2010. október 1., péntek

Jó alvás, rossz evés, sok játék, jobb evés, mégtöbb játék, nehéz elalvás... - Péntek folytatás

Ennyi a napunk folytatása címszavakban.
Mindketten 15 óráig aludtak. Ezzel a szűk két órányi alvással elégedett lehetek, főleg Livike részéről, de Levikénél sem bántam, hogy felébredt, hiszen már bőven benne voltunk az ebédidőben.
Épp bementem Mamáékhoz, hogy hozok ki egy kis paprikás krumplit, amit mama csinált még dél körül, szokták szeretni a gyerkőcök, egy ebédnek megteszi néha. :)
Ahogy jöttem le a kajával, meglepődtem, mert Apa már itthon is volt. :) Ha minden jól megy, akkor holnap is ilyentájt végez, ami jó lesz, mert előtte egész nap egyedül leszek a gyerekekkel.
Kis kergetőzés után - nem akartak jönni, hogy tisztába tegyem Őket - beültettem mindkettőjüket az etetőszékeikbe - itt, a konyhában - és elkezdtem adni a villával összetört paprikás krumplit nokedlivel. :) Levike egy falat nem sok, annyit nem evett! Nagysokára bekapott egy keveset, de azt is kiköpte.. Hát nem értem én, hogy ennyire bántaná a foga, azért nem akar enni? Már ezt sem szereti? Nem volt erős, nem volt sós, és mégsem kérte. :( Livike se kezdte valami fényesen az evészetet, tőlem egy kanálhegynyit fogadott csak el, majd elkunyerálta a kanalat és szépen kikanalazgatta magának a tányérból. Le is tettem elé a nagy tányért úgy, ahogy van, a Leányzó pedig szépen, ügyesen EGYEDÜL ette! :)) Levike közben nyávogott, nyújtózkodott Ő is a kajáért, de ha adtam, akkor nem kérte. Kapott Ő is kis tálkába egy keveset, plusz egy kanalat is, hogy majd hátha eszi Ő is egyedül... próbálkozott, de csak játszott a kanállal, segítséget nem fogadott el, durván ellökte a kezem, mart, csikart. (arról, hogy csikar, nem konkrétan Ő tehet, hacsak azért nem, mert nem akkor vágjuk le a körmei(ket) amikor mi akarjuk, hanem amikor hagyják, éshát.. már elég nagyok. :( ... Miután majdnem repült az egész kaja tálastól-kanalastól, úgy gondoltam nem erőltetem tovább, majd jobban eszi az uzsonnát, addigra biztosan megéhezik. Abból gondoltam, hogy talán nem nagyon éhes, mert nem kért semmi egyéb felajánlott ételt sem, mint pl sajt, párizsi, keksz, kenyér, sajtos kifli, sőt még a kölesgolyót is csak szétdobálta, pedig azt eddig mindig, minden körülmények között tömte magába.
Kaptak túrórudit, abból talán két falatot megevett, a többit Livike ette meg.
Hamarosan bementünk, ittak teát, játszottunk.

16:10-kor elszaladtam a postára meg a Sparba, 17 óra előtt már itthon is voltam. (most nézem, ha nagyon pontos akarok lenni, akkor 16:17-kor voltam a postán: akkor fizettem be a csekket, és 16:42-kor fizettem a Sparban. Plusz hazaút... Semmi jelentősége ennyire részletesen leírni, de ez most konkrétan megvan..:D )
A gyerekek kissé nyekergősre vették a figurát, de azért elég jól elvoltunk...
18 órakor kezdtem adni az uzsonnát, Levike most már jól evett, tényleg megéhezhetett. :) Miután úgy gondolta, hogy már jól lakott, nem is akart maradni a székében, szinte mászott ki, nyekergett, olyan kis nyűgöske volt egész délután és este. :(

Játék, hancúrozás, közben kajáltunk is, Apa hideget (és lecsókolbászt főve) evett, nem kért paprikás krumplit, én átmentem Mamáékhoz és ettem gyorsan egy tányérral.. :)))

19:45-kor kezdtünk fürdetni, persze megint akkor akart még Livike kergetőzni, meg mindent csinálni, csak épp fürdeni indulni nem. :) Végül csak elkapta Apa és vitte, na utána meg kiszedni nem lehetett a kádból! Annyira élvezte a jó meleg vizet, máskor harmadennyi idő alatt kész van, most meg...:) Apa ott toporgott, hogy mit kellene odaadni Livikének, hogy ne ordítson amikor kiveszi... több dolog felmutatása után megláttam a műanyag kiskanalat, Livike azt meglátva nyammnyammolni kezdett és közben elfelejtett visítani. :))) Pár mp előnyünk lett így, mert persze törölközés közben elkezdte azért magát dobálni is, meg visítani is. :( Hát nemhiába, kell ide a férfi erő. :)
Levikét én fürdettem, simán ment minden. :)
Már előre féltem, hogy mi lesz miután ágyba kerülnek. :( Bejött.... :(
Visítás, sírás, állás, nem evés, hiszti. :( Livike még csak-csak evett is, de Levike megint sztrájkba kezdett: nem evett, nem feküdt le, csak állt és kisebb-nagyobb megszakításokkal sírt.. egy idő után a nyála is ömleni kezdett.. :( Bekentem az ínyét majd percekig masszíroztam is.. majdnem elaludt megint. Csak a tegnaphoz képest most az volt más, hogy Livike még nem aludt. Így viszont Levikét nem tehettem ki a nagy ágyra, mert azt a Lány nem igazán nézte volna jó szemmel. :(
A filmet végignéztük valahogy, bár sokat nem hallottam belőle sajnos. :(
Livike megette a kajáját, majd még csináltam Neki 90 ml-t és azzal szépen lefeküdt és már majdnem aludt is... De Apa épp akkor akart kijönni megint enni ( :) ), amit látva Livike egyből fel is állt és sírni kezdett. :(( Kezdődött minden elölről...
Apa kivette Livikét... Na mondom jólvan... így aztán tényleg meg fogják tanulni, hogy az alvásnak a kiságyban van a helye és itt lenne az ideje is. :(
Így most már kivettem Levikét is, ha ezt tudom, akkor már egy órával azelőtt is kivehettem volna... Na mindegy már. :(
21:40-kor adtam Levikének Nurofent, ma nem akartam, de mégis muszáj volt, annyira fájhatott már a foga/ínye..:(
Livike feküdt egy kicsit, majd szaladgálni kezdett - már amennyire hálózsákban lehet - úgyhogy megfogtam és betettem az ágyikójába. Természetesen nem tetszett Neki. Odafeküdtem mellé, 1-2 percig hisztizett még, majd lefeküdt és aludt is negyed órán belül. Levike még kitartott, pedig odafeküdtem mellé, simogattam a fejét, erre kacagni kezdett, szerintem még ott is csikis.. :D Majd Ő is simogatta az én arcomat, jó kedve volt, nem úgy tűnt, mint aki hamarosan el fog aludni. Pedig álmos is volt már azért...
23 óra körül jöttem ki, akkor már Apa feküdt le mellé, nem tudom, hogy melyikőjük aludt el előbb, de most már mindannyian alszanak...! Végre!
Remélem ez így is marad reggelig...! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)