2010. augusztus 29., vasárnap

Vasárnap - eddig

Gyorsan írok a mai nap eddigi részéről, bár Livike bármelyik pillanatban felébredhet, ha tartja magát a szokásához, miszerint 12:30-körül ébred, bármikor alszik is el. Egyébként már egy óránál tart, tehát tényleg várható. :)

Éjjel minden rendben volt, aludtunk reggel 7:30-ig, akkor már mindketten fent voltak és aktívan nyammnyammoltak, éhesek lehettek már. :) Este Livike mégis megette a kajáját, valószínűleg később... :)
Rendbetettük Őket, de most nem nagyon tűrték a kiságyat úgy mint máskor, hogy még egy órán át jól elvannak. Ki kellett hozni Őket a teraszra már 8:30-kor, mert ment a visítás Livike részéről. Egyébként is ez volt Rá a jellemző a mai napon. :(
Kicsit járkáltak is, bár a fűbe nem lehetett menni mert még nem száradt fel. :(
Feltettük a hintákat is, örömmel ültek bele, úgy látszik kellett egy kis hinta szünet, hogy szívesen menjenek bele, az utóbbi időben már nem is akartak beleülni... Most egy hétig kb fel se voltak téve a hinták, de már vagy két napja Livike elég gyakran dúdolta a Hinta-palinta dallamát. Énekli is, igaz a szöveg az mostanában "hakka hakka" :) Mondom is mindig, hogy mi vagy Te, finn? :)))
Hintázás után még kicsi sétálgatás, szaladgálás következett, vitték a kis seprűt, a locsolót, a papucsomat, mindent amit találtak. Livike segített beletenni az összesöpört faleveleket a szemetesvödörbe, bár nem sok híja volt, hogy az egészet ki ne borítsa, mert már vitte volna el a tele vödröt. :) Levike Mamának segített szintén a söprögetés után, csak Ő szétkotorta a kupacot. :))
Sikerült jól elhúzni az időt, 11:05-kor kezdtük adni a tízórait, amit Levike szépen meg is evett - a pépeset - Livike pedig csak visított rendületlenül. :( Ő kapott kimagozott és héjától megfosztott szőlőszemeket, valamint kopaszbarackot is, majd már a pépes gyümölcsöt is ette volna, amikor már nem volt. :(

12:15-kor jöttünk be, ittak teát, de már nagyon álmosak voltak mind a ketten, főleg Levike. Így 12:20-kor le is tettem Őket aludni 120 ml tápszerrel, nem is volt ellene kifogásuk, Livike se visított, egy hang nélkül tűrte, hogy kijöjjek. :)
Azóta alszanak...
Közben megebédeltünk, a gyerekek kajája is kész van, még választhatnak is a tegnapi almafőzelék és a mai, Mama által készített húslevesből turmixolt zöldséges-csigatésztás-húsos egyvelegből. :)

Apa délre ment dolgozni, zárós lesz.
Mamának még el kell mennie Földvárra a Dédi Mamáért, mert vinni kell holnap orvosi vizsgálatra...) (Ő nem a minden héten látott Dédi Mama...)

Jelenleg itt tartunk.
Lehet, hogy megint jön az eső, mert eléggé borongós az idő, a szél is fúj és nincs is túl meleg. Bár meleg az eddig se nagyon volt ma...
Később jövök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)