2010. augusztus 24., kedd

18 hónapos oltás (...és a keddi nap eddig)

Tegnap este kivételesen már éjfél előtt aludtam, viszont Levike felébredt 0:40-kor sírva, abba nem hagyva.... Máskor, ha ilyenkor még nem alszom, akkor könnyebben veszem rá magam, hogy pl csináljak még kaját, de tegnap ez nagyon rosszul esett. :( Mindegy, természetesen felkeltem, kapott még kaját amivel szépen el is aludt - az estit egyikőjük sem ette meg! - reggel 8:10-ig nem igazán volt nyekkenés sem, addig alhattunk! :)

Reggel nem felejtettem el súlyt mérni. :)
Mindketten gyarapodtak az előzőleg mért adatokhoz képest, úgyhogy akár elégedett is lehetek, legalább nem fogytak! :)
Levi: 9910 gramm,
Livi: 9210 gramm volt ma reggel. Levikének nagydolog után mértem... Pont 10 kg volt a mérlegen, de levontam a body meg a tiszta pelus súlyát, ami 90 gramm, így lett ennyi. :) Egyébként Levi kb háromszor lenullázta a mérleget, mindig újra kellett mérnem, amúgyis többször kell rátenni, mert kétszer nem mér egyformát a mérleg.. :(

Apa ma is 10-re ment dolgozni, kiporszívóztam, gyümölcsöt csináltam, na és persze kitettem a gyerekeket az utazóágyba előtte.
Elég nyűgöskék voltak, leginkább Livike. Mindenen nyekergett, folyamatosan visított vagy legalábbis csak simán sírt valamin... :(
A gyümölcsöt 10:40-kor kezdtük adni, Livike szinte semmit nem evett. Még Mamától sem! Pedig ez már nagy szó....
Mivel már lassan indulni kellett, így ráhagytuk, hogy majd max megeszi ha visszajöttünk.

Felöltöztettük a gyerekeket szép ruhába, body-t nem is adtunk rájuk, ne melegítse még az is Őket, meg kevesebbet kelljen vetkőzni. :)
11:20-kor indultunk Mamával babakocsival, nem voltak túl sokan, hamar bekerültünk.
A védőnő megmérte a hosszukat, hát nem tudom jól mérte-e, de szerintem nagyobbak, majd megmérjük itthon is hogy mégis mennyi az annyi. :)
Levikét 82 cm-nek mérte a védőnő, Livikét pedig 79,5 cm-nek. Mondjuk Livike nem akart lefeküdni a mérőasztalra, de ennél volt rosszabb is, az utánunk következő kisfiú, aki szintén a 18 hónapos oltásra jött, egyáltalán nem volt hajlandó lefeküdni, állva mérték meg. :))

Elsőként Levike kapta az oltást a combjába. Utána kezdett sírni egy picit, ahogy megkapta... viszont Livike, aki csak állt a földön és nézte, nagyon keserves sírásba kezdett! :( A saját szúrásánál már nem is sírt.... :)
Hamar megvigasztalódtak mindketten, gyorsan jöttünk is, hazafelé, nagyon meleg van kint. :(
Gyors vetkőzés, egy szál body felvétele és következett a tea ivás, majd 12:15-kor 120 ml tápszerrel le is tettem Őket aludni.
Livike (is) egy hang nélkül tűrte, hogy kijöjjek, nem volt most visítás... elfáradt, álmos volt, biztos ezért történt most ez így. :)

Itt tartunk most... Kezd már elegem lenni az allergiából, kb két nap alatt elfújkálok egy százas csomag papírzsebkendőt... :( Nem tudom mi virágzik most, de igazán abbahagyhatná...

Na majd jövök még ma valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)