2010. október 15., péntek

Péntek folytatás

Livike 15:35-kor ébredt, azért a bő egy órahossza alvása megvolt, nincs okom panaszra, Hozzá képest ez jó idő. :)
Kivettem, játszottunk, kirakóztunk, megevett vagy 20 szem óriás szemű szőlőt kimagozva, héjától megfosztva. :) Később még megevett majdnem egy egész körtét is, bár nem tudom ezek együtt mit okoznak, ette, ízlett Neki, így adtam. :)))
Levike 16:25-kor ébredt, de nem önszántából: Livike felpiszkálta, benyúlkált Hozzá a kiságyba, hiába húztam el onnan többször is, csak visszament és vigyorogva ébresztgette Levikét. :) Végülis nem bántam, hogy felkelt, mert innentől kezdve már rövid a nap, ha estig alszik akkor éjjel nem fog.
Közösen játszottunk, majd 17:40-kor elkezdtem adni Nekik az uzsonnát, ma virsli volt és zsömlefalatkák, két és felet ettek meg kb, a többit pedig én ettem meg vacsora gyanánt. :)

18:30 körül jött Mama, hozott tejbegrízt nekem is - kakaós cukorral -, meg a gyerekeknek is csak úgy üresen, kicsi vaníliás cukorral összekeverve. Mindketten ettek belőle valamennyit, de azért maradt egy kevés, azt is én ettem meg. :D
18:40 körül mentünk be a szobába, Mama is itt maradt, bár magukban is elég jól elkezdtek játszani. :))
Telt az idő, 19:20 körül már látványosan fáradtak, én közben adatmentést csináltam a gépen, mármint a laptopon, még be akartam fejezni egy DVD összeállítást, hogy hadd íródjon amíg készítem az esti kaját meg a fürdős cuccot.
(valahogy helyet kell csinálnom a gépen, ezt úgy tudom megtenni, ha pl a képeket - na meg persze a videókat is, de az sok idő - kiírom DVD-re, a gépről pedig letörlöm.)

A fürdést végül 19:50 körül kezdtük, Livikét én fürdettem, de Mama öltöztette, mert én nem bírtam Vele. :( Levikét viszont már nem csak fürdettem, hanem öltöztettem is. Mama be is ment még mielőtt kész lettem volna Levikével, hátha akkor előbb elalszik, ha nem látja.
Megpróbáltam, hogy nem ágyaztam meg rögtön. Levikét letettem az ágyába, de persze sírt, ki akart jönni. Ekkor gyorsan megágyaztam, kivettem, evett is pár percig, Livike már majdnem elaludt úgy, hogy feküdtem mellette a macin. Levike hozta a szokásos formáját, hogy lejött az ágyról, Livikét piszkálta, incselkedett Vele, jó, hogy utána már Ő sem akart maradni a helyén. :( Nem vettem ki, mert mindig megnyugodott, vagy háromszor átkéredzkedett Levi ágyába is, át is tettem a kispárnát is, a cseppecskét is (plüss figura, Livike alvós "állatkája"), de mindig csak felállt és utána a saját ágyába akart átmenni. :)
Levikét egyszer betettem a Livi ágyába, hátha ott jobban el lesz. Na igen. Az ajtót onnan remekül lehet rángatni - függöny már rég nincs rajta - meg a falvédő is másabb ott, mint a saját helyén. - még van rajta szál, nem legelte le. - úgyhogy nem jött be az ágycsere sem.
Közben már a filmnek rég vége lett, a Megasztár is javában tartott, Livike is felállt néha táncikálni, egyszer jól le is fejelte a kiságyat, mert már annyira álmos volt, de azért tombolt a zenére:D
Ha Livi mellett feküdtem akkor Levi jött le az ágyról, ha felmentem Levihez a nagy ágyra, hogy ott maradjon, az meg Livinek nem tetszett. Nehéz ez így egyedül altatni. :(( Amúgy szerintem nem tartott volna sokáig elaludniuk, ha ketten vagyunk rájuk. Vagykitudja....

Livike 22 óra körül aludt el, inkább később volt már...
Levike pedig 22:30 körül, ahogy Apa haza ért, épp csináltam még egy kis repetát a Legénynek, azzal el is aludt hamarosan.
Egyébként a kiságyában jó fél órát azért elvolt az elején... nem vettem ki rögtön, ahogy megágyaztam, néha nyekergett, már azt hittem egyszercsak leül, onnan meg már csak egy lépés, hogy le is fekszik és alszik, de nem sikerült. :((
(ezt kihagytam annál a résznél, amikor írtam..)
Most a mi ágyunkon alszik, szerintem most sem fog sikerülni letennem anélkül, hogy felébredne, de majd meglátjuk.

Egyelőre ennyi mára, remélem nem is lesz már semmi. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)