2010. október 6., szerda

Szerdai összefoglaló

Az éjszakánk jól telt. Levike egészen reggelig a helyén aludt, csak 6 (vagy 7?) óra körül ébredt fel, de rögtön kivettem, magam mellé tettem és pár perc múlva aludt tovább. (A pontos időt azért nem tudom, mert a telefonomon nagyon nehezen tudom kinézni, hogy ötös, vagy hatos... főleg ébredés után :) )
Apával 8:35-kor keltünk, Livike 9:10-kor ébredt, Őt gyorsan rendbe tettük, majd pár perc múlva Levike is ébredezni kezdett. :)
Ment minden a szokásos módon.

11 óra is elmúlt, mire kimentünk sétálni, Apa ma szabadnapos volt, de így is kijött Mama is segíteni, mert folyamatban volt a főzés is.
12 óra után kapták meg a tízórait. (tényleg az ebédet kellene már ilyenkor adni... )A teraszon ettek, maradt valamennyi, de azért ettek rendesen.
12:45-kor tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel, el is aludtak mindketten szinte rögtön! :)

Elvileg mára kimenőt kaptam Apától. Mondjuk ez nálam nem úgy néz ki, hogy korán reggel elmegyek és este jövök, mint Ő szokta néha a horgászással. :))
Megtehetném, hisz' itt van Ő, vigyáz a gyerekekre, meg Mama is be tud segíteni, bár nem mindig ér rá... de mégsem tudom megtenni. :( Na igen, de akkor ne nyávogjak, hogy elegem van, mondja erre Apa. Na mindegy.
13 órakor elindultam, a CBA-ba mentem csak, meg hazafelé a kisboltba kenyérért...
Vettem Livikének harisnyákat, Apának egy melegítőnadrágot, meg zoknikat szintén Neki és magamnak. Ennyi volt a nagy vásárlásom akkor. :)
14:20-ra értem haza.

Livike már fent volt, Mama szerint nem volt negyed óra sem, ahogy elmentem már fel is ébredt, így bevitte magával az irodába.
Levike 15:10-kor ébredt fel. :)) Olyan furcsa, hogy ennyire eltérő az alvásigényük... a két véglet!

15:15-kor már az etetőszékeikben ültek és következett az ebéd. Ültek? Mert muszáj volt, fogta Őket az etetőszékek szíja.. vergődtek, beletenni is alig lehetett Őket, hisztiztek, visítottak, szerintem az egész utcában hallották, hogy mi van, csak épp nem érthették, nem tudhatták, hogy most talán épp ölik ezeket a gyerekeket, vagy mi a fene van? Még Mamára sem hallgattak, bár ha ellépett mellőlük, ha lehet még fokozni, még magasabb frekvenciára kapcsoltak. Leginkább Levike volt nagyon hisztis, Livike csak az elején, Ő utána már elkezdett enni, csendben volt. Persze csak akkor, ha úgy ehetett ahogy Ő akart: kézzel. :)
Amit kínáltunk: kacsahusi nokedlivel (pörkölt volt), sima kacsamell darabkák, sima nokedli, tegnapi sütőtökös kaja husival. Ja és egy pici sárgaborsó-krémleves. Nem tudom ehetnek-e már ilyet, de gondoltam, ha megkóstolják nem lehet nagy baj. Végülis nem ízlett Nekik, úgyhogy nem lett gond.
Livike mindenből evett, a végére elég jó mennyiséget betermelt.
Levike is evett, de nem annyit.
Nem kínoztuk Őket nagyon sokáig, bejöttünk, kaptak teát és játszottunk.

