2011. február 28., hétfő

Hétfő

Az éjszakánk jól telt. Levike 7 órakor költözött közénk, Livike 8 órakor ébredt, 8:20-kor keltünk, készülődtünk, szokásos dolgok...
A délelőtt gyorsan eltelt.
Ebédre almafőzeléket csináltam, ami állagra inkább a leveshez hasonlított. (egyszerűen nem tudom eltalálni a habarás mennyiségét... meg hogy ne tegyek sok vizet az almára), úgyhogy rizst is főztem sűrítésnek. Bár azt hittem, nem fogják megenni, mint mostanában nagyon semmit, de szerencsére egy kevéske híján mind elfogyott! :)
Délben Papával kimentünk kb 20 percre az utcára sétálni, 12:30 körül kapták az ebédet, Mama segített, majd le is tettem Őket aludni 13 óra körül.
Levike a macin aludt el Livike ágya előtt, Livike a helyén...
Negyed óra sem kellett, mindketten aludtak. :)
Livike 15 óra előtt ébredt, Levike pedig 15:55-kor! Na mondom itt sem lesz egyhamar alvás estére...

16:30-kor ettek gyümölcspépet, majd 17:40 körül elkezdtem adni egy szendvicset, amit elég jól megettek, bár közel egy órán át tartott az akció...
Közben persze játszottunk, viszonylag jól elvoltak, de mára azért megcsinálták a rosszaságukat megint: a konvektor előtti részen eltörték a rácsot... Mostanában annyira rázták, meg behúzták a szoba közepére, hogy már csak idő kérdése volt, hogy mikor törik el a talp résznél. Hát megtörtént, úgyhogy hirtelen gyorskötővel lett megfogatva, de majd hosszabb kell rá, mert így nem ér át két rácsnyi részt, amivel rendesen összefogatható, jobb híján most spárgával kötöttem össze, de ez nagyon nem jól van így. :( Megnézzük majd, hogy van-e még ép elem és kicseréljük, de szerintem már nincs, viszont a doboz a padláson van, úgyhogy nem egyszerű a dolog.

Mama 19 óra körül jött be, a fürdés előkészítéssel nem igyekeztem nagyon, mert egyáltalán nem tűntek álmosnak, úgyhogy fárasztottuk Őket, 20:25-kor kezdtünk fürdetni. :)
A Mamával megszokott módon fürdettünk, minden rendben volt. :)
20:40-kor lettünk kész, mindketten a mi ágyunkon voltak, Livike már ott toporgott a kajájával az ágynál amíg ágyaztam, hogy mikor mehet már fel rá.. Mióta szabad a kijárás a kiságyból, Ő sem marad bent. :(
Szépen elkezdtek enni, a filmet is nagyjából meg tudtam nézni, de Levike annyira magyarázott, hogy alig értettem valamit, a távirányítóért meg lusta voltam elmenni a pelenkázó széléig.. Levike megoldotta a helyzetet, addig nyújtózkodott, míg elérte és odahozta nekem. :D (nem kértem... )
Járkáltak, mászkáltak, hancúroztak, a szokásos vetkőzés is megvolt persze...
22 órakor kaptak repetát, visszaöltöztettem Őket és újra nyugalom lett.
Ez egészen addig tartott, amíg kb negyed óra múlva Apa haza ért, mert egyből észrevették, jött is mindkettő az ajtóhoz, Livike ügyesen köszönt, hogy "Szia Apa", majd kis unszolásra visszamentek az ágyra, megvárták Apát, hogy bemenjen és 20 perc múlva már mindketten aludtak is. :)))
Már mindketten az ágyaikban vannak, remélem reggelig ott is maradnak.
Kivételesen nem bánnám, ha nem 8 órakor ébrednének, mert 8:30-9 óra körül ott kell lennünk a védőnőnél, ma felhívtam, hogy lesz-e orvosi vizsgálat is, mikorra menjünk. Azt mondta nem lesz, csak méricskélés meg a kérdőív.. Nagyszerű. :(
Ezért aztán fölösleges bemenni, nemhogy elhozná a kérdőívet, netalán ha már az informatika világában élünk, elküldené emailben, kitölteném és visszaküldeném. És most fel is ébredhetek akár.:DD
Reggel azért megmérem itthon Őket, mert ott a rendelőben nagyon felületesen mérnek mindig, 30-40 dkg oda-vissza, nem számít.... Nekem számít, úgyhogy megmérem én itthon Őket és majd beírja azt.. Még ha kevesebb is lesz, mivel éhgyomorra mérünk mindig, akkor is, az az igazi súly, nem a tele hassal, féltelt pelussal mérés.

Nagyjából ennyi lenne mára, holnap jövök ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)