2010. október 10., vasárnap

Börze, játszótér, evés, alvás - vasárnap eddig. :)

Éjjel Levike már 1:30-kor kikéredzkedett, Livike is volt fent valamikor, de simán vissza is aludt.
7:30-kor a telefonom jelzésére felébredtek, úgyhogy kivettem Livikét is a nagy ágyra. Levike még aludt egy kicsit, de azért még Apával együtt tettük Őket rendbe.

Mamával 8 óra után nem sokkal indultunk a babaruha börzére a Széchenyire.
Várható volt, hogy rengetegen lesznek, a sok embertől alig lehetett látni, hogy miket is árulnak.
Végigjártuk az egész területet, vettünk is jópár dolgot. Mint már írtam, Livikének kerestünk inkább ruhákat, szerencsére találtunk is. Vettünk overállt, 4 db vastagabb blúzt, két kismellényt, két nadrágot, abból az egyik egy melegítőalsó- és felső együttes, három sapkát és egy sálat, valamint még 2 harisnyát, abból Levikének is jut. Levikének is vettünk egy vastag pulcsit, bár Neki van, de olyan rossz érzésem volt, hogy Ő nem kap semmit.. :( Játékokat is találtunk: egy húzható műanyag elefántot, és egy szintén húzható zenélős kacsát vettünk, valamint még két majdnem egyforma kirakót is találtunk, ami olyan, hogy van egy fa lap, amibe bele lehet illesztgetni különböző formákat, akkor van síkban az egész, ha azok bele vannak téve.. szóval ilyen kivágott kis fa beletehető figurák valók bele. Na majd lefényképezem inkább, így nem tudom elmagyarázni. :)
Összességében sikeresnek mondhatom a börzét, most talán jobb is, hogy nem árultunk mi is, mert akkor biztos nem tudunk ennyi mindent venni.

11 óra volt amikor haza értünk. A gyerekek épp tízóraiztak idebent. Sajnos nem sokat ettek, a gyümölcsnek alig volt híja, de ettek virslit, kenyeret, perecet, kölesgolyót, almaszeleteket... Kissé szétdobálták a kaját, de hamar összetakarítottam. Amúgy azt mondta Apa, hogy elég jók voltak, talán egyszer volt visítás, mert összevesztek valamin.

Apa 11:30 körül indult dolgozni, nekünk hamarosan elkészült az ebédünk, mert Papa sütött húst, leves és köret volt tegnapról. A gyerekeket épp ki akartuk vinni levegőzni, de így inkább bementünk és ettünk. Ők is ettek levest is egy keveset úgy ölből, ahogy mostanában szeretnek enni, majd sült husit és zöldségköretet is csipegettek, még egy pár falat sült tök is a hasukban landolt. :))
Miután ettünk, Papával kimentünk az utcára, mármint a gyerekekkel, hogy levegőn legyenek, sétáljanak. Előtte beszéltük, hogy itt a mellettünk lévő kis utca végén elvileg csináltak új játszóteret, de én még soha nem láttam ott senkit, talán még át sincs adva. Elsétáltunk addig, és bementünk, mert nem volt bezárva. Elvileg EU szabványos a dolog, körbe van kerítve, van egy csúszda, egy hinta - bár kettő is elférne az állványon - és egy homokozó. Ennyi az egész. Ja, meg egy pad a felnőtteknek. A hinta sajnos nem kicsiknek való, csak olyan sima, háttámla nélküli, de Levike ügyesen hajtotta magát a lábával, persze tartani kellett a hátát, legalábbis készenlétben kellett lenni, nehogy leessen. A csúszdát is kipróbálták, először csak úgy oldalról, félúton ültette bele Őket Papa, és fogta a kezüket amíg lecsúsztak. Majd én felmentem a tetejére, - kis kilátó szerű házikó van fent:D - és onnan engedtem le mindkettőjüket egyszer, de akkor is fogta Őket Papa lentről. :) Szerintem tetszett Nekik a dolog, de annyira nem, hogy folyton oda akarjanak menni. Levikének a homok tetszett nagyon, még a feje tetejére is szórta.. szerencsére sapkában volt. :)) Kár, hogy ezt a játszóteret nem nyáron csinálták meg.. Így, hogy nem volt ott más szerintem elég jó dolog, de ha már többen lennénk akkor biztos veszekedés lenne ezen a gyakorlatilag két dolgon: a csúszdán és a hintán. :(

Kb háromnegyed órát voltunk kint, 13:25-kor jöttünk be, azt tudom.
A szobában megették a gyümölcsöt, amit előtte nem kértek, ittak teát, majd kaptak egy kis tápszert és letettem Őket aludni. Ez 13:50-kor volt kb.
Itt tartunk most. :)
Később jövök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)