2010. augusztus 17., kedd

Keddi összefoglaló

Éjjel minden rendben volt, Levike ébredt 4:50-kor, vagyis először még 4:35-kor, de csak nem aludt vissza, úgyhogy csináltam Neki 120 ml tápszert, amit az épp akkor felébredő Livike is meglátott, úgyhogy Neki is kellett.
Nem is tudom meddig aludtunk volna, ha Apának nem 10-re kell mennie dolgozni, de így mi felkeltünk 8:20-kor, a gyerekek pedig 8:45-kor ébredtek. Ha mi sem mocorgunk idekint, talán tovább aludtak volna...
Gyorsan rendbetettük Őket, kaja, kiságy, amit Livike megint visítással fogadott, de szerencsére csak kb fél percig tartott, utána inkább lefeküdt és evett. :)
Az kéne még, hogy a reggeli ágyba visszatevés se menjen! :((

Miután Apa elindult (9:35) megcsináltam a gyümölcsöt, kitakarítottam az utazóágyat (azt is porszívózni kell, ha abban kapnak golyót, piskótát vagy kiflit, ilyesmit, csupa morzsa...), kitettem a gyerekeket, majd idebent is kiporszívóztam...
Még utána is elég jól elvoltak, nem kapkodtam a tízóraival, hisz' elég későn ettek.
Gondoltam úgyis jelzik, ha éhesek. :)
Jelezték is 10:45-kor.
Elég jól elkezdték enni mind a ketten, vagy legalábbis nekem már az is siker, ha egyáltalán elfogadják, de Mamától azért sokkal jobban és gyorsabban megették az elég nagy adag gyümölcsöt. :)
Pár kölesgolyó után irány a fű, labdázás, szaladgálás, fárasztás. :)
Már elég álmosnak tűntek, ezt általában a menésükből lehet tudni, hogy csetlenek-botlanak, na meg nyekeregnek, semmi sehogy nem jó olyankor már...
Bejöttünk, ittak teát, majd elkészítettem a tápszert is alváshoz, önkéntes alapon lehetett bekéredzkedni az ágyaikba a kajáért. :) (amúgy csak rohangáltak a szobában is...)
Levikével nem is volt semmi gond, Livike visított, lefeküdtem én is, hogy lássa, most aludni kell, de nem hatotta meg. Sokadjára lefektettem, majd kijöttem, erre el is hallgatott. Nem volt 5 perc az egész. Csak alakul a dolog, ha lassan is, de majd vissza állunk a régi kerékvágásba. - csak el ne kiabáljam! fog még jönni foga! -
Ekkor 12:15 volt, mindketten elaludtak.
Livike sajnos már 12:55-kor felébredt, úgyhogy ki is hoztam és mentünk be Mamáékhoz a nappaliba. Ezzel csak az a baj, hogy nem lehet egyedül hagyni, mert akkor visít, de Mama sem ér rá mindig, hisz' dolgoznia is kell... így nekem kell bent lennem végig, viszont így nem tudok semmit csinálni. Pl ebédet a gyerekeknek. :(
Egyébként elég jól elvolt a Lány, kukucskált/bújócskázott a fotel hátamögül, kicsit most is néztük a Szomszdokat.. :) (a filmet) de most nem ült úgy oda mellém, mint tegnap. :) van bent elég sok játék, azokkal eljátszogattunk, telt az idő. Jó kedve volt, az a lényeg. Épp ki akartam már jönni, mert szomjas voltam, persze visított, de gondoltam ennyit kibír, mikor jött befelé Mama Levivel. :) Felébredt a Legény, ekkor 14:15 volt, úgyhogy Ő megint jó sokat aludt! :))
Kicsit még játszottunk együtt is, majd jöttünk enni.
Jobb híján ma is üvegeset kaptak, újra megpróbáltuk a bolognai spagettit, amit ugye picinek Livi szeretett, Levi soha nem ette meg a paradicsomos kajákat, később már Livi sem, és most megpróbáltuk, hátha.. meg hogy ne menjen tönkre ott álló helyében. (2011.09.hó volt a szav.ideje:) )
Meglepetésünkre Levike ette jobban! Vagy csak nagyon éhes volt, nem tudom. :) Az első falatnál fintorgott, de utána ette. Livike is evett, végülis ketten nem ették meg az egy üveg kaját, de ez azt hiszem 190 grammos, ha megették volna is kevés lenne. (nem sok maradt) Újabb - más fajta - üvegeset már nem bontottam ki, mert úgyse kellett volna, a túrórudit is éppen meg tudták enni... Ez most másfél volt, mert tegnapról maradt egy fél, meg bontottam hozzá egy egészet, de ugyanúgy maradt egy fél.. szóval egyet ettek meg.
Pár golyó, sajtos bigyó, majd 15:30-kor 1-1 piskótát is kaptak, de azt Mamától, mert épp mentek el vásárolni, és valami kellett vigaszként, ha már elmennek, hogy ne visítsanak. :D
Az utazóágyban jól elvoltak 16 óráig, játszottunk. Vagyis nekem annyira nem volt játék, mint Nekik. :) Kidobáltak mindent, én meg visszadobáltam. - miután megnéztem nem lettek-e sárosak a dolgok, mert miért ne a kertbe dobálnák.... - ezzel jól elvoltak. :)
Közben még összesöpörtem a tegnapi szélvihar okozta szemetet, tobozok, kis gallyak mindenfelé... Azért még jó, hogy nem jött ide a tegnapi tornádó, ami Mezőkövesd mellett ment el... Láttam róla felvételeket a tévében, amíg Livikével bent voltunk a szobában, épp odakapcsoltam.. hát nem semmi, hogy ilyen már itt Magyarországon is van, nem csak más országokban. :( Tudott volna pusztítani, az biztos, ha lakott területre téved. Ha így is kidöntötte a beton villanyoszlopokat, akkor volt ereje.. :(
Ott tartottam, hogy 16 óra, bejöttünk, itt ment tovább a játék, tea ivás, hancúrozás, rádió nyomogatás, felhangosítás. Mondom is mindig magamban olyankor, főleg ha jó zene megy, hogy na, diszkóznak a gyerekek! :))
Sajnos már a polcról is majdnem leszedte ma Levi a rádiót, vagyis a hifit, úgyhogy azt sürgősen el kell valahova máshova tenni. A szekrény tetejére biztos nem ér fel a zsinórja, meg hogy is nézne ki, de ez már nem állapot, hogy már nem csak elnyomkodja, leszedi a kazettatartó ajtaját, de kihúzza a helyéről, és majdnem magára is borította este. :( Hiába van ott a karám eleme ferdén, a nagy maci közötte, nem ér semmit, ellökik onnan, beleállnak a hordozóba és onnan nyomkodják, meg odahúzzák a polc másik végére, hogy elérjék. :(

