2010. október 21., csütörtök

Szerda

Hol is kezdjem? Még nem alszanak. 23:15 van, de még nagyon távolinak tűnik az, hogy mindketten elaludjanak. Livike a zenélős kacsával játszik, Levike pakol... Volt már repeta is, na meg öltöztetés is, mert a zippzáras hálóruhájukat folyton levetik. Livikének nehezített a terep, mert rajta még vastag hálózsák is van, de azt is sikerült levennie az előbb. Egyébként simán járkál benne, nem nagyon zavarja, hogy rajta van a hálózsák is.

Jól elkezdtem a végén, vagyis a jelenlegi állapotoknál. Haladjunk sorban.
Tegnap éjfélkor mindketten kaptak még 90 ml tápszert, Livikét az ágyába tettem, Levikét a nagy ágyra, hamarosan el is aludtak mindketten, Levikét 0:30-kor tettem le a helyére amit egy mukk nélkül tűrt, pedig fel is ébredt egy kicsit.
Reggel 5:30-kor arra ébredtem, hogy Levike sír, és ahogy csak tud kapaszkodik kifelé a kiságyból, úgyhogy jött közénk, hogy még alhassunk mindannyian, korán volt még nagyon. :(
Livike 8:20-kor ébredt, de jól elvolt, 8:30-kor felkeltem, Levike 8:45-kor ébredt Apával együtt, ma is arra, hogy kezdtem pakolászni, Livikét öltöztetni.
Gyorsan rendbe tettem mindkettőt, majd ehették a kajájukat.
Apa 9:45 körül indult vásárolni, főznivaló, tortarendelés, stb intézkedések... :)
A gyerekekkel viszonylag jól elvoltunk, bár délre már azt mondtam elég volt a mai napból velük. :(
Kezdődött azzal, hogy 11 óra körül a közel 20 hónap alatt most először kifogtam Livikénél egy olyan igazi, hátközépig összef.....s állapotot, hogy még a body-t is le kellett cserélnem Róla, azt se tudtam hogy törölgessem meg szegénykémet, hogy ne kenjek mindent össze. :((
Rá fél órára nagy kacagás, megyek be, hogy mi ez a vidámság, hát megtalálták a tegnap esti teásüvegeiket - még nem hoztam ki, mondjuk nem is tudtam hova rejtették el - és azzal szórakoztak, hogy egymás szájából ráncigálták ki és azon kacagtak. Persze mindkettőjükön pulcsi, body, harisnya és nadrág csere kellett, mert csupa tea lett mindenük! :( (már a kimenetelhez voltak öltöztetve.... )

Elmúlt dél is, mire kijutottunk levegőzni. Úgy eltelt az idő, hogy csak néztem, hogy most mi van... :)
Voltunk az utcán is sétálgatni, Livike a szomszéd nagy fekete kutyájának puszikat küldött és vauvauzott neki, erre a kutya sarkon fordult és elment. :D (Kerítésen belül volt persze..)

13:20 körül jöttünk be, a gyümölcsöt ették most, mert az ebéd még nem volt készen.
Nem sok maradt, de utána még ettek a rántott hús panírozásából kimaradt és megsütött "pacsnit" is, ami végülis tojás, liszt és zsemlemorzsa megsütve. Nem tudom ki hogy hívja, egyáltalán meg szokták-e mások ezt enni, mi megszoktuk. :)))
13:45 körül tettem le Őket aludni, pár percen belül el is aludtak mindketten.
Gyorsan hajat mostam, majd bent Mamáéknál megszárítottam, hogy ne itt zörögjek a hajszárítóval, majd kivasaltam a csomó gyerekcuccot, amik már két napja száradtak a fregolin. :)
Livike ekkor ébredt fel, 15 óra körül volt az idő..
Levike viszont megint belehúzott az alvásba, 16:20-kor ébredt, pedig nem voltunk csendben, Livikének se tiltottam meg most, hogy esetleg piszkálja, de most nem akarta háborgatni Levit. :)

Papa is hamarosan haza ért, közben már átcuccoltunk Mamáékhoz, etetőszékek, gyerekek, minden együtt volt. Végre mindannyian ott voltunk, megvolt Mama köszöntése is, majd ettünk. A képek még nincsenek nálam, de egy részét már láttam az iwiwen Mamánál, gyors volt. :)))
Megint lesz egy albumra való azt hiszem, ha végre letöltöm én is, még a múltkori halas képekkel is "tartozom". :)
A gyerekek ettek rántott húst, zöldségköretet, sült krumplit, sőt még tortát is. :)
17:50 körül jöttünk ki, még akkor egy második felvonás evészetet - falatkákat - megejtettek, végülis ilyentájt szoktak uzsonnázni, talán előtte még nem is voltak igazán éhesek, azért nem ettek túl sokat. :( Most ha azt nézzük egy étkezés kimaradt, talán ezért is repetáztak már háromszor tápszerből este, de legalább most már alszanak végre! (23:55) Igaz, még mindketten a mi ágyunkon, de talán ez már a végleges lesz mára. Remélem.

19 óra körül megettek még egy joghurtot is, majd játszottunk fürdésig. A skandináv lottósorsolást mindketten úgy nézték, mint akit odaszögeztek a földre, mozdulatlanul bámulták a tévét. Hogy mi ebben annyira érdekes, csak Ők tudják. :D

20:20-kor kezdtünk Apával fürdetni, a filmre épp végeztünk.
Livike az ágyában volt egész végig, Levike mellettem a nagy ágyon. Úgy tűnt el is alszik, nyugton volt, evett, bújt, szendergett. Később viszont felélénkült.. Livike is rájött, hogy inkább ki szeretne jönni, amíg mi Apával idekint tortáztunk Livike mindenféle menekülési és szabadulási trükköt bevetett, mikor benéztem érdekes látvány fogadott: Livike egy szál bodyban (alvós rugdalózó és hálózsák kihajítva) állt a félbehajtott ágymatracán...! Szerintem a kiságy alján akart kimenni, csak ugye ott nem fér ki..:D
Kivettem, visszaöltöztettem, játszani kezdtek...
Később Levike is levetkőzött, őt is öltöztethettem vissza. Többször is.
Repeta kb háromszor volt, utoljára nem rég, amikoris Levikének csináltam 90 ml kaját, de hiába hívtam, nem jött, Livike meg élelmes volt és elvette, rögtön enni is kezdte a Levi kajáját... Erre Levike szörnyű hangon, azon a szegény, éhenkórász gyermek hangján előadta, hogy "nyammnyamm" szinte zokogva, és bújt oda hozzám... Úgy megsajnáltam. :( Kijöttem, hogy a Livi üvegébe csinálok Neki is kaját, addig persze Ő vissza akarta szerezni a saját üvegét Livitől, de persze a Lány nem adta és jól meg is húzta Levike haját, hát elég durva tud lenni néha. :(( Miután megkapta Levike is a kajáját, szépen lefeküdt Ő is Livike mellé, szerintem már meg sem ették a kaját, de legalább alszanak.

Itt tartunk jelenleg.
Már csak a helyükre kell tenni Őket, remélem minden simán fog menni és akkor alhatunk mi is végre! :)

Belecsúsztunk a csütörtökbe... sebaj. :)
Ma még jövök! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)