2010. október 18., hétfő

Levike 8 órát aludt a helyén! :)

Bizony, ez most nagy szám, pedig nem kellene annak lennie... a természetes és a normális az lenne, ha mindketten egyből a saját helyükön aludnának estétől reggelig. Nade örüljünk a kicsinek is!
22:40-ig ment a randalírozás, majd csináltam még mindkettőjüknek 90 ml tápszert, Livit letettem a helyére, ahol szinte rögtön el is aludt, de azért még megette a kaját előtte. :) Levike odafeküdt mellém a nagy ágyra, hozzám bújt és hamarosan el is aludt!
23:10-kor letettem az ágyába, picit megébredt, de aludt is tovább!
Nem volt még 1 óra, amikor Livike sírdogálni kezdett, gyorsan odafeküdtem mellé a macira, hogy nehogy Levi is felébredjen, de szerencsére hamar vissza is aludt a KicsiLány.
Következőleg 6:55-kor ébredtem arra, hogy Levike sír, mivel nem maradt nyugton így kivettem, magam mellé tettem és ott rögtön vissza is aludt. Egészen 9:10-ig aludtunk mindannyian! Sőt, Levike csak arra ébredt fel, hogy elhúztam a sötétítő függönyt, mert már kezdtem Livikét öltöztetni. :)
Jó nagy csúszásban voltunk mindennel, jóval 10 óra után tettem ki őket a szobába a placcra, játszottunk közösen is és csak Ők kettesben is. Megcsináltam az ebédjüket is, ma is sütőtökös kaja volt, de most almával és krumplival vegyítve, valamint borjúhusi falatkákat is kaptak hozzá, az a mi ebédünkből lett kiszedve még mielőtt nagyon be lett volna ízesítve. (borsos tokány tarhonyával)

Ebéd előtt volt levegőzés is, 12:10-kor mentünk ki, 13:30-kor jöttünk be. Ekkor ettek, (Mama etette meg Őket) majd 14 órakor letettem Őket aludni egy kis tápszerrel.
Mi is ettünk, majd elszaladtam a Sparba és a kisboltba, a gyerekek egyszerre ébredtek kb 15:30-kor.
Hamarosan ettek gyümölcspépet, ami a tízórai szokott lenni :), majd játszottunk, telt az idő rendesen... elég rendetlenek és értetlenek voltak ma mindketten.. :( Folyton leteázták a ruhájukat, nem győztem átöltöztetni mindkettőt, összevesztek mindenen, felmásztak az ágyunk végére, most már nem falvédőt legelni - mert ennek már nincs kiszedhető szála - , hanem a hosszabbítót akarják folyton húzgálni. :( Délelőtt Levi ki is húzta, mikor mentem befelé épp vissza akarta dugni, csak ugye a konnektorban - most már abban is, amibe a hosszabbító be van dugva - van gyerekzár, vagymiaz.. bele lehet dugni azt amit akarunk, de alap állapotban lezár, elég nagy erő kell hozzá, hogy el lehessen húzni az előlapját, magyarul nem tud belenyúlni a gyerek. Mondjuk azért én akkor sem szeretem, ha oda nyúlkálnak, valamit ki kell találni, hogy máshova tegyük azt a hosszabbítót, csak elég kevés konnektor van a szobában sajnos. :( Tévé, hifi arról kapja az áramot, tehát szükséges. :(

17:20-kor kezdtem adni az uzsonnát, többek között tarhonyát is ettek, amit sikeresen ki is borítottak mindketten, úgyhogy lehetett takarítani utánuk. :(
Miután ettek, bementünk a szobába, játszottunk, továbbra se voltak valami jók, mentek egymásnak is neki, meg nekem is, volt megint hajhúzás is, szóval eléggé vártam már, hogy este legyen, Na nem azt, ami mostanáig volt. :((( (visítás, ordítás, nem alvás... :((( )
19 óra után Mamáék is átjöttek, játszottunk kicsit közösen, a fa kirakós puzzle játékokkal már elég jól elboldogulnak mindketten, csak ritkán elég kitartóak, ha nem megy be egy figura oda, ahova Ők tenni akarják, akkor mérgelődnek és feladják. :( Most viszont elég ügyesen kirakták mindketten, többször is! :)
Szaladgáltak is egy csomót, szerintem eléggé kifáradhattak fürdésidőre.. Szerintem. :(

20:20-kor kezdtünk Apával fürdetni, ezzel most semmi gond nem volt, a film kezdetére készen is lettünk.
Livike szépen evett a helyén, már majdnem el is aludt, Levikét próbáltam rögtön a helyére tenni, de már attól, hogy csak közelítettem az ágy felé, visítani kezdett... letettem magam mellé a nagy ágyra. Néztük a filmet, közben Levike bújt hozzám, simogatta a karom, jól elvolt.. majd felült, dumálni kezdett meg persze fészkelődni, amit Livike nem nézett jó szemmel. Hát persze, rossz érzés lehet Neki, hogy Levi kint lehet, Ő meg nem. :( Odafeküdtem mellé a macira, már majdnem el is aludt, de Levike persze hozta a szokásos formáját és lemászkált az ágyról, incselkedett, stb. :( Livike úgy gondolta, hogy ha sír akkor majd kiveszem, elég jól bele is kezdett, és bár nem én, hanem Apa vette ki, mégis mindketten megint a szobában randalíroztak olyan 21:20-tól 22:50-ig. Meguntam, mert ez nem állapot, hogy megint csatateret csinálnak a szobából, meg hogy nem akarnak aludni...
Livikét letettem egy kis kajával a helyére, Levike maradt Apával a nagy ágyon. Még ha maradt volna, nem is lett volna gond! De mit csinált? Járkált, ugrált, le-föl szaladgált az ágyon, kezdte megint Livikét is felidegesíteni. Engem már rég felidegesített. :( Csináltam Neki is egy kis kaját, majd azzal a lendülettel be is tettem a kiságyba, Levikével együtt! Azt az éles visítást, amit levágott! Még ilyet talán nem is csinált.... ! Szörnyű volt hallgatni. Többször lefektettem, mindig felkelt, ez ment nem tudom meddig, soknak tűnt, de biztos nem volt olyan nagyon sok idő, mert ezt a hangot nem nagyon lehet elviselni.. :((
23:05-kor kivettem, nagy ágyra tettem, ott egyből enni kezdett, lehet, hogy már alszik is. Ennyit erről :( Továbbra is az a baj, hogy TUDJA, hogy úgyis ki lesz véve, és képes órákig is sírni, pihenőket közbeiktatva, nem adja fel!
Amúgy nem tettem volna a helyére, ha normálisan viselkedik, ha szót fogad és nyugodtan fekszik, eszik és elalszik... Mivel szinte mindent megértenek már, biztos, hogy ezt is értette, hogy többször el lett mondva, hogy menni fog a kiságyba, ha nem fejezi be a rosszalkodást... hogy feküdjön le szépen, stb.. de nem használt. :(
Remélem hamarosan le tudom tenni a helyére anélkül, hogy felébredne, talán pár órát megint alhatunk nyugodtan, viszonylag kényelmesen, anélkül, hogy azt kellene figyelni, hogy mikor fekszünk rá.... !
Ennyit tudtam hirtelen összeszedni, kb hatszor fogtam hozzá az íráshoz, de csak kész lettem vele végre! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)