Telt az idő, elég jól elvoltak, nem kockáztattam meg egy újabb visítást, úgyhogy nem is tettem le Őket aludni. Nem tűntek álmosnak. :)
17 óra után nem sokkal csináltam pár szelet bundáskenyeret, hogy majd azt kapnak uzsonnára.
17:35-kor hozzá is fogtak, 2 szeletet megettek, azt hiszem a Berci nem sokat kapott, mert majdnem mindig ott voltam és adogattam, csak akkor jöttem be, ha újabb adagot kellett összecsipkedni. :)
18:15-kor jöttek Mamáék, épp akkor végeztünk a kajával, hoztam is be a gyerekeket.
Mama itt maradt, én elszaladtam a Sparba, hogy talán holnap már tudok valami kaját csinálni a gyerekeknek, csak ugye semmi nem volt itthon.
19:10-re értem haza. Mindenki este vásárol? Annyian voltak. :( Biciklivel mentem, hogy gyorsabban végezzek, erre mégsem sikerült.

Mikor hazaértem már elég álmosak voltak, úgyhogy nem is teketóriáztam sokat, ahogy elpakoltam mindent, készítettem is a kaját, a fürdős cuccot, kicsit még játszottunk, majd fürdettünk, amit nem is tudom mikor kezdtünk, de 19:40-kor már kész voltak mind a ketten, az biztos.
Livike persze a mi ágyunkra kéredzkedett egyből, visított a saját helyén.
Levike is annyira nézte már öltöztetés közben is az ágyat, mondta Mama, hogy ne a helyére tegyem már, hadd legyen Ő is ott kicsit az ágyon. Persze, tudom, én is sajnálom, amikor Ő az ágyában van, Livi meg kint, hogy ez milyen rosszul eshet Neki... de kettővel nem bírok kint... :( Mama próbált odafeküdni, hogy majd akkor szépen esznek. Na igen, szépen rohangáltak, eszük ágában nem volt enni. :)
Ekkor kiment....
Levit betettem a helyére, persze kapaszkodott vissza fel, megölelgettem, közben majdnem sírtam, hogy de kegyetlen vagyok.... :( De meg kell értenie, hogy most Livikének van ilyenje, volt idő, amikor meg Ő volt kint minden este pici korában, Livike még szépen a saját helyén volt és tűrte, hogy nem jöhet ki. :(
Kb egy percig még állt, a rácson keresztül simogattam, majd ahogy Livike is elcsendesedett lefeküdt Ő is és evett. Livikét megint felcsaltam a kajája megevésével, mármint hogy megeszem, gyorsan mászott is fel és szinte tépte ki a kezemből. :D Amúgy meg nem kellett Neki. :)))
Odafeküdt mellém, evett, nagyokat pislogott, közben néztem a dr. Haus-t is, majd a Jóban rosszbant, ami most eleve korábban kezdődött, kb 2 perc után már aludt is Livike, így közelebb tudtam ülni a tévéhez, hogy lássam is... :) (Látom fekve is, de ami érdekel, azt inkább közelről nézem, mert azért nekem csak messze van amúgy...)

20:30-kor lett vége a filmnek, akkor már mindketten javában aludtak.
Jelenleg is ez van, remélem marad is. Bár, még korán van...
Szerintem Apa is jön nemsokára, remélem a motoszkálásra nem ébrednek fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)