2010. augusztus 3., kedd

Nyűgös kedd...

Amilyen jól indult a reggel, olyan rosszul folytatódott a nap.
Éjjel rendben volt minden. Levikéhez keltem fel egyszer 2 órakor, először teát adtam, de most ez nem jött be, így csináltam még 90 ml tápszert és azzal szépen el is aludt újra.
Reggel én 8:10-kor keltem, mert Levike kicsit nyekergett, de mire összekészülődtem (megint 15 perc volt) vissza is aludt. Apa is felkelt, tettünk-vettünk, vártuk, hogy felébredjenek a gyerekek, ami 8:35-kor sikerült is Livikének, rendbe tettem, majd megkapta a kajáját. Levi még aludt. Összeágyaztam, arra ébredt fel Levike, amikor csuktam össze az ágyat, ami kattant... Nem bántam, keljenek csak egyszerre! :) Ez 8:45-kor volt..
Szépen ettek, beszélgettek, elvoltak.
Apa 9:35-kor indult dolgozni, ezután fogtam hozzá a gyümölcs elkészítéséhez, de előtte kitettem a gyerekeket az utazóágyba, ahol szintén jól elvoltak.
Jött Papa, hozott pogácsát, amit oda is adott Nekik. :) Tízórai előtt, na nem baj. :)

10:25-kor kezdtük a tízóraiztatást, vagyis Mama etette Őket csak úgy az utazóágyakban állva, odaszaladgálva, de úgy nem igazán ettek, úgyhogy mégis az etetőszékekben kötöttek ki, bár már elég meleg volt akkor is a teraszon. Hiába a tető, a meleg ellen nem nagyon véd ilyenkor.
Livike kb 1 kanállal evett, Levike viszont az összeset megette, mára biztos, hogy nem volt gyümölcshiánya! (1 barack, másfél alma, 3 babapiskóta turmix) :))
Livike meg így járt... ha éhes akkor eszik, ezekszerint nem volt az. :(

Kaja után kicsit sétáltunk az udvaron, majd 11 órakor megpróbáltuk letenni Őket aludni.
Nem jött össze. Újra cipőhúzás és séta most már az utcán is, de már nagyon meleg volt, így csak kb 10 percet lehettünk kint. Hintázni nem akartak. :(
Álmosak voltak, dörzsölték a szemüket, orrukat.
Újra letettük Őket, hátha elalszanak.
Ekkor már 11:25 volt.
Úgy tűnt alszanak, csendben voltak legalábbis, de Livikét már 11:50-kor be kellett vinnem Mamához, mert nem akart már nyugton lenni. Levike is felébredt kb 5 perc múlva...
Kijöttünk, játszottunk, nyűglődtek...
13 óra körül jött Papa, hogy kicsit Ő is játsszon, meg valamivel elterelje a hisztiről és nyekergésről a figyelmüket, valamennyire sikerült is. :)
13:40-kor már készülődtem az ebédeltetésükhöz, de közben eltelt az idő, játszottunk, bementem segíteni scannelni egy dokumentumot, újabb játék, mert közben elég jól elvoltak, a lényeg, hogy 14:20-kor kezdtük az ebédet.
Addig nem hangzott el a bűvös szó sem. :)) (nyammnyamm)

A tegnapi öregtarhonyát adtam, Livike szépen kezdte is enni kanálból, bár a második kanálnál ki is köpte úgy ahogy van, bele a bodyjába, az ölébe, mindenhová. :(
Levike is megevett valamennyit, de utána csak nyúlkált a kajába, úgyhogy nem fogadta el kanálból csak kézzel ette. Ezután már Livike sem fogadta el kanálból, úgyhogy kitettem eléjük a tálcára, bár biztos voltam benne, hogy nagy része a földön és az ölükben fog kikötni... Ráadásul idebent ettek, mert kint mindenhol nagyon meleg volt.
Végül így elég sokat megettek, bár volt mit összeszedni utána, az biztos!
Sőt... egyenesen meg is kellett fürdetni mindkettőjüket, mert úgy néztek ki, mint a kismalacok.... :)
Mama kivitte a kiskádjukat a teraszra, és ott pancsolhattak kedvükre. :)
Levike volt most az első, amit Livike eléggé nehezményezett is, hiszen születésük óta Livike fürdik elsőnek....
Mikor mindketten újra tiszták és frissek voltak játszottunk még egy jó nagyot idebent.

15:40-kor már eléggé álmosnak tűntek, gondoltam hátha alszanak, hisz még fürödtek is, csak nehogy azt higgyék este van és annyit alszanak mint éjszaka:D
Na, nem így lett... :)
Livike kb 15 percet ha aludt, vagy csak csendben volt mert evett, nem tudni, Levike pedig kb 45 percet tudott aludni/pihenni.
Épp akkor értem vissza a postáról és a kisboltból, amikor Levike felsírt, úgyhogy ennyi volt a délutáni alvásuk.

Bementünk Mamáékhoz, az előszobában randalíroztak, pakolták a műanyag tálakat a konyhában, meg amit még találtak és nem vettünk el, mert nem szabad... Mindig az olyan dolgok érdeklik persze Őket, nem azok, amivel még lehetne is játszaniuk. :(
Bent a nappaliban is voltunk, kapcsolgatták a tévét, szaladgáltak, hancúroztak...
Ekkor már 17:45 volt.. Kijöttünk, hogy megyünk egy kört a babakocsival, még mielőtt leszakadna az ég. Nagyon el volt ugyanis borulva, nyomott idő volt, meg amúgyis beígérték mára a jégesőt... Egyelőre csak a szele van itt, eső nem volt. (jég mondjuk nem is hiányzik...)
18:15-ig voltunk kint, majd jöttünk uzsonnázni, még a teraszon meg tudtuk etetni Őket, mert nem volt most szúnyog szerencsére.
Nem ettek túl sokat, viszont joghurtot két dobozzal is megettek. :)

Fürdésig játék, majd 19:45-kor hozzá is fogtunk a fürdetéshez, ami viszonylag simán és hisztimentesen zajlott. :))
Miután ágyba kerültek, szokás szerint elcsendesedtek, de ez csak pár percig tartott, nem aludt el egyikőjük sem. Volt, hogy egyszerre kezdtek sírni, mintha megijedtek volna valamitől, akkor még kajájuk is volt, visszaadtam, kicsit ott maradtam, le is nyugodtak.
Pár percig.
Újrakezdték...
21 órakor csináltam még kaját, azzal Livike el is aludt szépen.
Levike még akkor sem aludt, már kétszer bementem visszafektetni, kaját visszaadni, sőt a Livi kajáját is odaadtam, így most már van kettő is.
Talán el is aludt, de ez még egyáltalán nem biztos.
Épp mire nyugalom lett, valaki(k) elkezdtek tűzijátékozni, amire az összes kutya begajdult, köztük a Berci is, az ablakok nyitva, ő meg itt rohangált fel s alá ugatva mint az őrült.. Kimentem kicsit nyugtatgatni (mindig is félt a durrogástól) de nem sokat értem el vele. Kb 5 percig tartott, most csend van, talán megúsztuk, hogy nem ébresztette fel a gyerekeket.

Ennyi lenne mára egyelőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)