2010. augusztus 22., vasárnap

Vasárnap folytatás, és még nincs vége. :(

Most épp Levike nem hajlandó elaludni. :(
Persze nem visít, nem sír, de néha fel-fel nyekken, áll, járkál az ágyban, nem alszik. Livike már igen, bár nála sem volt most olyan egyszerű a helyzet. Na de haladjunk sorban.

Délután ahogy itt befejeztem az írást, pár perc múlva elcsendesedtek, elaludtak mindketten. Nem volt még 14 óra, amikor mindketten egyszerre sírva, kétségbeesve ébredtek, szinte vigasztalhatatlanul. :( Mintha megijedtek volna valamitől, csak tudnám mitől...
Levit le se tudtam tenni, úgy sírt, bújt, Livike is sírt, de Ő másképp, lehet, hogy csak szolidaritásból. Jött Mama is, mindketten felvettünk egy-egy gyereket, úgy próbáltuk megnyugtatni Őket. Kimentünk az udvarra, majd bementünk Mamáékhoz a nappaliba, ott egyből jobb kedvük lett, mintha csak innen kellett volna kimenni, annyi volt a baj.
Pár percre otthagytam Őket amíg összeturmixoltam a kajájukat, elvileg csak úgy nagyjából akartam, mert Livike szereti, ha vannak benne darabok, gyakorlatilag szinte teljesen pépes lett, úgy kellett még Livikének tenni bele a tegnapi zöldségköretből répát, hogy legyenek benne darabkák. :) Levike azt az egyet is ami maradt az eredeti kajában, azt is kiszedte a szájából, mert Ő meg nem tűri a főzelékben a darabokat, még mindig. :(
A lényeg az, hogy 14:10-kor kezdtünk ebédeltetni, elég sokat megettek, de akkor is volt elég sok nyűglődés, főleg Levike részéről. Szerintem Neki is beindult a szemfoga.... Livikének alul van nagyon megduzzadva az ínye, Neki is várhatóak az alsó szemfogak, azt hiszem nehéz napoknak/éjjeleknek nézünk elébe. :(
Ebéd után még a túrórudi se nagyon akart most menni, kikívánkoztak a székekből, így udvaron szaladgálás következett, nem sokáig, csak hogy megnyugodjanak a kedélyek. :)
Kb 10 perc után jöttünk be, ittak teát, játszottunk.

16:30-kor 90 ml tápszerrel tettem le Őket aludni, legalábbis pihenni. Most nem is lett más, egyikőjük sem aludt. Vagy talán Livike kb 5 percet, mert nagyon csendben volt! Akkor Levikét már kivittem az udvarra, hogy majd jön az uzsonna, Livike is csatlakozhatott hamarosan, mert elég rosszul ébredt - ha aludt - mindenesetre sírt...
Kivittem Őt is, kezdtük az evést. Megettek 3 db virslit, az egyiknek kb egynegyede ment a kutyának, az is az én hibámból, mert Levike leejtett egy darabkát maga alá. azt próbáltam kihalászni, közben a tálkát a lábtartóra tettem, - a földre nem akartam, a tálcára nem tehettem, mert kiborítják - Levike pedig egy véletlen mozdulattal szépen lerúgta a tányért... Még jó, hogy egyszerre csak egy virslit daraboltam fel. :) Miután megették kaptak még piskótatallért és joghurtot is, majd szóltam Apának, hogy jöjjön és hadd szaladgáljanak kint egy kicsit a gyerekek, de ugye ehhez a dologhoz két ember kell. (17 órakor ért haza Apa.)

Úgy is volt, 18:30-tól 19:10-ig kint voltunk, majd mikor már egyre többet bukdácsoltak - fáradtak... - akkor bejöttünk, ittak teát, megették a maradék joghurtot, amit a székeikben nem ettek, játszottunk, majd 20 órakor fogtunk hozzá a fürdéshez.
Rendben ment minden, mostanában megfordítottuk a sorrendet, vagyis a gyerekek maradtak úgy, hogy Livike az első, csak épp nem én, hanem Apa fürdeti, mert Ő jobban le tudja mosni a haját. :) Levikét én fürdetem, ma még a kukiját is megcsináltam - tegnap is - mondtam Apának, nézzen rá, jó-e úgy, jó volt. Ő addig Livikével foglalkozott, mondtam, hogy feküdjön oda az ágya mellé a macira, mint én szoktam. Na igen. :) Én elférek, mert kicsi vagyok, Ő nem igazán, amikor kész lettem Levivel, megágyaztam és elpakoltam idekint a kádat, mondtam, hogy menjen fel az ágyra, majd én odafekszem Livi mellé... Nem volt egyszerű feltápászkodni. :)
Odafeküdtem, el is volt Livike elég jól, befészkelte magát, de időről-időre felkelt és sírt... pár percig nyűglődött, majd újra lefeküdt... ez megismétlődött párszor. Közben Levike is felélénkült, pedig szépen elkezdte enni a kajáját.
Felmentem én is az ágyra, mert most nem volt valami kényelmes odalent, kitekeredtem, fájt a hátam, derekam. :( Ott viszont Levike kezdte kihúzgálni a kispárnát a fejem alól, hozzámvágta a cumisüveget, állt, vigyorgott azután meg sírt. szerintem Ő maga sem tudta, hogy most mi baja van úgy igazán. :(
21:20 körül Livike elaludt, Levikének az előbb csináltam még kaját, amikor vittem be Neki, akkor láttam, hogy a kispárnám Livikénél van, rajta fekszik, mint a nagyok, átkarolva a párnát, hozzábújva. :) (oldalt fekszik, kap levegőt.. azért ha majd "lejön" róla elveszem, nehogy teljesen hasra forduljon rajta és ne kapjon levegőt. :( Szóval gondolom Levike beügyeskedte magához a párnát, majd átdobta Livinek, aki szépen el is aludt rajta. :)))
Most mióta írok csend van, lehet, hogy ez a 90 ml kaja segített elaludnia.
(Amíg kint szaladgáltak, mindketten nagyokat pukizgattak, de nem volt eredménye, lehet az is, hogy fájt a pocakjuk (is) vagy nem tudom. )

Megyek, letusolok, bár még csak 22 óra múlt, biztos eltelik az idő, de hátha korábban tudok aludni, mint mostanában.
(tegnap pontban éjfélkor feküdtem:)... )

Ennyi lenne mára és a hétre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)