2010. október 25., hétfő

Hétfő - eddig

Levike éjfél után aludt el. Fél óra múlva szerencsére le tudtam tenni az ágyába, ott is maradt reggel 6:30-ig. :) Akkor kikéredzkedett, magam mellé tettem és ott még aludt 8:10-ig, akkor is csak Livike miatt ébredt fel, mert ez már szokássá vált, hogy a KicsiLány ébred előbb reggel (is). Na de Ő elalszik már viszonylag korán, kipiheni magát addigra. :)) Livike egyébként nem volt fent egyszer sem az éjszaka folyamán, így jó nagyot aludt! :)
Ma reggel is volt egy kis közös hancúrozás a nagy ágyon és a szobában, konkrétan szétpakoltak mindent, be nem lehetett lépni a sok játéktól, szétdobált ágypárnáktól a szobába. (Ha ki van húzva az ágyunk akkor egyébként is nagyon pici a szabad hely.)

Szépen elkészítettem mindent, szokás szerint előbb magamat tettem rendbe, közben főtt a kávé, a tea, megcsináltam a gyerekek kajáját is, majd egymás után felöltöztettem Őket és mehettek is enni az ágyaikba. :)

10 óra körül kiporszívóztam, kitettem a gyerekeket a placcra, majd rendbe tettem az ágyaikat is, mert a matracon kívül mindent kidobáltak belőle. A matracnak se sok híja már, de azt nem bírják felemelni, szerintem csak azért nem landol az is a földön. Levike így is beszorult már párszor az ágyába, mert szokása felhajtani a matracot, az ágy alja meg ugyebár hézagos, befér a lába, utána meg sír, hogy szabadítsam ki. :(

Apa 12-re ment dolgozni, jó lett volna letudni a levegőzést addig amíg még itthon volt, de mégis elmaradt, úgyhogy majdnem dél volt amikor Mamával kivittük Őket. Voltunk az utcán is sétálni, nagy teherautót taperolni, ami nagyon tetszett a gyerekeknek, mert ki volt téve az elakadás jelzője, ami ugye villog... és hát ez nagyon tetszik mindkettőjüknek. :)) Nem nagyon engedtük, hogy hozzá nyúljanak, főleg azért mert a gazdája is benne ült, de nem szólt. :) Pár percig csodálták a nagy autót, majd sétálgattunk még egy ideig. Ma elég szép idő van, nincs túl hideg szerencsére.
A tetőt csináló munkások ma nem jöttek, pedig ígérték, nem tudom mikor akarnak jönni, majd ha bejön az esős idő? :( Elvileg a szigetelés készen van, nem baj, ha esik az eső, de azért gondolom nekik is jobb úgy dolgozni, ha nem áznak szét. Ők tudják...

13 óra körül jöttünk be. úgy tűnt, hogy milyen éhesek, legalábbis a kétségbeesett nyammnyammolás az ment rendesen, főleg Livike részéről...
Gulyáslevest ettek, kicsit össze lett nyomva a botmixerrel, de nem pépesre, csak annyira, hogy kicsit sűrűbb legyen, mert Livike természetesen csak és kizárólag saját maga hajlandó enni, ha az etetőszékben van.
Levike elfogadta Mamától is, bár könyörögni kellett, folyton a fejét rázta, hogy nem kéri. :(
Hogy jobb kedvük legyen, végignéztük a múltkori videófelvételeket, amiket még akkor csináltam, amikor Papa gitározott a gyerekeknek, Újra végig táncikálták, bár most ülve, tetszett Nekik a zenei aláfestés. :))
(majd teszek fel abból a gitározós időszakból is legalább egy felvételt:) )

Kaja után még játszottunk kicsit, közben én is ettem, majd láttam, hogy már nagyon álmosak ezért 14 órakor le is tettem Őket aludni.
Livike épp most ébredt fel, bár most csendben van, szerintem már nem alszik vissza. Így is megvolt majdnem másfél óra, nem panaszkodom, Tőle ez nagyon jó idő napközbeni alvásnak! :)

Megyek is, lefoglalom valamivel, amíg Levi is fel nem ébred!

Később jövök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)