2010. augusztus 5., csütörtök

Csütörtök folytatás

Épp befejeztem itt az írást, amikor hívott Mama, mintegy életjelet adni, hogy megérkeztek, jól vannak. (már korábban odaértek, azért Komárom nem a világ vége, még ha messze is van tőlünk:) ) Remélem az időjárás kegyes lesz Hozzájuk, mert sátrat vittek.. nem hiányozna az eső, a vihar, meg ami ezzel jár. Pedig sajnos ilyeneket jeleznek elő. Na majd lesz valahogy. Ha nem bírják, még mindig kereshetnek "normális" szálláshelyet.
(Nem azt mondom, hogy a sátor nem jó, ha meleg van és süt a nap, nincs eső, akkor tökéletes.. de rossz időben?? Bár akik értenek hozzá, azt mondják, jól kell felállítani és akkor nincs gond. Hát nem tudom. Mindegy, hagyjuk, nem ezt akartam írni:))

A gyerekek 16:30-kor ébredtek, egyszerre, bár sejtem, hogy Livike hatására volt Levi ébredése is...
Nem baj, egy órát legalább aludtak. A semminél több ez is. :)
Játszottunk, majd elég jól elvoltak kettecskén is, de 17:45 körül már kezdték a nyammnyammolást, amit először egy kis kölesgolyóval próbáltam ellensúlyozni, ugyanis még elő kellett készíteni a kaját, várni kicsit hogy melegedjen a felvágott, amit kivettem a hűtőből. Na meg valamivel le kellett Livit csalni az ágyról, mert csak másodpercek kérdése volt, hogy Levi is követi oda, és akkor ajjajj. :)

18 órakor kaptak végül uzsonnát, mert még tisztába is tettem meg ilyenek, de nem igazán ment a kaja.... Az a pár szem golyó nem hiszem hogy jól lakatta volna Őket. Inkább csak nem kívánták, vagy nem tudom.
Dobálták el egyfolytában, még azt is, amit a szájukba tettem. Livike megette amit odaadtam közvetlen a szájába, de Levi kiszedte amikor már félig megrágta és még kínálgatta is nekem, hogy egyem meg. :)) Valahogy nem kívántam a megcsócsált kaját. :)))
Apa közben csirkepörköltöt főzött tésztával, mert Ő közben amíg aludtak a gyerekek megjárta a Spart és hozott húst meg üdítőt, meg még apróságokat... :)
A lényeg, hogy a végén már tésztát adtam a gyerekeknek, kicsi szaft volt rajta, hogy ne álljon össze, de az összesen volt, nem a gyerekekén külön.
Szarvacska tészta volt, el kellett vágnom félbe mindet, mert amúgy nagy volt, eldobálták... Így félbevágva viszont szépen ették, tátogtak érte kismadárka módjára. :)
A vége felé Apa evett egy szalámis szendvicset, persze kijött vele, a gyerekeknek meg több se kellett, elkezdtek kunyizni érte. :)))) Erre Apa odaadott egy-egy szelet(!!) szalámit, még mielőtt megszólalhattam volna... úgy elkezdték enni, mint akik sose ettek! Pff... azért ha én adtam volna, akkor én felvágtam volna kisebb darabokra, és egyenként adtam volna oda, nem így, hogy a végére mindkettő arca fénylett a zsírtól, nem beszélve a kezükről...! Finom szalámi, nem kövér, de azért mint minden felvágott-féle csak zsíros, főleg, ha kézzel eszik!
Ráadásul azt se tudom, hogy végül megették-e, mert pár percre bejöttem mosogatni meg pakolni, Apa meg közben kiment a pörköltöt nézni, magyarul a gyerekeket addig nem nézte senki, lehet, hogy a Berci járt jól ismét a szalámival. :)))
(azt azért hallottam, hogy minden rendben, mert ugye gyereket felügyelet nélkül nem hagyunk ott enni (sem)....csak épp nem láttam rájuk a függöny miatt.)
A nagy mérgelődésemben, hogy milyen kismalac módjára néznek ki, még a joghurtot is elfelejtettem adni, este jutott eszembe, hogy nem is kaptak. :((

18:45-kor babakocsiba tettük Őket és irány az utca, persze előtte letakarítottam mindkettőjüket, a ruhájuk nem lett koszos.
Nem sokat toltuk Őket, mert kikívánkoztak, úgyhogy ezután már gyaloglás volt.
Levike kézen fogva, bár amikor Apával volt, akkor nem mindig fogta a kezét... kerülgetett is a frász, hogy csak el ne essen! De nem esett, meg amúgyis megfogta, mert szóltam. :)Livike nem nagyon engedte fogni a kezét, de Ő szép lassan ment, meg készenlétben álltam, hogy elkapom, ha mégis esne.
Elég sokat mentünk, majd a babakocsihoz visszaérve Levike elkezdte tolni, majd ezt látva Livike is csatlakozott, sőt ki is túrta Levit, hogy majd Ő egyedül! tolja.
Tolta is rendületlenül - kis rabszolga... komolyan úgy néz ki olyankor - vissza is kell fogni a kocsit, mert egyébként hasra esne a lendülettől. :)
Levi is beszállt időnként, de Neki nem engedtem el az egyik kezét...:) Mentünk így jó sokat, már fáradt a Lány, de nem engedte, hogy felvegyem. Levi az utolsó időszakot már Apa nyakában töltötte, na akkor Livike is nézelődött felfelé, de mikor felajánlottam, hogy felveszem a nyakamba, erősen tiltakozni kezdett. Még karba se jött, nemhogy nyakba. :( Úgyhogy bejönni is lábon jött, a mostanában tuti csellel be is jött a lakásba ügyesen, pedig már készült hisztizni és tekeregni, de a kézmosás, az nagyon jó dolog ám! Egyből ment is a fürdőszobába és nyújtózkodott, csak ugye nem éri fel a kagylót...
Levike is hasonlóképpen tette a dolgát, majd mindketten rávetették magukat az előzőleg már elkészített teára és ittak, ittak és ittak! :))

