2010. augusztus 31., kedd

Alvás, játék, ebéd, játék, uzsonna, játék, fürdés, alvás... kedd folytatás :)

Délután Livike 14 órakor ébredt fel, mivel Levi még aludt így bevittem Mamáékhoz, játszottunk a nappaliban, jó kedve volt, bújócskáztunk, kergettem, nagyokat kacagott a KicsiLány. :) Volt, hogy elbújtam, nem látott, keresett egy ideig, majd sírni kezdett, ekkor előbújtam, rögtön kacagásba váltott át. :) Ezzel elvoltunk egy ideig, majd a formabedobóval is játszottunk, egyre ügyesebben megy a belerakás, mármint rendesen, mert úgy, hogy nincs rajta a teteje már nagyon pakolnak be és ki, de a megfelelő lyukba ritkán sikerül beletalálni, Hamar elfogy a türelmük, ha nem sikerül inkább eldobálják. Hiába mutatjuk meg, hogy hova kell betenni, nem igazán megy, nem köti le a figyelmét egyikőjüknek sem. :( Amúgy pedig sok mindent megértenek, idehoznak dolgokat ha kérjük, meg ilyesmi... ez a formabedobós dolog, na meg a mesekönyv nézegetés nagyon nem akar még menni. :( A könyveket is inkább csak rágcsálni és szétdobálni szeretik. :(
Bejártuk az egész lakást, már az irodát is félig felfordította Livike, amikor ezt meguntam már 15:30 volt, gondoltam most már nem baj, ha Levike is felébred, jöjjünk ki. Ennyire még talán soha nem csúsztunk el az ebéddel. Vagy talán csak egyszer.
Amikor kijöttünk, Levike épp ébredezett, gyorsan ki is vettem az ágyából, még rajtam szuszogott kicsit, de hamarosan felkelt és ment útjára... :) Így jobb, mint ha simán kiveszem és leteszem, mert az nem szokott nagyon jól esni. Ha magamra teszem akkor pár perc múlva magától megy le és kezd bele valami foglalatosságba. :) Livike olyan aranyos volt: amíg Levi feküdt a mellkasomon, hozta Neki a teát és dugta volna a szájába, de Levike nem kérte. :))

16 órakor kezdtem adni az ebédet, idebent, mert kint hideg volt és az eső is esett.
Elég ügyesen és jól ettek, bár csak egy üveg kaját kaptak, de azt olyat, amit eddig még nem kóstoltak, ahhoz képest jól megették! :)
Ettek utána túrórudit is, majd a szobában ittak teát és játszottunk is jó sokat.
Közben én tejbegrízt főztem, ugyebár az olyan, hogy nem lehet otthagyni, először a tej miatt, hogy nehogy kifusson, majd végig kevergetni kell... Végig a rácsot rázták, most inkább Livike, és nagyon nem akarta megérteni, hogy ezt nem kellene csinálnia! Már nem tudtam mit csináljak, ami a kezem ügyébe akadt mindent hozzádobáltam. :) Puha dolgokat persze... ruhák, meg egy plüss kocka is volt itt, de nem nagyon hatotta meg a dolog, rázta tovább és kiröhögött. :(
Levinek nem tudom mi baja lett, mert Rá nem is szóltam, de szerintem magára vette, hogy kiabálok, mert megijedt, sírni kezdett.. :( Jött oda, bújt hozzám, pedig mondtam, hogy most nem Rá vagyok mérges... Livike meg csak állt tisztes távolságban és vigyorgott.....!
Közben bejött Mama, így be tudtam fejezni a grízt is, pontosabban már kész volt csak ki kellett tenni tányérokba amíg nem keménykedik meg a lábasban, kakaót szórtam rá és kész is volt! :))
Bementem a gyerekekhez játszani, Livike nagyon álmos volt, de ekkor már 17:40 volt, nem lett volna jó, ha elalszik. Kiszedtük Nekik a hordozókat, amik mostanában csak karám tartó elemként funkcionálnak, kicsit nosztalgiáztak benne, beleültek, hintáztak, mint "kicsi korukban" :)))
Livike majdnem el is aludt, de jött a "nagy és okos bátty" aki úgy elkezdte szegényt hintáztatni/rázni, hogy inkább felkelt belőle és keresett más elfoglaltságot. :))
A hordozókat visszatettem a helyükre, mert így könnyen odafértek a szekrényekhez, fiókokhoz, kellett a távolság a karám és a bútorok között...

18:30-kor adtam az uzsonnát, most is elég sokat ettek, Mama 18:40-kor jött be újra, bár ráért volna fürdés előttre is, de ha már itt volt nem tudott újra kimenni. :))
A joghurtot már a szobában ették meg, épp most kellett mindkettőjüknek kedvet érezni az önálló kanalazáshoz, konkrétan még a fülem is joghurtos volt! Meg a szőnyeg, meg Levi ruhája, Livi keze, ruhája... Levi egy laza mozdulattal beletörölte a kanalat a szőnyegbe, és ezt még megismételte párszor mert jó móka volt számára. Számomra nem annyira. :((
Hirtelen a mosogatószivacsot vittem be, hogy letöröljem pl a nadrágomat, meg a szőnyeget is, na az persze Levinek is kellett! Törölgetett Ő is, utána pedig meg akarta kóstolni a szivacsot, ami persze nem volt jó ötlet. Gyorsan kihoztam azt a szivacsot és kapott egy origináltat, amit miután már nem kellett el is vettem, mert ilyesmit nem szabad a közelükben hagyni. Szétrágnák....

A fürdést 20 órakor kezdtük, szépen simán ment minden, miután elpakoltam és megágyaztam Mama kiment, majd lefeküdtem tévét nézni az ágyunkra, kijönni nem lehetett, mert akkor visítás lett volna!
Megnéztem a filmet majd kijöttem. Livike már aludt, Levike még nem. Hamarosan kopácsolni kezdett a cumisüvegjével meg dünnyögött is hozzá. :) (ez a dünnyögés mostanában nagy szokása, majd megpróbálom felvenni a hangját, de lehet, hogy nem fog sikerülni, mert ha kamerát vagy telefont látnak, akkor az a fontos, és nem az, amit csináltak előtte... )
21:30-kor kapott még kaját a Legény és most csendben van, remélhetőleg ezzel már el fog aludni és reggelig fel sem ébred! :)

Mára ennyit tudtam írni, ezzel a hónapnak is vége, holnap már szeptember. És akkor tényleg itt lesz az ősz is, bár a mai időjárás már inkább téliesnek mondható. :(
Holnap jövök! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)