2010. október 29., péntek

Péntek

Levike éjfél után aludt el, amikor írtam, hogy csend van, az csak átmeneti volt, de hamarosan már aludt is.
Majdnem 1 óra volt, amikor a helyére tettem, szinte percre pontosan úgy, mint tegnap, 3:35-ig bírta a helyén, utána ki kellett vennem.
Ezután már aludtunk reggelig, bár most nem olyan nagyon sokáig, de azért 8-ig sikerült... utána még lustálkodtunk és csak 8:40-kor keltünk fel. Persze Livike is kijöhetett a nagy ágyra, ahogy mostanában szokott így reggel. :)

Telt az idő, gyorsan eljött a 11:25, amikor Apa elindult dolgozni. A gyerekek persze már a szobában a placcon voltak egy ideje, jól elvoltak. :)
Pakolásztam, tettem-vettem, hamarosan eljött az idő, hogy ki tudtunk menni levegőzni.
Megint elmúlt dél, úgy látszik ez már mostanában így sikerül. :) Ma is voltunk az utcán is és bent az udvaron is, 13:10 körül jöttünk be. Gyors kézmosás után ebédeltek.
Paprikáskrumplit csinált Mama, bár volt még öregtarhonya is, de elő se vettem...
A krumplit Levike nagyon jól ette, Livike már kevésbé, pedig szokta szeretni máskor. :( Kaptak utána még krémtúrót is egy dobozzal.

13:30-kor tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel. Most viszonylag korán aludtak, hogy ha úgy sikerül, akkor délután el tudjunk menni valamerre. Vagy csak sétálni, vagy játszótérre, játszóházba, boltokba, bárhová, csak emberek közé, hogy a gyerekek szokják az idegen környezetet, embereket.
Gyorsan el is aludtak mindketten.
14:30 körül elmentem a postára meg a kisboltba, 15:20 körül értem haza. Livike épp előtte ébredt, Mama pont tisztába tette. :) Livike ma nagyon sokszor mondogatta, hogy "kaka", mindig meg is néztük a pelust, hogy mi újság, de soha nem volt kaka... Becsapott :) Egyszer még a bilit is behoztam gyorsan, mert akkor nagyon úgy tűnt, hogy lesz valami, mert még erőlködött is, de nem lett semmi... Lehet, hogy megijedt az új helyzettől, hogy hirtelen csupasz fenékkel kell lennie és ülni a bilin, amit Ő inkább a fejére szeret húzni.. :)
Hamarosan Levike is felébredt, kb negyed órával aludt többet, mint Livike. :)
Kaptak gyümölcspépet, játszottunk még kicsit, majd 16 óra után nem sokkal útnak indultunk. :)

