2010. augusztus 4., szerda

Szerdai összefoglaló

Az este szerencsésen megúsztuk ébredés nélkül azt a bizonyos tűzijátékot. :) Hatalmas vihar volt utána, először csak erős szél és villámlás, majd úgy tűnt ennyi volt, elvonult, egy óra múlva elkezdett szakadni az eső, ami még hajnalban is ugyanolyan intenzitással esett. Reggelre szerencsére elállt, és azóta sem esett, de egész nap olyan nyomott volt az idő, fullasztó meleg volt. (néha azért volt szél is, olyankor elviselhetőbb volt az időjárás.)
Éjjel Levikéhez keltem 3:35-kor, kicsi tápszer és alvás tovább, bár elég keservesen sírt, nem tudom mi baja volt eredetileg, de vissza aludt, az a lényeg. :)
Párszor nyöszörgött még, Livike is vagy kétszer, úgyhogy olyan érzésem volt reggel, mintha sokszor fent lettem volna, pedig azért aludtunk is.

Reggel én 7:45-kor felkeltem, gondoltam úgyis ébrednek nem sokára, legyen addigra kész a kajájuk meg minden. Apa ma 9-re ment dolgozni, Neki is fel kellett kelnie legkésőbb 8-kor, ahhoz, hogy össze is tudja magát szedni valamennyire.
Fel is kelt, de a gyerekek még javában aludtak! :)
Livike ébredt először, 8:35-kor. Rendbetettem, megkapta a kajáját, Levike még aludt. Bementem Mamához, pár perc múlva gondoltam most már kijövök és beágyazok, arra biztos felébred megint. Nem kellett, már ült és épp ébredezett. :) Beágyaztam, hagytam hadd nyújtózkodja ki magát, bár elég türelmetlen lett a végére, mert meglátta, hogy Livike már eszik és akkor már ment a nyammnyamm ezerrel, alig tudtam tisztába tenni és felöltöztetni. :) Volt is már vagy 9 óra, mire Levike is elkezdhetett enni.
Kezdett borulni a szokásos napirendünk. Na nem baj, csak lett valahogy. :)

A tízóraival ma újítottam. Napok óta készülök tejberizst főzni, hogy ahhoz mit szólnak, de uzsonnára nem mertem adni, így ma tízóraira azt kaptak.
Sűrűre főztem, szerintem finom lett.
Livike egy kanállal bekapott, ízlelgette, fintorgott, majd kiszedte a szájából.
Levike nagy könyörgésekre megevett kb két kiskanállal.
Tejberizs egyelőre kudarc. :(
Jött Mama az ötlettel, hogy alma-babapiskóta turmixba tegyük bele a rizst, és így mint gyümölcsrizs, hátha nagyobb sikert arat. Úgy is lett. Megették! :)
Sőt, Livike saját maga is ette kanállal. Ügyesen rakosgatta a szájába! :) Levike is próbálta, de neki nem igazán jött össze. Na majd próbálgatjuk még, ezek szerint most jutottak el arra a szintre, hogy önállóan akarnak enni, legalábbis Livike már igen. :) Csak ne járna annyi "kosszal" az ilyenfajta evés... de ez már csak ilyen... :)
Miután megették a gyümölcsös rizst, még a simát is ették, amit előtte nem voltak hajlandóak. Azt hiszem egy alternatívánk már van a szokásos gyümölcs-piskóta turmixra így tízóraira valónak. :))
Mivel eleve később kezdtük a napot, a tízórai is később, majdnem 11 órakor volt, 11:30-kor fejeztük be. Persze így letenni nem lehetett Őket, sétáltunk az utcán, beszélgettünk a szomszéd nénivel, töltöttük az időt, fárasztottuk a gyerekeket..
Dél volt, amikor kicsi tápszerrel letettük aludni Őket.
12:15-kor még Livike beszélgetett, utána már csend volt.
Készítettem az ebédjüket, vegyes főzelék volt ma, alma, répa, krumpli, hús, a végén tejföl, hogy másabb legyen, mint szokott.
Livike 12:45-kor már fel is ébredt! Hiába igyekeztem gyorsan kihozni, felébresztette Levit is, így az Ő alvása is ennyi volt csak, pedig biztos aludt volna még. :(

Játszottunk, viszonylag sokat elvoltak kettecskén is, a kajájukat még be kellett fejeznem, meg annak még hűlnie is kellett, ahhoz, hogy enni lehessen.
13:30-kor már minden OK volt, de még nem hangzott el a bűvös szó, úgyhogy hagytam Őket, a tejberizzsel valószínűleg elég sokáig kihúzzák, gondoltam.
Játszottunk, elvoltunk, telt az idő. Elég jók voltak, nem volt ágyonrohangálás sem, szépen ment minden ahogy kell.

