2010. október 31., vasárnap

Vasárnap - eddig

Az este Levikét simán le tudtam tenni, végre alhattunk viszonylag nyugodtan, egészen 4:15-ig (régi óra szerint). Ekkor Levikét kivettem, majd aludtunk tovább 8:40-ig, szintén még az átállítás előtti idő szerint. Valójában ez még csak 7:40 volt, ezentúl lehet, hogy korábban fogunk kelni, hacsak este is át nem állnak a korábbi elalvásra.
Livikével mondjuk nincs gond e téren, na majd a tapasztalat megmutatja.

Gyorsan rendbe is tettük Őket, majd készítettem az ebédjüket, amit végül ma nem ettek, mert Mama fasírtot csinált zöldségkörettel, azt ették a gyerekek is.
Apa 10 órakor kiment horgászni...
Pedig tudta, hogy Mamáék menni akarnak a temetőkbe itt is és Földváron is, jó lenne ha maradna, de Ő mégis inkább ment. Így viszont Mamáék is később indultak el, mert a gyerekekkel ki kellett menni levegőzni. Papa jött be 10 óra után nem sokkal, Livikét le se tudta tenni, annyira ragaszkodott és mehetnéke volt, mutogatott kifelé, így nem hagyhatták itt Őket rám...
Mama elkezdte csinálni az ebédet, majd 10:30 körül Papával kivittük a gyerekeket, sétáltunk az utcán is és elmentünk a játszótérre is. Most voltak ott mások is, egy 4-5 éves forma fiúval és egy kb azonos korú picivel volt ott egy anyuka és a nagymama (vagy dédi, nem tudom). A mieinket nem nagyon izgatta a két másik gyerkőc. :) Levike nagyon bátor már a csúszdán, egész fentről lecsúszik anélkül, hogy visszatartanám, Papa pedig alul elkapja. Ez most az új módi. :) Livike is csúszott párat, de Ő még jobban fél... A hinta most se nagyon érdekelte Őket, kb fél percig maradtak meg benne, vagyis az ölemben ülve hintáztunk, de mehetnékük volt szinte rögtön.
Nem maradtunk sokáig, 11:05-re már itthon is voltunk, hazafelé is saját lábon jöttek, bár Levike már nagyon fel akarta magát vetetni Papával az út felénél. Nincs messze, ennyit ki kell bírniuk, főleg úgy, hogy nem is maradtunk sokáig.

Hamarosan kész lett az ebéd is, a gyerekek is bent ettek velünk, rendesen a kisebbik asztalnál, a kanapén ülve ettek. Igaz, hogy a földön és az ölükben is volt jópár falatka, de azért ettek is. :) Mi is ebédeltünk, majd még Livike Mama ölében repetázott, talán ott többet is evett, mint egyedül.
11:50 körül tettem le Őket aludni, ez már ugye majdnem 13 óra lenne elvileg...
El is aludtak, majd odabent elmosogattam, közben Mamáék elindultak végre Földvárra a Dédiért, kimennek ott is a temetőbe, majd úgy jönnek ide a szolnokiba is. A Dédit szerintem viszik is haza, vagy itt alszik és holnap viszik, nem tudom.

Az alvás rövidre sikerült, 12:45-kor Livike már fent is volt. Vagy amúgyis felébredt volna, vagy arra kelt, hogy Mama véletlen megnyomta a kocsin a riasztót, amikor nyitotta ki a csomagtartót és ugye a dudára kötött hangjelzés nem éppen halk. :(
Livike eléggé sírós volt, de gyorsan csináltam Neki teát, kiraktuk a formabedobót és a fa kirakókat is párszor... Levike 13 órakor ébredt, magához képest ez is elég hamar van.. ha azt nézzük, hogy máskor még ilyenkor fekszenek le... - nem ritka, hogy 14 órakor teszem le Őket. - Hosszú lesz így a délután. :(

Délután még kenyérért is el kell menni, ha holnap enni akarunk... Remélem Apa tényleg jön időben, és vagy Ő megy el, vagy én, de mindenképp útba kell még ma ejteni a boltot, vagy a pékséget a Várkonyin...

Itt tartunk most, gyorsan csinálok gyümölcspépet, vagy szőlőt, még nem tudom... A szőlő kimagozása és lepucolása sincs előbb meg, mint a gyümölcspép..

Később jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)