2010. augusztus 31., kedd

Itt van az ősz....

Még nincs is szeptember - éppen - de úgy tűnik végérvényesen ennyi volt a nyár, megjött az ősz. :( Hideg van, fúj a szél, el van borulva, esőre áll...
A gyerekekre annyi cuccot adtam délelőtt, hogy mozogni alig tudtak... Bodyra vékony blúz, arra vastag blúz, levinek csak egy vastagabb blúzra egy mellény, majd ezekre a kapucnis felsők, sapka, vékony zoknira vastag zokni.. így levegőztek az utazóágyban, így ettek és így járkáltak kicsit, bent azért lekerült valamennyi ruha, de maradt így is bőven! Nem tudom meddig tudjuk majd megúszni fűtés nélkül, de ha ilyen mértékben hűl a levegő, akkor sajnos nem sokáig. :(
Furcsa, hogy nem lehet nyitva egész nap az ablak és az ajtó, ha esik az eső és hideg van beszorulunk a lakásba. :(
Nagyon nemszeretem idők ezek...

Térjünk át a szokásos napi dolgokra:
Éjjel nem volt semmi, aludtunk. Livike párszor felsírt, de mindig vissza is aludt.
Reggel 8:10-kor keltem, elkészítettem mindent, még a tízórai gyümölcsöt is, hogy azt se később kelljen.
A gyerekek Apával együtt 8:30-kor ébredtek, rendbetetem Őket, mármint a gyerekeket, Apa szerencsére önellátó :D, majd 8:45-től kb már szépen ették is a kis kajájukat az ágyaikban...
Apa 10-re ment dolgozni, én csináltam a szokásos dolgokat, rendrakás, stb, a gyerekeket is kitettem miután a már említett módon jól beöltöztettem Őket. :)
A tízórait 10:20-kor kezdtem adni, nem nagyon ették, kijött Mama és Nála megették, de most nem olyan gyorsan, mint máskor.
Mindenáron mehetnékük volt, látták a hintát is, de abba ilyen szélben nem tettük bele Őket. Kicsit járkáltunk a járdán, a fű vizes volt most is. :( Livike minden egyes tobozt felszedett, amit talált, majd szépen egymás után felfedezték a járdán lévő egyetlen, kb 5 cm-es tócsát, amibe persze bele kellett nyúlniuk! Csupa sár lett mindkettőjük keze. Legalább volt indok, hogy miért jöjjünk már be: kezet kellett mosni. :)
Idebent ittak teát, de még akkor is csak 11:35 volt, aludni hamar lett volna.
11:50-kor tettem le Őket egy kis tápszerrel aludni, de jóideig nem aludtak el, pedig tisztába is tettem Őket, nehogy az a kis pisi legyen a gond.
12:40-kor még mindig nem aludtak, egyre jobban balhéztak, így újabb pelusvizit, - és csere mert akkorra már volt termés! - után kaptak még kaját és úgy tűnik most már alszanak is.
Hogy meddig, azt nem tudom, szerintem túl sokáig biztos nem fognak aludni...

Ennyi egyelőre, majd jövök még ma valamikor.

3 megjegyzés:

  1. Szia Betty! Én vagyunk Csenge anyája! Úgy örülök hogy olvasol. :)) (Végre valaki!) Most már én is olvaslak ám Titeket! Borzasztó ez az idő, mi is már a fűtésen gondolkodunk, de hát még is csak augusztus vége van! Mi május végén még néha bekapcsoltuk a fűtést, aztán már kezdhetjük újra!

    VálaszTörlés
  2. Szia Évi! Én is örülök, hogy ránk találtál, köszi a linket is! :) Szerintem annak nincs jelentősége, hogy hányan olvasnak, de idővel ígyis-úgyis gyarapodik az olvasók száma... :) Én Téged pl Eszternél "láttalak" meg egyik kommentben, azóta olvaslak Benneteket! :)

    Most mondták a TV-ben, hogy soha nem volt ilyen hideg még augusztus végén... hát ennyire változik a világ - ezen része is.
    További szép napot, szia! :)
    Betty

    VálaszTörlés
  3. Kedves Evelin! Ne haragudj, hogy előzőleg le "Éviztelek", de azt hittem ékezet nélkül írtad.. Csak most láttam meg a rendszeres olvasóknál, hogy valójában az Evi Evelint takar. :)

    VálaszTörlés

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)