2010. október 3., vasárnap

Levike bepótolja....

...a tegnapi kevés alvását. Jelenleg (16:43) is alszik, kb 13:15 óta! Nade haladjunk sorban...
Az este 23:45-körül aludt el nagy nehezen a mi ágyunkon. 0:30-kor tettem a helyére, nem ébredt fel rá, aludt is reggelig, vagyis 4:50-ig. Akkor felébredt, rájött, hogy az ágyában van és hatalmas hisztit rendezett.
Nem keltem fel, csak beszéltem hozzá, de annál jobban csinálta. Sajnos már tudja, hogy előbb-utóbb úgyis kiveszem, úgyhogy nem is hagyta abba. 5:25-ig bírtam. :( Persze addig nem ordítás volt folyamatosan, csak olyan lightos sírás, nyekergés, néha egy-egy erősebb visítás, hogy biztosan meghalljuk... de nem akartam vele foglalkozni, hátha rájön, hogy jobban jár ha befejezi, lefekszik és alszik. Nem így volt... Csináltam kaját, természetesen nem érdekelte, csak kapaszkodott kifelé... 5:45-kor Livike is felébredt, úgyhogy Ő is kapott kaját, vissza is aludt vele. Levike pedig elérte a célját: kivettem magam mellé az ágyba. Sajnos Apa sem tudott már visszaaludni, tudom, erről én tehetek, miért nem vettem ki rögtön? :(( Apa felkelt, így időben odatette az ebédet. Csontlevest készített fel, bepanírozta a rántott húsnak valót és még palacsintát is sütött. 9 óra előtt Papával kimentek a Corához a veterán börzére, bár volt ott minden régiség/ócskaság...
A gyerekek és én 8:45-kor ébredtünk.
Megkapták a kaját, majd a rendbetétel kicsit később következett, 9:40-kor kb.
Felcseréltem a sorrendet. :) Kitakarítottam, közben Mama megcsinálta még odabent a gyerekeknek a gyümölcsöt, mert azt beszélték meg Papával, hogy majd ha jobb idő lesz utánuk megyünk a börzére, hadd legyenek emberek között, lássanak kicsit "világot". :)

11:15-kor indultunk el, az út simán telt, Levike is szépen elnézelődött, nem sírt az autóban.
A börzén is nagyon jól viselkedtek mindketten, bár Levike nagyon álmos volt, főleg kézben volt el, cipeltette magát. Livike szinte végig a saját két lábán ment. :)
Voltak kint kis pedálos autók is, mindkettőjüket beültettük egy-egy kisautóba, de menni nem lehetett velük, azt nem engedték meg a tulajdonosok... Papa telefonjával készültek képek, ha meglesznek nálam is majd teszek fel belőlük. :))
Ezután hoztunk két bevásárló kocsit és bementünk a Corába szétnézni. Főleg Livikének akartunk sapkát nézni, ha ott van Ő is, jobban tudunk venni, mint csak ránézésre. Hát, így sem tudtunk, nem volt méretben és fazonban is megfelelő. Vagy csak nem kerestük elé sokáig, de már sürgetett az idő, már 12:30 volt, igyekezni kellett haza, hogy egyenek és aludjanak.
A bevásárló kocsiban üldögélést élvezték, legalábbis jól elvoltak benne, nézelődtek. :)
Pár perc múlva Mamáék Levivel kimentek, Apa és én pedig maradtunk egy kocsival - és Livikével - még egy kicsit, hogy vegyünk kenyeret meg pár felvágottat, sajtot, többre sajnos nem volt idő, pedig milyen jó lett volna úgy igazán szétnézni. De az nem 10 perc a Corában, hanem kb 2 órahossza. :)) A pénztárnál már Livike megunta a dolgot, kiáltott is két jó hangosat, jajj, csak nehogy hisztizni kezdjen, azon imádkoztam... de szerencsére nem volt egyéb hangadása.. :))
Mikor mentünk az autó felé, Levikét épp Papa szórakoztatta azzal, hogy pörgette a bevásárlókocsival körbe-körbe, Ő meg csak kacagott. Livike is nevetni kezdett, ahogy meglátta, de amikor Ő került sorra akkor kicsit megijedt, már annyira nem is volt jó móka, mint nézni. :))
Hazajöttünk, már majdnem elaludtak mind a ketten.
Gyorsan megették a gyümölcsöt a teraszon a székeikben, majd mehettek is aludni egy kis tápszerrel.
Mindketten egy nyekk nélkül szinte azonnal elaludtak! Kifáradtak, sok inger érte Őket, sokat voltak levegőn. :))
Livikének 13:15-től 13:55-ig tartott az alvás, pedig azt hittem, most majd jó sokat alszik Ő is.
Bevittük, épp ebédelni kezdtünk, így Papa ölbe vette a Lányt és Ő is csipegetett zöldségköretet, rizst és rántott húst is. Még Ő etette Papát is a hússal:D
Még egy ideig bent játszottunk, majd kihoztam, hogy most már az sem baj, ha felébreszti Levikét, ez kb 15:40-kor volt. Levike észre sem vette, hogy Livike is és Apa is bent van a szobában rajta kívül, aludt é alszik azóta is.
Mamáékkal elszaladtunk szavazni, jó, hogy itt van az utcában az iskola :))
Gondoltam mire visszajövünk már fent lesz Levike is, de nem....
Most már szerintem óvatosan fel kell ébreszteni, mert az addig jó, hogy alszik és nyugalom van, mert Livike is szépen eljátszik, de lesz ennek még böjtje este!
Nem beszélve arról, hogy még nem is ebédelt, közben már lassan uzsonnázni kellene.

Itt tartunk most. Este jövök valamikor.
(remélem tudok jönni, bár ha Levikét kell altatni ki tudja meddig, akkor nem biztos...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)