2010. augusztus 24., kedd

Az oltás utóhatása (?) Extra nyűgösség, levertség... és még nincs vége a napnak...

Az alvásból 13:45-kor ébredtek egyszerre, sírva. Viszonylag hamar megvigasztalódtak, de vittem is ki egyből Őket az etetőszékekbe ebédelni. Pontosabban 14 órakor volt mindez... Addig próbáltam nyugtatgatni mindkét gyerkőcöt, majd tisztába tettem Őket és utána mentünk ki.
Viszonylag jó kedvük lett, de nem ettek valami sokat. Ketten egy két decis üveges kaját... utána egy kis méretű túrórudit (nem volt nagy a boltban, máskor azt eszik) majd pár szem kölesgolyót is kaptak.
Kaja után udvaron szaladgálás volt soron, jó kedvük volt, vidámak voltak, de nagyon meleg volt még akkor, így nem is voltunk túl sokáig, gondoltuk majd este felé még kijövünk, ha hűvösebb lesz.
Idebent játszottunk, még mindig jó kedv, rohangálás az ágyon, szoba leamortizálása, nem győztem pakolni mindent, főleg vissza az ágypárnákat. :) Sok teát ittak, de ezt most szándékosan "nyomtam" beléjük, hogy ha jönne a láz legyen folyadékpótlás. Tudom, azt akkor kell pótolni, nem előre, na mindegy.. szóval igyanak, abból baj nem lehet. :))

Apa 16:30-kor ért haza, akkor már eléggé nyűgösek lettek, gondoltam kis tápszerrel leteszem Őket, hátha alszanak, vagy legalább pihennek. Ez kb 16:45-kor volt.
Valamennyit aludtak is, de 17:20 körül felébredtek, nagyon fájósan, "rosszul" sírva. (lehet jól sírni?) Levike fel sem kelt az ágyban, mint máskor, hogy feláll és kéredzkedik ki, csak feküdt és sírt...
Kivettem, nem tudott menni! Fájt a lába, ahová az oltást kapta.. ha lépett is egyet-kettőt, azt sántikálva tette, de inkább csak feküdt az ölemben, bújt hozzám, nem akart mozogni, menni, szaladgálni, mint máskor. :( Livikének kutya baja, szerintem Levikének eltaláltak valami izmot, vagy nem tudom, de azt sem értem, miért ennyi idő után jött ez ki? (kb 6 óra múlva...)
Livike is bágyadtka volt azért, olyan kóválygós, óvatos, látszott azért, hogy nincs minden rendben... Lázat nem mértünk, mert csak kicsit éreztem melegnek mindkettőjüket, de ez máskor is így van. Eddig mindig tudtam, hogy mérni kell, mert van valami... Fölöslegesen meg minek zargassam a lázmérővel, elég akkor, ha nagyon muszáj.

17:45-kor elszaladtam a kisboltba kenyérért meg felvágottért, 18:05-kor kezdtek uzsonnázni, elég jól és sokat ettek, de a kedvük nem igazán lett jobb, még kint is ment a sírás, ha nem is folyamatosan.
Az uzsonna utáni udvarozásról lemondtunk, nem mertük így elengedni Őket, hisz Levike alig bírt menni, Livike is kótyagos volt, az hiányzott volna még, hogy még össze is törjék magukat! :(

18:45-kor bejöttünk, Livike szépen eljátszogatott, Levike csak feküdt az ölemben és itta a teát, néha megpróbált felállni, mert azért érdekelte amit Livi csinál, de eleinte csak keserves sírás és visszahanyatlás lett a vége... semmi ereje nem volt. :(((
19:30-ra már azért egyre jobban tudott menni, sántikálva, majd ha nem figyelt oda akor szinte rendesen járt, bár nem rohant... furcsa is volt, mert megszoktuk, hogy Levike nem megy, hanem rohan.
Jobb lett a kedve, ez abból is látszott, hogy én elpakoltam a játékokat, hogy majd fürdünk, Ő meg szépen kiszedett újra mindent... :) Nagy baj már nem lehetett!
Eddig is nagyon csikis volt Levike, de most vagy két napja meg alig lehet hozzá érni, öltöztetni, megfogni szinte képtelenség, kacag, húzódik össze, szóval nagyon vicces olyankor, bár én magamról tudom, hogy nem jó érzés.. mert ugye önkéntelen reflex a nevetés ha csikiznek, ugyanakkor nem jó....

19:45-kor kezdtünk fürdetni, most Livike is elég jól tűrte Apának, hogy megmossa mindenét, a haját is..:) A törölközésnél sem volt gond.
Leviként én fürdettem, Nála is simán ment minden, a törölközést végigkacagta (csikis volt:D) még az arcát se tudtam normálisan megtörölni, annyira nevetett...:)
Hőt most sem mértünk, ha volt is valami, max hőemelkedés, de hogy ne is legyen, mindketten kaptak 5 ml Nurofent. Ezért is, meg a nyűgösség és a fogzás miatt is, mert azért az is ott van a pakliban rendesen. :(
Délelőtt Levikének megnéztem, hogy is áll fogak szempontjából, 3 rágó foga kint van, a bal felső még nincs, de nem sok híja lehet, talán az kínozza most. Bár jobbról turkál a szájában általában, talán ott a szemfog akar jönni. Nem tudom.
Egyébként meg szinte az egész ínye meg van duzzadva mindkettőjüknek, nem igazán lehet eldönteni, hogy melyik fog(ak) lesz(nek) a következő(k).
Mindketten szépen lefeküdtek, Livike addig balhézott kicsit, amíg ágyaztam magunknak, majd leültem nézni a tévét, mert már kezdődött a film, magyarul nem jöttem ki rögtön, (csak pár perc múlva enni:D) nem volt visítás, semmi, evett szépen tovább. Félek, mire visszaáll a rend Livikénél, jönni fog(nak) az újabb fog(ak) és kezdődik minden elölről. Na majd meglátjuk, kár előre paráznom mindenen.

20:40-kor Levike sírt. Bementem, nem kelt fel, feküdt és csak sírdogált.. kajája volt még, láza szerintem nincs mert nem melegebb, mint máskor, talán megint fáj a lába. :(
Ott maradtam Vele egy kicsit, simogattam, nyugtatgattam, evett tovább és csendben volt. Néha nyöszörög, hátha hamarosan el tud aludni és nem lesz semmi gond éjjel.

Itt tartunk most. A címben azért írtam, hogy még nincs vége a napnak, mert Levike akkor is épp nyöszörgött, ki tudja mi lesz még. Remélem, hogy semmi!

Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)