2011. február 21., hétfő

Hétfő eddig

Az éjjel Levike végre 0:30-kor aludt el. Addig nem volt hajlandó. Nem is számoltam, hogy összesen hányszor kapott repetát, a végén már sima tápszert, mert a tej is elfogyott. Nem tojt be, nem is volt igazán semmi baja, mármint nem sírt, egyszerűen nem aludt, amit azóta sem értek, hogy miért.
Amikor végre elaludt és én is lefekhettem volna, Livike ébredt fel sírva, nem elégedett meg azzal, hogy kicsit melléfekszem. Levikét épp letettem a helyére, mivel maradt egy kis kajája, azt odaadtam Livikének, majd lefeküdtem a helyemre, hogy onnan is lát, ne a földön feküdjek már. Ez már 1 óra után volt bőven. Közben a tévé is kikapcsolt, mert beállítottam időzítőre, vissza kellett kapcsolnom még egy fél órára, mert nem akart elaludni Livike. A következő kikapcsolásra már nem emlékszem, végre elaludt Livike is és én is. 1:40 körül lehetett mindez.
Az éjszaka hátralévő része jól telt, nyugalom volt.
Apa 5-kor kelt, mert ma 6-ra ment dolgozni, arra is szerencsére csak én ébredtem fel, a gyerekek nem.
Livike volt fent 7 óra után, de még visszaaludt, következőleg pedig 8:20-kor ébredt előbb Levike, majd pár perc múlva Livike is.
8:40-ig elvoltunk, majd felkeltem és készülődtem.
9:10-re kész is voltam Velük. :)

Mivel nagy választék nincs ebéd-ügyben, amit hajlandóak megenni, főztem rizst, vettem ki egy kisadag pörköltet, valamint tervben volt valami üveges főzelék hozzákeverése, de a végén anélkül ették, simán rizseshúsként. :)

Délelőtt szállingózott a hó, de azért kivittük a gyerekeket Mamával levegőzni ide az udvarra egy negyed órára.
Még előtte, ahogy főztem a rizst, Livike kiabált, hogy "Aja, aja, aja!!!". Benézek, hogy mi van, hát áll a Levi kiságyában! Bemászott! :) Levike pedig épp próbálkozott, az egyik lábát áttette, de a sima falban nem tud megkapaszkodni, hogy leereszkedjen, és azért elég mély még az ágy ahhoz, hogy esés nélkül bele tudjon menni. Erről ennyit. Azt hiszem hamarosan meg kell csinálni az ágyaikat, pontosabban ki kell venni vagy két rácsot, hogy tudjanak közlekedni benne, mert ez így elég veszélyes dolog mostmár. Sőt Livike most is ott akart bemenni az ágyba, úgyhogy gyanítom, hogy most ezt tartja a legjobb szórakozásának. :(
Az a baj, hogy ezek olyan kiságyak, hogy gyárilag nem kivehetőek a rácsok. Ha egyszer kiszedjük, akkor nem biztos, hogy vissza is lehet majd tenni annakidején. Bár lehet, hogy nem is kell, eladni ezeket az ágyakat már biztos nem fogjuk tudni, ahogy meg van rágva végig a teteje....
Rács nélkül viszont nem tudom hogy fognak megmaradni benne... eddig azért ha bármi olyan volt, betehettük Őket az ágyaikba, de ha nem lesz rács, akkor ennek is vége.
Na majd meglátjuk, kár addig ezen rágódni, amíg nem tartunk ott.

A levegőzés után egyből kapták is a kaját, Levike megint nem akart enni, sőt Livike se nagyon, bár Ő nagy részét szépen, ügyesen megette magától az etetőszékben ülve, Levike állt, Mama próbálta etetni, majd ki is kéredzkedett. Persze erre Livike is, úgyhogy még állva, járkálva, pakolászva csipegettek még valamennyit a kajából. Összességében nem maradt túl sok.
Meglátták az almát a földön a dobozban, persze egyből kellett, így kaptak is. Nem sokat ettek, de ha annyira kérték, muszáj volt adni.

12:45-kor tettük Le Őket aludni, mindketten a másik ágyába kéredzkedtek, azt hittem csak játszani fognak és majd nem alszanak, de már alvás van kb 13 óra óta.
Meglátjuk meddig. :)

Itt tartunk most, este jövök gondolom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)