14:30-kor azért már úgy gondoltam mégis meg kellene próbálni ebédelni.
Apa épp haza ért, egyszerre Papával. :)
Kivittem a gyerekeket, de amint beleültettem Őket a székekbe ordítani kezdtek, de nagyon. Nem ezt várták. Biztos sétálni akartak, vagy fene tudja, de nem ott ülni, az fix!
Sétáltunk. A kaja persze nem kellett.
15 órakor újabb próba, ekkor már félig sikerünk lett. :)
Levike evett, de csak úgy, ha simogattam a fejét és néha puszilgattam az arcát! Apa közben etette. (így kényeztessük a gyereket rovatunkat hallhatták:D)
Livike két kanálnyit evett, semmi módszer nem jött be, csak sírt és visított, ha csak közelítettünk a kanállal, akkor is. :(
Bekentem az ínyét Dologéllel, hátha a foga kínozza.. mert úgy sírt, csak időszakosan, hirtelen, visítva.
Nem harapott meg, tűrte a KicsiLány! Úgy éreztem, hogy felül jönnek a szemfogai! Kis hegyes csücsök érezhető kézzel! Ez kínozná ennyire? :(
Azt mondják ez sok idő míg áttörik és nagyon megszenvedik a gyerekek (és a szülők is...) Levinek is "megnéztem", Nála nem érzek ott semmit. Szerintem Levinek az őrlő fogai készülődnek, bújnak folyamatosan, Livike leelőzte fog ügyben, de nem baj, majd kijönnek mindkettőjüknek akkor, amikor akarnak a fogaik! :)
Kaptak túrórudit is, Livike megette a háromnegyedét, legalább valamit egyen már, ha a főzelék nem ízlett. :(
Kölesgolyó is volt persze meg tea is, majd hamarosan bent a szobában folytathatták a napot, ezt már Apa oldotta meg, Ő vitte be mindkettőt, csinált tápszert, letette Őket aludni. Én gyorsan elmentem a postára meg a Sparba, de már mikor visszajöttem fent voltak. Nem voltam pedig sokáig! Alhattak, vagy 20 percet..... sok alvás volt ma megint. :((
Jól elvoltak továbbra is, ma különösen sokat voltak így, mert ha nem muszáj nem jövünk be, tanulják csak az együtt játszást, persze vannak összeveszések, úgyhogy nem árt a közelben lenni, na meg amúgyis nézegetni kell Őket, mert ha az ágyon járkálnának résen kell lenni. Ma nem volt ilyen! (kop-kop) Ja, egyszer, de akkor bent voltam éppen. :))
Még volt egy utam a kisboltba is, de az tényleg negyed óra volt volt csak, utána már nem mentem sehova. :)
Akkor már Mama is haza ért, úgyhogy kicsit Ő is játszott Velük. :)
17:45-kor elhangzott Livikétől a bűvös szó, (nyammnyamm), amin mondjuk nem csodálkozom, a "hatalmas" ebédje után... :)
Mehettek uzsonnázni! :)

Elég jól ettek, bár egyesével kell a szájukba tenni a kaját, mert különben eldobják. Levi még így is meg tudta oldani, mert úgy csinált, mint aki eszi, később szedte ki a szájából, ami még rosszabb, mint ha simán eldobja...
A joghurt nagy részét is Levi ette meg, Livike majd csak 19 óra után kérte már a szobában, odaszaladgálással. :)

18:30-kor kimentünk sétálni csak úgy simán, babakocsi nélkül. Szörnyű ez a Lány, hogy miket csinál....! Egyik az, hogy nem engedi fogni a kezét, bár Ő óvatos a legtöbb esetben, azért félek, hogy elesik... Mindent felszed, még ha csak a virágokat az hagyján, de a szemetet is! :( Ha nem arra megyünk, amerre Ő akar, akkor hisztizni kezd. Először csak húzódozik, majd leül, rongybabát játszik, nem jön. Ha felveszem, akkor hátraveti magát, majd visít. Visításra szerencsére az utcán
nem került sor, valahogy becsaltam mégis, saját lábán jött be a kapun, de ott megint a rózsabokorba akart menni, nem tetszett, hogy én nem arra szeretném, hogy jöjjön, ekkor felvettem, indultam Vele befelé, már vergődött, amikor a mostanában bűvös mondat csodát tett: megyünk kezet mosni. Ekkor szépen bejött saját lábán, mentünk a fürdőszobába, felálltunk a hokedlire és megmostuk a kezét a csapnál. :)
Engedte magát letenni a szobában, itta a teáját, szépen elvolt, nem volt semmi baj! :) A joghurtért is tátotta a száját, mint a kismadárka. :)
Levike eljátszotta a szegény éhező gyermek figurát, nyammogott a joghurtért, amikor adtam volna, akkor meg elszaladt és kiröhögött. :) Igazodjon el rajta, aki tud. :)

Gyorsan telt az idő, Apával közösen játszottunk, mármint a gyerekekkel közösen :)
Labdáztunk, az volt a jó poén, hogy mindig ki akarták dobálni a karámon kívülre meg a konyhába, de ha gyorsak voltunk, akkor sikerült megakadályozni. :) Jókat nevettünk, a gyerekek is élvezték nagyon. :))
Levike már csetlett botlott, most kényes "kislányt" játszott, ha kicsit hozzáért valami már jött oda és bújt, hogy márpedig Neki az fáj és meg kell puszilgatni. :))

19:45-kor kezdtünk fürdetni, még Mama is itt volt, vagyis akkor jött be, de fürdésre már kiment... amíg a kaját csináltam meg a vizet hoztam addig nem engedték ki a gyerekek. :) Mindenáron Levike akart elsőnek fürdeni. Ő mindig rögtön jönne, ha hívom Livikét, a Lány meg csak szórakozik velem, szaladgál, direkt másfelé megy. :))
Mindketten szerencsésen túlestek a fürdési procedúrán, 20:15-kor már az ágyaikban voltak és ettek.
Livike nem aludt el egyből, többször vissza kellett mennem lefektetni, kaját odaadni, simogatni. :)
21:45-kor felébredt és sírt, kaja nuku, gyorsan csináltam még 90 ml-t és azóta alszik.
Remélem fog is reggelig Levivel együtt!

Ennyi lenne mára, lassan megyek én is aludni, bár biztos lesz éjfél is mire odajutok, ha nem több!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)