2010. október 15., péntek

Péntek eddig

Az este megpróbáltam Levikét a helyére tenni, de mint várható volt, rögtön fel is ébredt, úgyhogy bele kellett törődnöm, hogy megint hálótársunk lesz éjszakára. :(
Nem is volt semmi gond utána már, egyikőjük sem ébredt fel egyszer sem egészen 8:20-ig. Felkeltünk, készülődtünk, tettük a szokásos dolgokat.

Apa ma is 10-re ment dolgozni, csúnya, ködös, hideg idő volt egészen délig kb. :(
Itt volt ma a Dédi Mama, Ő segített etetni is a gyerekeket. 11:20-kor kezdtük hozzá. Levike ügyesen és sokat evett, szinte az összes főzeléket megette, ami maradt tegnapról. (kb 3 deci). Livike kb 3 kanálkával evett, azt is egyedül, de utána már csak játszott vele, és hiába volt mindenféle elterelés, nem volt hajlandó többet enni belőle. :( A piskótatallér meg a túrórudi az simán ment, meg egy fél vajaskiflit is megevett, hogy valami más is legyen a gyomrában édességen kívül. :(
A Dédi Mama hamarosan indult is, mert ment a busza.
Mama nem volt itthon, a kocsijának a műszakiját intézte, és bár már felszállt a köd, nem mertem egyedül kimenni a gyerekekkel.. A szobában játszottunk, jól elvoltak. Ittak teát is.

13:20-körül épp le akartam már tenni Őket aludni, mikor jött Mama, hogy ha nagyon nem álmosak szerinte inkább még most menjünk ki levegőzni, nehogy délutánra megint elromoljon az idő. Így felöltöztettem a gyerekeket és mentünk is. Már kellett a kabát is, nem volt elég a vastag pulcsi+mellény kombináció.
Először az udvaron voltunk, majd kimentünk az utcára is, ahol persze meglátták Mama kocsiját, onnantól kezdve az utca le volt ejtve, csak a brümm létezett :D
Beültünk, elkocsikáztunk először a Sparig, de mégsem mentünk be, mert biztos nem maradtak volna addig nyugton, amíg Mama vásárol, én meg eléggé nem úgy voltam öltözve, hogy bemehessek a boltba. (melegítőnadrág, kissé nyúlott pulcsi, papucs...)
Így visszajöttünk és csak a kisboltba mentünk el, ahol szintén a kocsiban várakoztunk, amíg Mama gyorsan vett pár dolgot.
A gyerekek már majdnem elaludtak, ezt el akartuk kerülni, mert ha ott elalszanak, tuti beleizzadnak az ülésekbe, ha felébrednek akkor meg annyi az alvásnak mára. :(
Gyorsan bejöttünk, kézmosás, popsivizit, egy vaníliás krémtúró villámgyors megevése és már mehettek is az ágyaikba aludni. :)
Szinte rögtön, egy hang nélkül el is aludtak mindketten. Levike is a saját ágyában!
Talán tényleg ki kell próbálni este, hogy nem ágyazok meg magunknak, csak később, ha már elaludtak. Hátha az a baj, hogy látja a nagy ágyat Levike. Van egy olyan érzésem, hogy nem lehet becsapni, tudja Ő azt, hogy este van, fürdés után vagyunk, hálóruha van rajta, stb... Majd meglátjuk, sikerrel járunk-e. Attól tartok, hogy ha el is alszik a helyén, felébred amikor kinyitom az ágyat... :( (nem lehet teljesen halkan kihúzni).

Jelenleg itt tartunk, hogy 14:25 óta alszanak. Livike is! Ha nagyon belehúznak, akkor estére nemhogy Levike, de Livike se fog hamar elaludni. :( Utána már nem nagyon fáradnak el, hamar este lesz. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)