Először a Tesco felé vettük az irányt, mert Mama mécseseket akart venni, egy "közösségi programnak" meg jó alkalom lehet ez is a gyerekek számára.
Na igen. Nekünk meg torna is volt egyben! Épp volt egy db olyan bevásárló kocsi, aminek az elejében lent van egy kis autó-szerű valami, amibe be lehet ülni és úgy jól elvan a gyerek... kormánya is van, meg ilyenek, de persze nem Ő irányít. :) Oda beült Levike, és mivel nem volt másik ilyen kocsi, Livike fent ült a fogantyúnál, mint a rendes bevásárlókocsikban szokás. Eleve 20 kg gyerek már volt a kocsin. :)))
Ez még talán nem lett volna baj, ha lehet rendesen irányítani, de a biztonsági őr rögtön mondta is, hogy ez kétemberes feladat, egyikőnknek elöl kell húzni és irányítani, mert amúgy nem lehet... Na szép. :) A Tescot így gyorsan meg is jártuk, tényleg csak a mécseseket vettük meg, egy másik soron megközelítettük a pénztárat és jöttünk is. A gyerekeknek amúgy szerintem tetszett, nézelődtek, bár vásárló nem volt túl sok, legalább nem kellett sokat sorban állni. :)
Öltözködés, - mert a kabátot és a sapkát le kell venni amikor bemegyünk - majd újra beültünk az autóba és mentünk tovább. :)
A következő és ma egyben az utolsó állomás az Interspar volt. Itt már könnyebben navigáltunk a kocsikkal, bár kettő kellett, mert ez a sima hagyományos bevásárló kocsi, mégis könnyebb volt tolni, mert csak fejenként 10-10 kg-mal volt nehezebb, mint üresen. :) Mama Livikét vitte, én Levikét. Ez az üzlet szerintem jobban tetszett, talán azért mert itt több időt töltöttünk, jobban tudtak nézelődni, voltak hasonló korú és nagyobb gyerekek is, meg szerintem a Tesco eleve ridegebb, mint az Interspar. Mondjuk nem mindig bevásárló központokba fogjuk Őket hordani, csak most egyébként is kellett vásárolni, egyúttal lássanak kicsit "világot" a gyerkőcök is.:)
Egy kis időre még külön is váltunk, Mama Livikével beállt a húsos pulthoz a sorba, Levivel közben elmentünk kicsit arrébb, bejártunk több sort, többek között az én egyik kedvencemet, a papír-írószereset, mert azt mindig kihagyjuk, elvileg onnan nem kell semmi, így nem is nézzük, ha Mamával vagy Papával megyek. :)) Most gyorsan megnézegettem, majd mentünk is tovább Levikével, úgy, hogy onnan nem vettem semmit. :))) A másik kedvenc részem az edényes-evőeszközös sor, valamint az, ahol a műanyag dobozok, tálak vannak. :) Azt most nem néztük meg. :)
Ez persze kb 3 perc volt összesen, amikor visszaértünk Mamáékhoz, épp sorra is kerültek. Livike már nagyon várta Levikét, örült Neki, nevetett, simogatta az arcát. :) Kereste is amíg nem voltunk ott, hogy "ho ho ho?" (=hol) :)
Hamarosan indultunk is, a pénztárnál Levike már eléggé nyűgöske volt, vagy 5 percig biztos sorban is kellett állni, vártam már nagyon, hogy kijussunk végre. :)
Hazafelé is jobban Levike volt az, aki nem nagyon akart már maradni... folyton a kocsiban középen, fent lévő lámpát akarta felkapcsoltatni. Olyan lámpamániás lett mostanában, pelenkázásnál is folyton fel kell kapcsolni a kis lámpát, ha 100 ágra süt a nap és egyébként nincs is sötét, akkor is addig "ka-ka-ka-kat"-tol, hogy nem nyugszik, amíg nem kapcsolom fel. :D Legközelebb viszünk egy elemlámpát, ha megyünk valahova.. :)

18 órára értünk haza, gyorsan kaptak uzsonnát, amit tűrhetően ettek, bár azt hittem több fogy majd... Ettek utána túrórudit is, mert már két napja nem kaptak ebédhez sem.. Livikére rájött egy megasírós-hisztizős valami, alig tudtam megnyugtatni, biztos tartott vagy 10 percig, mikor már nem hüppögött egyáltalán. :(
Játszottunk, majd 19:20 körül jött Mama is, mert Ők közben még elszaladtak Papával a Media Marktba, de nem fürdettük meg a gyerekeket, csak a film után, ami ma 20:05-kor kezdődött a Megasztár miatt.
Livikét Mama fürdette, ilyenkor nincs semmi csali a kádból történő kijövetelhez, mégis elég jól tűrte. :) Levikét már én fürdettem, a törölközésnél Mama már ki is ment, de előtte még Levike elkunyerálta Mama kardigánját, amire azt mondta Neki Mama, hogy itt hagyja, ha megígéri, hogy azzal majd elalszik a saját helyén. :)))
Mivel megágyazva ma sem volt fürdés előtt, Levikét szépen le is tettem a helyére, aki szinte rögtön le is feküdt és enni kezdett! Ez még semmi, mert ilyen néha van mostanában is pár mp-ig, de az egész ágyazás során úgy maradt, csak akkor kelt fel, amikor végeztem... egyébként ekkor már 21 óra volt. Nem sírt vészesen, csak kicsit nyekergett, amúgy Livike is, de Ő nagyon gyorsan megette a kajáját, kapott is repetát, amivel szépen visszafeküdt és hamarosan elaludt. Odaültem Levike ágya mellé, közben néztük a Megasztárt, kétszer lefektettem, hogy egyen meg ugye ott van Mama kardigánja is..:D Lefeküdt, evett és 21:30 körül már el is aludt, azóta is alszik, a saját helyén! :))
Ez most nagy szó, hogy most tényleg ennyit jelentett ez a kis kiruccanás, vagy a kardigánnak van csodatévő hatása, nem tudom, de a lényeg, hogy alszanak, és mindketten a helyükön! :))

Apa 22:30 körül ért haza, egy kicsit ideült nézelődni a neten, majd bement tévézni, így gyorsan befejezem a mai nap leírását, mert egy része már megvolt addig, amíg haza nem ért és ki tudtam jönni írni. :)

Ennyi lenne mára, holnap is jövök, gondolom este.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)