2010. október 30., szombat

Tavaszias szombat :)

Korán örültem az alvás miatt. :( Bár Levike elaludt a helyén, éjfél után nem sokkal, épp, hogy mi is lefeküdtünk, sírva, visítva ébredt.... Megfordult a mostanában szokásos "rend". Éjfélig aludt a helyén, utána reggelig közöttünk, mert már nem tudtam letenni. :(
Reggel is korábban ébredtek a szokásosnál, már 8 óra előtt fent voltak mindketten, tudom, ez sokaknak nagyon jó lenne, hogy eddig is aludnának a gyerekek, én sem panasznak írom, csak eszembe jutott, hogy holnap már ez a 8 óra még csak 7 lesz... még korábban fogunk kelni. :( Pár nap úgyis kell az átálláshoz. Az étkezések miatt nem aggódom, mert úgyis mindig csúszásban vagyunk, nem baj, ha korábban esznek ezentúl. Egyébként eddig se nagyon vették észre az óraátállításokat, talán azért sem, mert nincs fix, órára beállított napirendünk. :)

A délelőtt hamar és elég jól eltelt, ma is jöttek a munkások a tetőt csinálni, Apa is itthon volt és még holnap is szabad lesz. Ma szinte egész nap kint voltak, faanyagot gyalultak Papával, 15 óra körül végeztek, akkor mentek el a munkások is.
Nekem segítségnek itt volt Mama a nap nagy részében. :)
12:15 körül megpróbáltuk megebédeltetni a gyerekeket, mert már álmosak voltak, de utána mégis kimentünk levegőzni, amit eredetileg ma az alvás után terveztünk, Na igen, a gyerekek meg másképp döntöttek, mert nem ettek, nyűglődtek, megszokták, hogy a levegőzés az alvás és evés előtt szokott lenni. :)
Voltunk az utcán, majd elsétáltunk arra a közeli játszótérre is, ahol már Papával is voltunk egyszer. Szép, napos, viszonylag meleg idő volt ma. :) Készültek képek is, még nincsenek nálam, de majd teszek fel hamarosan párat. :)
Livike napok óta énekli a hinta-palintát, most, amikor ott lett volna a lehetőség, hogy hintázzon, nem nagyon akart. Igaz, ez még nem Nekik való hinta, mert nincs háttámlája sem, de azért ráültettük Őket úgy, hogy fogtuk, sőt ölben ülve, közösen is hintáztunk. A csúszdázás úgy történt, hogy amíg tudtam felemeltem Őket és szintén tartva, lecsúsztattam a gyerekeket. Levike élvezte jobban. :) Még mi is csúsztunk egyet-egyet Mamával. Hát, ez valami nagyon gyors csúszda, pedig még vissza is tartottam magam kézzel, a gyerekeknek kell még pár év, mire maguktól is lecsúszhatnak.... Bár homok van alatta és az érkezési helyen is, nem valami biztonságos rá érkezni, ezt Mama tapasztalta meg, mert én fékeztem a végén, de Ő belehuppant. Vagyis épp, hogy nem huppant, hanem szinte koppant.. magyarul kemény a talaj... Fájdalmas érkezés volt ez Mamának. :( Szóval nem tudom a gyerekek ezt hogy élik meg, biztos nem fogják vissza magukat, hanem csúsznak, ahogy a lendület viszi Őket és landolnak is éppúgy, ahogy sikerül....
Több, mint egy órát voltunk a játszótéren, visszafelé még volt falevelekben hempergés is, jól elfáradtak, mire beértünk. :)
Alapos kézmosás és előtte teraszon vetkőzés (a homok miatt) után újabb próba az ebédelésre, most már jobban ment. :)))

13:45-kor tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel, hamarosan elaludtak.
Livike 14:40-kor ébredt sírva, alig tudtam megvigasztalni. :(
Levike 15:45-kor kelt, kaptak szőlőt, majd játszottunk, jól elvoltunk...

16:45-kor bevonultunk Mamáékhoz, hogy mi is tudjunk enni, a gyerekek is ettek rizskókot, ezzel le is tudták az uzsonnát....
Bablevest nem mertünk adni, bár megkóstolták, nem is kérték volna akkor sem, ha adni akarjuk. :)
Játszottunk, zenét hallgattunk és meséket néztünk a YouTube-on, majd 18:30 körül kijöttünk, hogy a fürdés előtti nagy játék már itt menjen le. :) Ettek joghurtot, de azt is két részletben, ezért is gondoltam, hogy nem éhesek, mert ha mást nem, azt nagyon szokták enni, ha éhesek. :)
Kaptak teát is, ma megúsztuk leöntés nélkül, bár ott kellett lenni minden pillanatban, amíg isznak.. Mondjuk ez se mindig elég, mert hiába vagyunk ott, ha gondolnak egyet és kiköpik a szájukban gyűjtögetett teát.
Egyre nyűgösebbek voltak, buktak fel a saját lábukban, szerintem sikeresen kifáradtak délután is, annyit táncikáltak a zenékre odaát. :)

Húztam az időt a fürdéssel, végül 20:25-kor fogtunk hozzá, holnap már az lesz a "rendes" fürdésidőnk.
Livikét Apa fürdette, Levikét én. Most mindketten elég nyekergősek voltak, semmi nem volt már elég jó. :(
Levike még az ágyában van. Egyből lefeküdt és enni kezdett, Livikének már kellett repeta is, de Ő már legalább alszik.
Nem tudom mi lesz, ki kell-e venni Levikét, hátha elalszik most már Ő is...
Épp most magyarázta el Apának, hogy márpedig Ő ki szeretne menni a nagy ágyra, mutogatott a kajájára, majd az ágyra, majd saját magára, közben mondta is a magáét, de azt nem lehetett érteni.
Valószínűleg kikerül.... nem szeretném, ha Livike is felébredne, meg ha egyszer elalszik a mi ágyunkon, legalább pár órára marad a helyén.
Ha le tudom tenni. Ha nem, akkor végig marad ott. Most mit csináljak?
Ez van. :(

Ennyi lenne mára, holnap jövök a folytatással - ami remélem nem sok minden lesz - és a friss eseményekkel. :)

UPDATE 23:01. ~ Ahogy bementem, éreztem, hogy egyéb oka is van annak, hogy még nem alszik Levike: betojt. :) Kapott még repetát, majd most mindenféle rohangálás nélkül szépen el is aludt a mi ágyunkon. Igaz, ott feküdtem mellette, zenés műsort néztünk az ATV-n. Ez kb 22:45 óta tart, mármint az, hogy alszik.
Remélem, hogy le fogom tudni tenni a helyére.
(Be volt még kapcsolva a gép, azért írtam ezt most le, amúgy már nem ültem itt, és megyek is gyorsan tusolni és aludni. :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)