Pakolásztam, mosogattam, kajákat szortíroztam, telt az idő.
Még amikor visszajöttem a CBA-ból, kérdeztem Mamától, hogy nincs-e kedve még elmenni valamerre délután, Cora, Müller és társai, vagy Tesco, hamár "szabad vagyok", máskor úgysem tudunk együtt menni. Akkor azt mondta nem sok esély van rá, fáradt is meg nincs annyira jól sem. Hát jó, nem erőltettem, gondoltam, hogy max. buszra ülök és kimegyek valamelyik üzletbe... bár a busszal történő közlekedés eléggé megnöveli a távol tartózkodás idejét... Igazán kedvem sem volt már egyedül császkálni, ha veszek valamit akkor még cipeljem is, hamar sötétedik, meg ilyenek. Maradok itthon, majd vasalok legalább, tenni való mindig lenne...
Mégis, 16:30 körül Mama mondta, hogy ha gondolom menjünk ki a Tescoba, csak oda, több helyre nem mászkálunk el.
Így megvolt mára a második kimenőm is. Ez eltartott majdnem 19 óráig! Pedig nem néztünk meg mindent, nem időztünk sokat, mégis úgy elszállt az idő, hogy csak néztem és csodálkoztam mindig, mikor időnként ránéztem a telefonomra, hogy te jó ég, már ennyi az idő? És még ezt sem, meg azt sem, meg semmit sem vettünk vagy legalább néztünk.
Végül némi eredménye is lett a vásárlásunknak: Ruha ügyben Livikére koncentráltunk, lett Neki kiskabát, olyan jó vastag, pufi kis dzseki... :) Színben hozzá illő kordnadrág, egy sapka-kesztyű együttes, valamint Levivel közösen kaptak egy 5 db-os csomag hosszú ujjú body-t.
Itthon rápróbáltam mindent, a sapkát le akarta tépni a fejéről, a kabátot tűrte, a nadrágot is, bár az meg talán lehetett volna egy kicsit nagyobb.. a derekánál ha lehajol lecsúszik hátul. :(( A szára hosszú, de az nem lenne gond...
Persze Levikére is rá kellett adni mindent - kivéve a nadrágot - úgy illegette-billegette magát Livike rózsaszínes-lilás kabátjában, úgy örült közben, hogy komolyan sajnálni kezdtem, hogy Neki nem vettünk most semmit. :(( Csak azért venni, mert Livinek is veszünk szerintem fölösleges. Neki most vannak ilyesmi cuccai, azt vesszük meg ami szükséges. :) Kapott azért Levike is valamit: új csőrös itatópoharat. A másikat, amit Mama vett kb 3-4 napja szétrágták! A cumi részét. :( Mára már a Levié is jól ki lett rágva, úgyhogy ömlött rajta a tea. Kíváncsi leszek ez a garnitúra meddig bírja! Keményebb a csőre, vagyis ennek csőre van, a másiknak nagy cumi-féle valamije volt. :( A múltkor írtam, hogy vettem az Aventes kis cumisüvegekhez új szelepes betéteket: jobban folyik mindkettő, mint a régiek! :(( Ezért vette Mama a most szétrágott új két üveget, és emiatt pedig vettük ma az újabb kettőt. Ja, a szétrágotthoz nem lehet külön olyan cumit kapni! Kész átverés! :(

Játszottunk, hiába volt már fürdés idő, nem érzékelték...
20:20-kor kezdtünk fürdetni. Livike a szokásos balhézását levágta ugyan, de utána elég hamar el is aludt a helyén! :)
Levikével fürdésnél ma sem volt gond, de azt alig tudta kivárni a kiságyában, amíg megágyaztam... :( Gyorsan ki is tettem, elkezdett enni, szépen, ügyesen feküdt és nézte a tévét. Még ki is tudtam jönni, furcsa érzés volt, hogy ilyen csend van, nem ordít egyik gyerkőc sem, az már csak szépséghiba, hogy Levike nem a helyén van.
Hát... ehhez képest Levike még most sem alszik! :((
A filmet úgy-ahogy meg tudtam nézni, de Levikének játszhatnéka volt, rajtam ugrált, viháncolt...
Később már az ágyon járkált, amit nem engedtem, ezen megsértődött, majd csak lefeküdt és majdnem el is aludt...
22:40-kor jöttem ki, addig ott feküdtem vele.
Mostanáig szépen elvolt Apával, de most elkezdett balhézni...
--- közben bementem ---
Livikét is majdnem felébresztette. :( Odament az ágyához és elkezdte húzgálni a kezét, a hálózsákját, stb...! :(
Csináltam egy kis repetát, remélem ezzel már el fog aludni és mehet a helyére!
Jó lenne minél előbb, mert kezdek én is álmos lenni...

Ennyi lenne mára.
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)