséretet is, mert mindig megtapsoltam, mondtam, hogy nagyon ügyes volt, stb.. ekkor rám mosolygott, néha még puszit is kaptam cserébe. :))
Gyorsan kimagoztam és lehúztam a héját a maradék szőlőnek, ami ma is egy púpos tálkával lett, addigra már Levike is felébredt. 15:15 volt ekkor kb. Nem bántam, hogy nem aludt most 3 órát, mert jó kedve volt, nem sírt, talán hamarabb elalszik majd most este, mint máskor.
Szépen ették a szőlőt, Levike is csak az első falatkát köpte ki kb kétszer, harmadjára megette, utána az összes többit is szépen ette.
Telt az idő, játszottunk...

Apa 15:30 körül ért haza, fel tudott váltani a gyerekeknél, így ki tudtam vasalni. :)
Majdnem 17 óra volt amikor megették a gyerekek a gyümölcspépet, valamikor oda kell azt is adni, ha már a délelőttünk mindig úgy elcsúszik, hogy már csak ebédelnek.
Ittak teát is, és bár többször meg tudták szépen inni, este, fürdés előtt mégis sikerült mindkettőjüknek totál leteázni megint a ruhájukat. :( Ez már uzsonna után volt, én mosogattam, pakolásztam idekint, Apa bent volt de nem vette észre, hogy már megint mit csinálnak, én is csak a kacagásra és cuppogásra mentem be, már gyanús volt hogy mi történik.... Nem tévedtem. :( Gyorsan levetkőztettem mindkettőjüket egy szál pelusra, kaptak egy-egy blúzt, a fűtést felvettem, nem öltöztettem már be Őket arra a kis időre ami fürdésig volt.
Az uzsonna amúgy akár ki is maradhatott volna, mert nem sokat ettek. :(
Főztem két tojást, abból csak az egyiket vágtam fel Nekik, plusz még sonkát, sajtot is kaptak, szépen, kis tálkákban. El is kezdték ügyesen csipegetni, majd még az sem volt nagy baj, hogy kiborították az etetőszék tálcájára az egészet, de amikor Levike módszeresen és röhögve ledobálta a földre, ott már eléggé ideges lettem! A főtt tojást nem egyszerű úgy felszedni a földről, hogy ne menjen még jobban szét... főleg hogy pár darabkára rá is léptem, ahogy járkáltam és nem vettem észre. :( Az meg a másik, hogy ahogy az ölükbe ejtik a kaját, az előbb-utóbb alattuk köt ki, szétnyomódik, ruha, etetőszék, minden csupa trutyi lett. :(
Amikor már egyáltalán nem is ettek, letakarítottam Őket, mehettek be a szobába. Rendet raktam, azidő alatt volt a teás eset is, úgyhogy nagyon "örültem" így este felé már. :(

A fürdetést 19:45-kor kezdtük, Apa Livikét fürdette, ma egy szedőkanalat talált Livike megfelelőnek a kádból történő kijövetelhez, az előző, kb 20 tárgy mind csak heves, vigyorgós fejrázást váltott ki a Lányból! Mondtam már, hogy szórakozik velünk?:D Egy kis visítás így is volt, mert a pelenkázóra érve rájött, hogy mégsem a kanál volt a legmegfelelőbb eszköz, akkor már a játék gumikacsa is jó volt ideiglenesen, előtte pedig nem kérte. Miután kész lettek, én letettem Livikét az ágyába, Apa vitte Levikét is fürdeni. :) Ilyen ritkán szokott lenni, hogy mindekttőjüket Ő fürdeti, de nem tiltakoztam... :)
Az ágybatétel ismét nekem jutott, kicsit ráijesztettem Levikére, hogy beteszem a kiságyba, nyekergett is egyből, pedig csak odatartottam az ágya fölé, nem is tettem bele... Sajnos, ez még mindig nem megy. Nade többször írtam már, hogy ha így van, hát legyen, aludjon el a mi ágyunkon, de akkor aludjon, és ne randalírozzon még órákig...! Kb most maradt nyugton, már kétszer kapott repetát, be is feküdtem mellé vagy 20 percre az előbb, amíg Apa evett, de esze ágában nem volt elaludni. Játszhatnéka volt még... Mondtam Neki, hogy most már alvás..! Erre elkezdett horkolni, közben vigyorgott... :)))) Feküdt pár percig, de mindig felkelt, átment az ágy másik oldalára, lemászott, visszajött, nem igaz, sosem fárad el? Még tornáztattam is, ami abból állt, hogy én hanyatt feküdtem, Ő az ölemben ült velem szemben, fogtam a kezét, hanyatt feküdt, majd felhúzta magát. Kb 25-ször megcsinálta ezt a hasizomgyakorlatot... :))) Kicsit kifáradt, de egy-két perc pihenés után újra szaladgálni kezdett. Úgy tűnik kevés a kinti rohangálás, azt a kifáradását kipiheni utána az alvásnál, ilyenkorra meg nem fárad el eléggé, pedig délután se nagyon szokott nyugton lenni.
Talán most már elalszik, talán majd le is tudom tenni a helyére, talán ott is marad valameddig. Ha nem, akkor alszik közöttünk, most mit tudok csinálni? :(
Livike alszik mióta letettem... remélem ezután is fog, nem alussza ki magát idő előtt és váltja Levit...!:(

Ennyit tudtam mára összeszedni, több részletben írtam, de végül kész lettem vele még ma.
Holnap jövök valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)