Majdnem 20 óra volt, amikor a nagy játék után kezdtem készíteni a kajájukat, előzőleg már beleöntöttem a cumisüvegekbe a vizet hűlni, mert előtte forraltam... erre látom, hogy a tálcában amin az üvegek szoktak lenni, áll a víz, a Livi üvegje szinte üres, de áll. Mondom Apának, hogy ezt Ő látta-e, vagy mit tud róla, bár csodálkoztam volna, hogy pl véletlen kiborítja és akkor ott hagyja a vizet, de egyelőre nem tudtam mire vélni a dolgot. Persze mondta, hogy nem tudja mi van, itt se járt, bent volt amíg én mosogattam, pakoltam a kaját kisebb edényekbe, stb... És tényleg nem is járt erre, én sem borítottam fel, egyébkéntis akkor én se hagyom ott a vizet, nembeszélve arról, hogy emlékeznék rá. :)
Újratöltöttem az üveget, közben letakarítottam a szekrényt ha már a tálcákat felszedtem, stb.. egyszer látom, hogy áll a víz a szekrényen, az üvegben meg megint csak 120 ml víz van a 180-ból.... Hát mondom ez érdekes. Felemelem, hát az üveg szépen csöpögött... Kilyukadt! Pff... :))) Ez is a rosszaság eredménye! Sokszor püfölik az üveggel a falat, meg kidobálják, stb. A Livié már elég régen behorpadt egy helyen, hát most ott "tört ki" egy csíkban, ott szivárgott a víz! Na akkor most mi legyen, hogy kap Livike kaját ma este meg holnap is, mert Apa reggelre megy dolgozni, leghamarabb is délután tudok venni másikat. :(
Tartalék üvegünk nincsen... A két 125 ml-es Aventes ami a teás, az ott van ugyan, de azok kicsik. Max ha kettőbe csinálok Neki kaját.. :) Na de ott a nagy Aventes is, a 3 decis, amiben keverni vagyis összerázni szoktam a tápszert (180 ml-en felül, addig a rendes üvegjükben is össze lehet rázni). Gondoltam megkeresem a rávaló cumit és akkor eszik abból. De hogy az olyan bufli, vastag, nem úgy mint a kis vékony Nuk üvegünk, a keskeny nyakú féle, nem is tudom kapok-e még ilyet.... El se fér a kezében, meg mi van, ha nem eszik belőle, vagy esetleg nem megy át a cumin a tápszer... Ha nem kell majd, mert a másikat szokta meg? A teát is olyan nehezen szokták meg a kicsi Aventesből... Kezdtem parázni és elképzelni a virrasztással és visító gyerek(ek)kel töltött éjszakánkat......

20:25 lett, mire eljutott Livike a fürdésig. Apával fürdött, persze álmos volt és nyűgös meg hisztis is, de nem csodálkoztam rajta, ilyenkor már van, hogy alszik. Előtte mondjuk virgonc volt, még 20 óra után is...csak épp addigra fáradt ki teljesen.
Levikét én fürdettem, sőt ma még a kukiját is én rendeztem, mert Apa kiment, hogy behozza a telefonját, közben telefonált is, meg azt mondja hirtelen ki is ment a fejéből, hogy be kellene jönni még Levit rendezni, mert most a csuklója durrant be még délután, Livit is alig tudta megfürdetni, csak nem szólt. (tényleg mindig van valami baj valami részével:( ) Végülis megcsináltam én, könnyen ment, ettől is jobban paráztam, mint kellett volna...
Livike egyébként szó nélkül elfogadta a cumisüveget. Bár egy kézzel nem tudja megfogni, de tudja enni, megy is a kaja, úgyhogy nem volt gond szerencsére! :)
Amíg ágyaztam kétszer felkelt, de lefektettem és utána elvolt szépen és evett.

Egyikőjük sem aludt el, viháncoltak, nevetgéltek, játszottak! Pedig de álmos volt már mindkettő fürdésnél!
21:30-kor Livikének még kaja kellett. Nem igazán tudjuk, hogy ki ette meg, mert Levihez volt átdobva az üveg, üres volt, a Levié viszont még félig volt.. Lehet, hogy nem is Livike ette meg a kaját. :))
Nem baj, kapott még, az már Nála maradt és meg is ette. :)

22 órakor még Levi fent volt, de csak állt és nézte a tévét, csendben volt...
Most már alszanak....
Megyek én is, mert késő van, megint elnézelődtem az időt a neten, a blogot meg a végére hagytam. :(
Holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)