2010. augusztus 25., szerda

Szerda

Az este és éjjel már nem volt semmi gond, se ébredés, se sírás... Reggel 7:45-kor keltem, 8 órakor már rendbe rakva, a reggeli kajával az ágyaikban voltak a gyerekek. :)Levike szépen felállt az ágyban, ebből gondoltam, hogy már tud menni, mert tegnap délután fel sem állt, amikor nagyon fájt a lába...

Apa 10-re ment ma is dolgozni, csináltam a szokásos dolgokat, plusz még tejberizst is főztem, hogy majd azt kapják gyümölccsel tízóraira a gyerekek.
A tízórait 10:40-kor kezdtük adni, elég jól ették az almás-banános tejberizst, "üresen" tettem is el rizst, hátha holnap is megeszik. :)
Kaja után udvaron sétálás, szaladgálás következett. Levike sajnos nem sokáig élvezhette a szaladgálás örömét, ugyanis megint előjött, a menni nem tudás Nála. :( Nyújtott lábbal lehajolt valamiért, talán rosszul mozdult és megfájdult, nem tudom, de onnantól kezdve csak kézen fogva, sántikálva tudott járni, de inkább úgy sem. Rogyott össze, gyenge volt. :( Mama megnézte idebent, szerinte kicsit be van keményedve, és érzékeny is, mert úgy reagált.. magyarul fáj.
Ittak teát, majd 11:45-kor letettem Őket aludni, mindketten egy nyikkanás nélkül szépen tűrték a kiságyat, el is aludtak hamar!

Felhívtam a védőnőt, hogy mi lehet ez Levikénél, oltás mellékhatása, vagy mi? Mondta, hogy szokott ilyen lenni, szerinte befeszítette nagyon a lábát Levike, talán inat ért, nem tudja, de borogassuk állott vizes ruhával, ha nem javul holnap délután mutassuk meg a dokinak.
Az a fura, hogy nem folyamatosan van jelen ez a járni nem tudás, csak időnként...
Remélem helyrejön, és nem kell orvoshoz menni, mert szerintem az se mondana mást a borogatáson kívül. :( Kérdeztem a védőnőt, hogy nem lehet-e ebből komolyabb baj, mint pl lebénul... (jellemzően a legrosszabbra gondoltam...) de azt mondta, hogy nem. El fog múlni, pár nap, de ha már így alakult, hogy fáj, akkor ez most így van.. de nem lesz baj. Hát jól van, higgyük el, úgy legyen!

Livike 12:35-kor ébredt, bementünk Mamáékhoz a nappaliba, ott jól elvolt, szerencsére nincs semmi hiszti, csak legyen bent vele valaki, ugye általában én. Szobafogság. :))
14 óra előtt kijöttünk, udvaron szaladgálás, Papával játék, pléden formabedobózás, kutyával labdázás volt a program. :)
Levike 14:40 körül ébredt, jó sokat aludt a KicsiFiú..:))
Tudott menni, bár óvatosan engedtem el és folyton a nyomában voltam, de ment... nem úgy, mint "régen", de azért ment, még ha kicsit sántikálva is.
Közben megtörtént az ebédeltetés is, rendhagyóan, mert az etetőszékbe egyikőjük se volt hajlandó beleülni, tekeregtek, hisztiztek, úgyhogy oda nem ültek bele. Helyette Papa és az én ölemben ültek, Mama etette Őket, bár inkább felváltva, mert Livike pár kanál után inkább járkált, Levike evett, majd újra Livike következett.
Ja, és hogy mit ettek! Amit még soha, parajpépet. (vagymit..) ez fagyasztott, én azt hittem ez simán fagyasztott spenót, és még ízesíteni meg főzni kell, de nem kellett, csak lábasban felolvasztani, felforralni, és már kész is volt. Mondjuk én azt sem tudtam, hogy milyennek kell lennie, mert még nem ettem ilyet. :) De a sóskát meg a spenótot már nagyon régen adni kellene a gyerekeknek... Hát most megpróbáltuk ezt. Ahhoz képest, hogy első próbálkozás volt, még elégedettek is lehetünk. :))
Ettek utána túrórudit is, volt még játék, szaladgálás, sétálás, majd 16 óra után bejöttünk, tea ivás, stb...

Gyorsan elszaladtam a Sparba, már megint kismillióan voltak, egy darab kosár nem volt szabadon, mind használatban volt. :( 16:45-re értem vissza, Mama épp akkor tette le a gyerekeket egy kis tápszerrel aludni, csak épp ezt Ők másképp gondolták, szerintem az volt a baj, hogy látták Mamát, és megszokták már, hogy ha itt van akkor játék van, vagy kaja :) és ezért nem akartak aludni... jöttek volna ki az ágyból, egyszerre sírtak..
Mikor megjöttem Mama kiment, én innen a konyhából beszélgettem Nekik, hogy majd mindjárt megyek csak kipakolok, kezet mosok, stb... de nem kellett bemennem, mert elcsendesedtek 2 percen belül. :)))
Kihasználtuk a nyugalmat és gyorsan megebédeltünk Mamáékkal, majd Levike hamarosan felébredt, igaz, ez már 17:50 körül volt... Livike még aludt, pedig előtte úgy hallottuk, mintha Ő sírt volna fel, azért is jöttem ki.. közben meg sem mozdult. :))
Levike már nagyon éhesnek tűnt, nyamnyamm volt mindenre, úgyhogy gyorsan tisztába tettem, borogatást is kapott a combjára, majd szerencsére Livike is felébredt (18:20-kor) úgyhogy kezdhették az uzsonnát/vacsorát. :)
Elég sokat ettek, sült husi falatkákat kaptak bagett darabokkal... 19 órakor jöttünk be.

Következett a játék, a rohangálás, ágyon, földön, mindenhol, Levikének mintha elfújták volna a lábfájást, bár közvetlen fürdés előtt mintha megint fájlalta volna. :( A borogatást egyébként leszedte, úgyhogy jobb lett volna alvás előtt rátenni, akkor talán tovább rajta maradt volna. Most kb addig volt csak a helyén, amíg evett...
Jó kedvük volt, csak ezt az ágyon rohangálást felejtenék már el! A frász kerülget, hogy mikor esik le valamelyikőjük. :(
Joghurt helyett ma a tízórai maradékát, a gyümölcsös tejberizst szántam, Livike meg is ette mind egy szálig! Levike kb két kanállal evett belőle. Remélem nem lesz semmi baja a Lánynak, nem fog fájni a hasa éjjelre a tejes-gyümölcsös cucctól. :(
Bár szerintem nap közben se volt baja tőle. :)
Mama is bejött 19:40 körül, nem kapkodtunk a fürdéssel, mert aludtak délután, és egyáltalán nem tűntek álmosnak.
A fürdés simán ment, jött Papa is Levi-kukit kezelni, majd megágyaztam, addig Mama szórakoztatta Livikét, hogy ne visítson, majd szépen kimentek, már csak én maradtam... Kb 2 perc volt mire elcsendesedett a Lány, de addig se volt az a nagyon nagy visítás, inkább csak jelezte, hogy ott van, nem alszik, menjek már befelé én is. :)
Mentem... néztem a filmet, na ekkor nemhogy lefeküdtek volna, mindketten felkeltek, a légycsapóval - ami véletlen ott maradt Livinél - ütötték a falat, Levike kidobálta a kajáját, stb.. viháncoltak, nem aludtak.
Mire vége lett a filmnek már csend volt, addigra kifárasztották magukat. :))

Itt tartunk jelenleg és remélem nem is lesz már ma semmi....
Holnap jövök valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)