2010. augusztus 7., szombat

Szombat...

Gyorsan összefoglalom a mai napot és megyek is aludni...
Éjjel minden rendben volt, 1:15-kor mindketten felébredtek, 90 ml kaja és alvás reggelig. Apa is és én is sokszor fent voltunk éjjel, nyitva volt az ablak félig, itt a konyhában meg teljesen, mégsem volt elég levegő, meleg volt, nem volt jó semmi...
4:40-kor amikor szintén fent voltam, kihoztam a cumisüvegeket és elmostam, ne reggel kelljen, meg ne is legyen rá esély, hogy még enni akarnak belőle, akkor, amikor már nem lehet mert már nem jó a kaja. (üres volt mindkettő, de akkor is...)
Pár ébredés után egyszercsak azt vettem észre, hogy Levi áll, Livi ül és dumálnak, valamint repült a plüss kutya is, mert ez már szokás így reggel. :)
8 óra volt ekkor.
Fel is keltem, szokásos dolgok, kávé, öltözködés, mosakodás, tápszer készítés, a kávé addigra lejött, ízesítés, egy korty gyorsan, majd irány a szoba, Livikével kicsi harc, mert mostanában azt hiszi játszok, ha hívom magamhoz, tuti az ellenkező irányba szalad és közben vigyorog kegyetlenül:D Most is futott pár kört a kiságyában, mire ki tudtam venni és felöltöztettem, pelust cseréltem, majd mehetett vissza a helyére enni.
Levikével ugyanez, kivéve, hogy Őt nem kell kergetni, mert már nyújtózkodik hogy vegyem fel. :) Este is, amikor Livivel futjuk a köröket fürdés előtt, Levikém ott áll a karámnál, nyújtózkodik és keservesen néz meg néha sír is, hogy Ő bizony jönne, de rögtön, miért nem veszem ki, miért nem viszem Őt fürdeni? Szívem szakad meg olyankor. :( De ha egyszer ez a szokás, hogy Livike az első fürdésnél, akkor Ő az első...

Na de ott tartottam, hogy reggel van, mindketten esznek. Apa csak 9-kor ébredt, vagyis akkor jött ki, de már biztos fent volt csak még elvolt az ágyban. :)
Nem soká indult is a piacra, paprikáért, paradicsomért, hagymáért, mára lecsó eltevés volt tervben. Na, ezt jól megfogalmaztam, szóval télire, befőttes üvegekbe tettünk el lecsót. :) 21 üveggel lett, ezek nagy része fél literes, 7 decis, meg van pár Uncle Benses üvegben is, de a nagy része a sima befőttes üveg. Száraz dunsztban vannak, ott várják a teljes kihűlést ami után majd mehetnek a szekrénybe. :) Én ebből az egészből annyit csináltam, hogy kicsumáztam és félbevágtam a paprikákat, majd kb 5 db-ot fel is vagdaltam csíkokra, annyi maradt, mire végeztem a csumázással. Apa vágta közben. :)) Elég is volt, közben a bébiőr be volt kapcsolva, a gyerekek játszottak, viháncoltak, mert miért is aludtak volna... A lényeg, hogy jól elvoltak, ma nem panaszkodhatom rájuk. :)

Haladjunk időrendben, mert mindent, ami épp eszembe jut, írok össze vissza, lassan én sem igazodok el a saját írásomon, hát még más!
Ott tartottam, hogy Apa elment lecsónak valóért, én közben kitakarítottam, gyümölcsöt készítettem, a gyerekeket kitettem a teraszra az utazóágyba, majd megjött Apa, kipakoltunk, a gyerekek jól elvoltak, nem siettettem az evést, annál éhesebbek lesznek, annál jobbat alszanak, ha később fekszenek. Gondoltam én. :)

10:45-kor kezdtem adni a gyümölcsöt, valameddig még ették is, még Livike is! Nade nem tartott sokáig az örömem, Levi sem ette kb a felénél tovább, inkább mentem hagymát pucolni, Apa meg jött és megetette Őket. :) Livike kapott darabos barackot, Levike pedig megette a maradék pépeset. Hmm.. hát van ilyen, de legalább megették.

Miután ettek kimentünk sétálni az utcára, hadd fáradjanak csak jól le alvás előtt!
Hogy ez mennyire sikerült.... nem tudom. :)
11:45-kor tettem le Őket aludni, Livike 12:50-kor ébredt. Na igen, letelt a szokásos egy óra alvása....
Levi jóval később ébredt, de ezt csak a hangokból tudtuk, akkor volt ugyanis a lecsókészítés valamelyik fázisa, magyarul nem voltam idebent folyamatosan.

Az ebédet 15 óra körül kapták meg. Megint abból a meggondolásból ilyen későn, hogy legyenek jó éhesek. Pedig már olyan jó volt, hogy minden a maga idejében volt, tízórai 10-kor, vagy még előbb, ebéd 13-kor vagy még előbb.... most megint elrontom az időbeosztást. :((
Ettek, ettek, de nem annyira jól, mint vártam. :( Pedig ma nem is volt olyan meleg, hogy azért nem ennének. A házi kaja bement, egy üveges kaja fele is, valamint egy óriás túrórudi is...
Kaja után újabb sétálás, fárasztás, bent játszás, tea ivás, majd 16:45-kor letettem Őket aludni hátha lesz egy kis nyugi...
Nem sokat aludtak, kb fél órát....
Utána sem volt semmi gond. játszottunk, de magukban is elvoltak, de azért vagy mindketten, vagy csak az egyikőnk itt volt most már Velük a nap hátralévő részében.

Uzsonnára bundás kenyeret kaptak, meg még egy kis épp kisült fasírtot is. :)))
Jól ettek, csak a végén kezdték eldobálni, gondolom amikor már nem igazán kellett...
18 órakor kezdtünk uzsonnázni..

Evés után már csak a fürdés előtti nagy, utolsó napi játék maradt hátra, ami szintén jól telt, majd 19:40-kor el is kezdtünk fürdetni.
Minden rendben ment, nem volt hiszti, csak Livinek a szokásos hajmosós és vízből kivevős hisztifélesége, amúgy minden OK volt. :)

Nem aludtak el rögtön, de azért elcsendesedtek elég hamar, egyelőre itt tartunk, meglátjuk az éjjel további része hogy alakul...

Röviden akartam írni, mégis hosszú lett, na nem baj, ez már ilyen. :)
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)